Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 16:12

Liknande nyheter

Taggar: Upprekylen, börsenhar , kommitav sig
Cornucopia - 15 nov 15 kl. 16:29

Upprekylen över i OMXS30? Orolig vecka väntas?

Upprekylen i OMXS30 kan med veckans nedgång nu vara över. Samtidigt kan vi vänta oss en orolig börsvecka i fredagens terrordåds spår. Mycket kan dock avgöras på måndagen, som både kan visa riktning på marknaderna och riktning på politiken.

Cornucopia - 11 nov 18 kl. 11:27

Stockholmsbörsen vände ner - stängde på veckolägsta - dödskors på gång

Stockholmsbörsen vände ner igen under veckan som gick, och avslutade med veckolägsta stängningskurs. Upprekylen är avklarad och nu blir det antagligen ett nytt test av stödområdet runt 545 igen. Antagligen får vi ett så kallat dödskors (igen) inom någon vecka.

Cornucopia - 23 jan 19 kl. 08:19

Kort rekyl på börsen

Börsen har nu rekylerat i två dagar, eller om man så vill hela innevarande vecka. Med en nedgång även i USA igår kanske det är något att bry sig om, men generellt är det väl bara en liten rekyl på upprekylen på börsen.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 12 dec 15 kl. 10:45

Veckans OMXS30 - upprekylen slutligen över?

Veckans utveckling för Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 visar på en tydlig och kraftfull nedgång. Upprekylen efter dödskorset i augusti är tydligt över och något himmelskors är inte i närheten av att inträffa.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 01 sep 15 kl. 07:40

Upprekylen på börserna över?

För tillfället ser upprekylen på börserna ut att vara över. I USA föll börserna igår, S&P 500-terminen indikerar fortsatt nedgång och i Asien faller börserna på morgonen.

Amerikanska S&P-500 stängde ner 0.

Cornucopia - 17 okt 15 kl. 12:57

Veckans OMXS30 - upprekylen över?

Dags för en sammanfattning av utvecklingen i Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30. Det ser ut som att upprekylen nu är över och att nedgången återupptagits.
Efter de kraftigare nedgångarna i augusti och september, med tillhörande dödskors på börsen, har oktober bjudit på en kortare upprekyl för OMXS30.

Cornucopia - 26 maj 18 kl. 16:18

Stockholmsbörsen vände ner igen

Stockholmsbörsen med storbolagsindexet OMXS30 vände ner igen i veckan. Som det ser ut nu är dödskorset MA50/MA200 således fortsatt intakt.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 22 okt 15 kl. 07:31

Börsen öppnar antagligen nedåt idag

Det mesta talar för att börsen öppnar nedåt idag. I Asien faller börserna och de amerikanska börserna föll efter europeisk stängning.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - 04 mar 16 kl. 07:53

Upprekylen på börsen fortsätter

De amerikanska börserna fortsatte upp igår efter europeisk stängning, och mycket talar därför för positiv öppning i Europa om nu på morgonen. Däremot kan fredagseffekten slå till när USA öppnar på eftermiddagen.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - 25 jan 16 kl. 07:48

Stabilt uppåt i Asien - förra veckans OMXS30

I de asiatiska tidszonerna stiger börserna stabilt nu på morgonen. Mycket talar för att även Stockholmsbörsen fortsätter sin upprekyl idag.

I skrivande stund stiger Nikkei +0.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Svenska bostadspriser ner 18% i amerikanska dollar

De svenska bostadspriserna har rasat rejält sedan 2017, mätt i utländska världsvalutor som euron eller amerikansk dollar. Svenskarnas internationella köpkraft via bostaden har fallit rejält.Svenska bostadsindexpriser i USD (HOXSWEUSD) har gått -17.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Bloomberg: Svenska kronan världens sämsta valuta - exportindustrin har inte längre fördelar

Nyhetsbyrån Bloomberg kallar nu svenska kronan för världens sämsta valuta (bland de mer ekonomiskt betydelsefulla ländernas valutor), och det konstateras också att svensk exportindustri inte längre gynnas särskilt mycket av kronan, eftersom så många underleverantörer numera hittas utomlands.Volvo S90 må monteras i Sverige (?), men består till stora delar av importerade komponenter.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Hur länge har tidigare bostadsprisras pågått?

Nu när det nuvarande raset i bostadspriserna är inne på arton månader utan att priserna återhämtat sig, är det intressant att titta på hur länge tidigare nedgångar hållit på innan priserna återställts. 90-talskraschen är förstås längst med hela åtta år innan bostadsrättspriserna hade återhämtat sig, men det nuvarande raset har ännu inte hållit på lika länge som vid finanskrisen med start 2007 och skuldkrisen med start 2011.
Antal månader innan bostadspriserna återhämtade sig, Valueguards Sverigeindex HOXSWE och tre månaders glidande medelvärde lägenheter på Östermalm utifrån annonsstickprov i SvD:s arkiv.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Nedrevidering av tysk tillväxt

En expertpanel har sänkt killgissningen av den ekonomiska tillväxten för den europeiska ekonomiska motorn Tyskland. Revideringen går från 1.5% i BNP-tillväxt för 2019 ner till 0.

Cornucopia - Igår: 16:01

Vad har du för smartwatch?

Som en allt ovanligare innehavare av ett mekaniskt armbandsur kan jag konstatera att allt fler i bekantskapskretsen och socialgruppen bär en smartwatch. Så efter att erhållit terapi mot att hänga på detta tåg så inser jag ändå att detta kan vara värt att diskutera, vilket jag inte gjort sedan lanseringen av Apple Watch 2015.
Min stupidwatch, en Seiko 5 Sports Automatic.

Cornucopia - Igår: 11:31

Kemikalieskatten har drivit jobb och skatteintäkter utomlands - ska nu utökas och även omfatta kläder

Föga överraskande har den ensidiga svenska sk kemikalieskatten drivit jobb och skatteintäkter utomlands och inte gett några miljömässiga vinster, utan snarare tvärt om. Nu vill JÖK-partierna istället höja kemikalieskatten med 30-40%, samt även lägga den på kläder. HUI Research räknar med att handel för sex miljarder kommer flytta utomlands, och med dem tillhörande jobb.

Cornucopia - Igår: 08:37

Studier innan 1995 ger ingen pension - ännu ett slag mot 50-, 60- och 70-talisterna

När pensionsreformen genomfördes straffades medvetet födda under andra halvan av 50-talet till första halvan av 70-talet, genom att inte få någon pension för det förlorade året värnpliktsutbildningen innebar. De straffades också genom att högre studier genomförda före 1995 inte blir pensionsgrundande. Av någon anledning får dock de som är yngre pensionspoäng för bägge dessa aktiviteter, så det handlar om specifikt missgynnande av födda från 1954 till cirka 1975.

Cornucopia - Igår: 21:34

MÖP-måndag: Kronprinsessan Victoria blir viral

Dags för en kort MÖP-måndag. Kronprinsessan Victoria besökte förra veckan de svenska specialförbanden, vilket resulterade i några virala bilder på kungafamiljens hemsida, som både fått internationell spridning och blivit flera memes under dagen.
Stockholms slott.

Cornucopia - I förrgår: 15:43

Inflationsjusterade bostadspriser i Stockholm, Göteborg och Malmö

Nedan följer den reala utvecklingen för bostadspriserna i Stockholm, Göteborg och Malmö de senaste åren.
Stockholms reala huspriser (villor) 1875 - 2018.Ovanstående graf är som referens till det faktum att över tiden har bostadspriserna följt inflationen historiskt och pendlat fram och tillbaka.

Cornucopia - I förrgår: 14:32

Inflationsjusterade bostadspriser Sverige februari 2019

Inflationsjusterat fortsätter bostadspriserna att falla i Sverige. Nedan följer grafer för Sverigeindex, Sverige lägenheter och Sverige villor.
"Det finns ingen bostadsbubbla och bostadspriserna stiger alltid över tiden".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.