DI > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:37

DI - 12 mar 19 kl. 15:33

Transportstyrelsen låter olycksmodellen flyga vidareAtt den olyckdrabbade Boeing 737 Max 8 stoppats i flera länder, bland andra Storbritannien, och att Norwegian parkerar sina 18 plan spelar ingen roll för transportstyrelsens bedömning. Det säger Staffan Söderberg, chef för sektionen för flygbolag på Transportstyrelsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boeing, Max, Storbritannien, Norwegian, Staffan Söderberg, Transportstyrelsen

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Transportstyrelsen, låter, olycksmodellen, flyga, vidare
YLE - 25 aug 17 kl. 13:37

Nextjet ser ut att fortsätta flyga från Kronoby

Nextjet, som trafikerar mellan Kronoby och Stockholm har ekonomiska problem. Men på fredag eftermiddag meddelade bolaget att man kommer att stärka finanserna för att få fortsätta flyga. Transportstyrelsen i Sverige har återkallat Nextjets flyglicens och nu flyger man med ett tillfälligt tillstånd.

DI - 12 mar 19 kl. 12:02

Transportstyrelsen: Boeings olycksplan är säkert

Allt fler länder väljer att stoppa Boeings flygplansmodell 737 Max 8 efter helgens flygkrasch i Etiopien. De senaste i raden är Australien, Sydkorea och Singapore. Trots det låter svenska Transportstyrelsen den olycksdrabbade modellen att flyga vidare..

IDG - 01 jun 16 kl. 16:21

Drönare ska få flyga på fler platser – kanske redan till sommaren


Transportstyrelsen föreslår en regellättnad som tillåter drönare att flyga inom flygplatsernas kontrollzoner..

SmålandsPosten - 08 jun 16 kl. 23:11

Nu kan det bli lättare att flyga drönare i Växjö

Nu föreslår Transportstyrelsen en regellättnad som tillåter drönare att flyga inom flygplatsernas kontrollzoner. Något som skulle underlätta för drönarälskande Växjöbor eftersom i princip hela tätorten ligger inom en sådan zon..

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 20:49

Pilot förbjuds att flyga

Den pilot som omhändertogs på Malmö Airport misstänkt för flygfylleri stoppas tillfälligt från att flyga.Svt Nyheter Skåne skriver att Transportstyrelsen beslutat att upphäva pilotens certifikat under tiden som utredning pågår. Beslutet innebär att piloten är hindrad från att flyga.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 07:22

Transportföretag riskerar böter

Skåne Svensk polis har anmält tolv fall där resenärer har åkt från Danmark till Sverige utan giltig id-handling.
Nu riskerar transportföretagen böter på 50 000 kronor per fall.Det uppger SVT Nyheter Skåne.

SR - 28 maj 15 kl. 06:00

Så många piloter har stoppats från att flyga

Det senaste året har 37 piloter i kommersiell flygtrafik, med svenska flygcertifikat, fått återkallat eller begränsat tillstånd att flyga på grund av försämrad hälsa. Det visar unika siffror som Transportstyrelsen tagit fram åt Ekot..

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 15 kl. 13:05

Flygbolag förbjuds att flyga inom EU

Iraqi Airways får inte flyga till och från Sverige efter beslut av Transportstyrelsen. Flygbolaget klarar inte de säkerhetskrav som ställs..

Sydsvenskan - 05 aug 15 kl. 13:05

Flygbolag förbjuds att flyga inom EU

Iraqi Airways får inte flyga till och från Sverige efter beslut av Transportstyrelsen. Flygbolaget klarar inte de säkerhetskrav som ställs..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Komiker kan bli näste Ukrainas president

En chokladkung står mot en abdikerad gasdrottning och en komiker när Ukraina på söndag väljer president. ”Tre frågor är viktiga i valkampen. Det är korruptionen, de låga pensionerna och energipriserna”, säger Östeuropforskaren Mi Lennhag..

DI - 4 timmar sedan

Skör återhämtning för en krigsstukad ekonomi

Ukrainas ekonomi har stabiliserats efter katastrofåren 2014-2015. ”Folk är ändå väldigt missnöjda med vad som har uppnåtts”, säger Volodymyr Sidenko, politisk analytiker i huvudstaden Kiev..

DI - 4 timmar sedan

Boeing 737 Max 8 har tvingats nödlanda

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen..

DI - 5 timmar sedan

Apple undviker importförbud i andra tvisten med Qualcomm

Apple har undgått ett potentiellt importförbud av iPhones i den andra patenttvisten med Qualcomm som behandlades av USA:s internationella handelskommission under tisdagen. Kommissionen förklarade ett Qualcomm-patent för batterisparande ogiltigt. .

DI - 5 timmar sedan

Liberalernas besvikelse: ”Hyckleri Wallström!”

Liberalerna är djupt besvikna på utrikesminister Margot Wallströms sätt att hantera önskan om en Magnitskijlag, att hänvisa till EU och FN.  ”Det är ett sätt för henne att sopa det här under mattan”, säger Joar Forssell, riksdagsledamot..

DI - 5 timmar sedan

Bara Wallström stretar emot svensk Magnitskijlag

Sverige bör ha en egen Magnitskijlag. Det är i stort sett sett samtliga riksdagspartier överens om.  Men utrikesminister Margot Wallström (S) stretar emot..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars tar in nya miljarder via obligationsmarknaden

Volvo Cars har återigen gett sig ut på obligationsmarknaden och tagit in 600 miljoner euro, motsvarande drygt 6,2 miljarder kronor. Efterfrågan bland investerarna uppges ha varit stark..

DI - 6 timmar sedan

Uppgångarna på Wall Street mattades när Apple vände ner

New York-börserna stängde på plus men tappade en del från toppnivåerna tidigare under dagen. Indextunga Apple vände från plus till minus under handeln efter att bolaget hotats med importförbud av vissa Iphonemodeller..

DI - 6 timmar sedan

Telia lovar lyft i höst – men förteget kring försvarets utspel

Telekomjätten Telia når inte upp till vinstmålen under första halvåret 2019, men står fast vid kassaflödesguidning och höjer ambitionen för rörelsekapitalet. ”Andra halvan av året blir starkare”, säger vd Johan Dennelind..

DI - 6 timmar sedan

M vill stycka Telia – nu kan de köra över regeringen

Trots Försvarsmaktens varningar står Moderaterna på sig om Telia, och partiet vill nu driva fram en omstrukturering av bolaget för att kunna sälja de kommersiella delarna.  Och mycket talar nu för att regeringen körs över och kommer tvingas utreda en försäljning av telejätten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.