PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 March, 04:54

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 15:02

Nu ställs olycksmodellen på backen – Norwegians aktie fallerDetta efter att europeiska flygmyndigheten EASA följt Storbritanniens flygsäkerhetsmyndighet som stoppat alla flygningar med Boeing 737 Max 8 tills vidare. Det framgår av ett pressmeddelande från Norwegian, som har 18 exemplar av flygplansmodellen i drift. Aktien föll runt 10 procent för dagen efter beskedet, men hämtade sig till cirka minus 6 vid 15-tiden. ”Norwegian har fler än 110 Boeing 737-800 i flottan, plan som inte kommer omfattas av förbudet”, skriver Norwegian. Tidigare under tisdagen har Indonesien och Singapore följt efter Kina och Etiopien, som på måndagen utfärdade startförbud mot modellen efter söndagens olycka i Etiopien.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EASA, Storbritanniens, Boeing, Max, Norwegian, Indonesien, Singapore, Kina, Etiopien, New York

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ställs, olycksmodellen, backen, Norwegians, aktie, faller
DI - 12 mar 19 kl. 19:09

Mardrömsbeskedet hotar sluka Norwegians kassa

Oron runt Norwegian ökar ytterligare efter att en tiondel av flygplansflottan nu ställs på backen.  Då flygbolaget inte har någon kapitalbuffert att tala om riskerar nyemissionen nu gå direkt till att täcka kostnaderna. .

Expressen - 15 mar 19 kl. 20:08

Flygstoppet av olycksmodellen kan kosta Boeing nära 50 miljarder

Över 50 länder har stoppat den kritiserade flygplansmodellen Boeing 737 Max 8, det efter den andra på några månader. Något som kan bli riktigt kostsamt för Boeing.– Vi skickar räkningen till dem som producerar det, säger Norwegians vd Björn Kjos till Reuters.

DN - 19 mar 19 kl. 00:11

USA och Kanada granskar godkännande av olycksmodellen

Åklagare vid USA:s justitiedepartement har startat en granskning av luftfartmyndigheten FAA:s certifiering av Boeing 737 Max, skriver amerikanska medier. Även Kanada kommer se över sitt godkännande av olycksmodellen..

DI - 06 mar 15 kl. 07:07

Norwegians strejkpiloter får utländskt stöd

Säg nej när Norwegian vill hyra in er för att klara flygningar i Skandinavien, uppmanar den internationella pilotorganisationen IFALPA. Även i dag ställs så gott som alla Norwegians flighter i Norden in..

Vimmerby Tidning - 21 jan 13 kl. 08:20

Kvällsåkning i Valbacken

Som avslutning på en lång vecka är det skönt att få slappna av och ta sig ett kvällsåk i backen.
Man har nu kunnat preparera backen bättre då det snöat och varit lite kallare till skillnad från när man precis öppnade backen..

YLE - 22 okt 13 kl. 14:53

Norwegians piloter organiserade sig

En egen fackförening har bildats för piloterna vid lågprisbolaget Norwegians flyg till och från Finland. Enligt Kauppalehti är piloternas syfte att förhandla till sig ett gemensamt kollektivavtal. Genom den nya föreningen Naspa rf (Norwegian Air Shuttle Pilots' Association) säger sig piloterna sträva efter en fungerade dialog med Norwegian.

BT - 22 sep 14 kl. 12:07

Norwegians förseningar i rätten

Norwegians många förseningar på långdistanslinjerna blir nu ett fall för tingsrätten. En drabbad familj blev 13 timmar försenade till Thailand. Flygbolaget anser att de tekniska problemen med flygplansmodellen Dreamliner ska ses som extraordinära omständigheter, så att man slipper betala kompensation.

Skånskan - 03 mar 15 kl. 15:54

Skandinaviska flygningar ställs in


Flygbolaget Norwegians piloter kan från och med onsdag komma att omfatta 650 piloter.
Om så sker planerar Norwegian att permittera 800 kabinanställda.
Dessutom ställs alla bolagets inrikesflyg inom de skandinaviska länderna in..

Expressen - 13 nov 12 kl. 14:36

Norwegians vd sågar SAS sparpaket

SAS vill med sitt sparpaket komma ner på samma kostnadsnivå som lågpriskonkurrenterna. Ett försök som Norwegians vd inte ger mycket för. ?

YLE - 19 feb 13 kl. 10:18

Minna Canth figurerar på Norwegians flygplan

Den finländska författaren Minna Canth pryder nu stjärtfenan på Norwegians nya Boeing 737-800-plan. Canth blir den andra kända finländaren efter J.L.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Årshögsta för oljepriset

Ett fat Brentolja kostade på torsdagen som högst runt 68 dollar, medan den amerikanska WTI-oljan periodvis såldes för över 60 dollar fatet, vilket inte hänt sedan november. Opec-gruppen och flera andra stater har motverkat ett oljeprisfall genom att införa begränsningar på hur mycket olja länderna ska producera och sälja. På så sätt har priset på olja hållits priserna i schack.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Nordea: Riksbankens obligationsköp skälet till svag krona

I april har Riksbanken flaggat för att den ska fatta beslut om att i förtid återinvestera sina obligationer som förfaller 2020. Om Riksbanken väljer att göra det kommer bankens balansräkning återigen att växa, vilket kan få kronan att försvagas ytterligare. – Många, inklusive Riksbanken, har varit förvånade över kronförsvagningen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Hemnet: Återpubliceringar av bostadsrättsannonser fortsätter att öka

”Den senaste perioden, sedan oron hösten 2017, kan man ganska enkelt förklara ökningen med att fler affärer misslyckas och att det därmed blir fler återpubliceringar. Det är dock svårare att förklara varför återpubliceringarna ökade 2015-2016, då marknaden var stark och priserna steg. Det verkar som om säljarnas förväntningar skruvas upp hela tiden”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Levi Strauss inleder amerikansk IPO-fest

Levi Strauss är prissatt till 17 dollar per aktie, vilket är högre än förväntat. Det gör värderingen till 6,6 miljarder dollar. Tillskottet blir därmed 623 miljoner dollar i kassan för bolaget.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Handelsstopp efter kurskollaps i Bioarctic

Biogen och Eisai skickade ut sitt pressmeddelande klockan 12.00. Bioarctic hade vid handelsstoppet en kvart senare tappat nära 26 procent.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

ABG: Köpläge i Swedbank inför morgondagens granskningsrapport

  ”Ett hyfsat negativt scenario prisas redan in av marknaden”, skriver ABG som höjer riktkursen från 197 till 205 kronor. Aktien handlas kring 180 kronor på torsdagsförmiddagen. I ett positivt scenario har Swedbank upptäckt och rapporterat de misstänkta transaktionerna och gjort sig av med misstänkta kunder.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Därför slopar Carnegie köprekommendationen

Carnegie har blivit mindre optimistiska kring utsikterna för den italienske konsumenten efter en fältresa till Milano som investmentbanken har företagit. Det framgår av den analys där Carnegie sänker sin rekommendation för Intrum-aktien från köp till behåll med oförändrad riktkurs på 295 kronor. Huvudskälet till rekommendationssänkningen är dock Intrums starka kursutveckling under 2019 som har fått aktien att komma i kapp Carnegies riktkurs.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Blåsten en lisa för plånboken

Den här veckan ligger snittpriset på el på drygt 41 öre per kilowattimme, och nästa vecka förväntas priset sjunka ytterligare, enligt elbolaget Bixias elprisrapport. – Under mars förra året låg elpriset på 44 öre, men då var det betydligt kallare än i år. I år är det något varmare än normalt, trots det ligger priset på ungefär samma nivå.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Vinnare och förlorare på fritidshusmarknaden

Priserna på fritidshus i landet har ökat med 17 procent på fem år, men skillnaderna är stora både på läns- och kommunnivå. Snittökningen för riket ligger på 17 procent där medelpriset för ett fritidshus nu landar på 1,67 miljoner kr. Det visar den undersökning som Svensk Mäklarstatistik gjort på uppdrag av Fastighetsbyrån.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.