DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 17:26

DI - 12 mar 19 kl. 14:18

Wallenbergs riskkapitalbolag stänger ny megafondEQT har stängt en ny jättefond på nästan 100 miljarder kronor. Det är riskkapitalbolagets fjärde fond som ska investera i infrastruktur. ”Utbudet på investeringar är stort. Det finns ett stort behov av att effektivisera driften av infrastruktur runt om i världen”, säger Lennart Blecher, partner på EQT..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EQT, Lennart Blecher

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wallenbergs, riskkapitalbolag, stängerny , megafond
Realtid - 26 feb 19 kl. 07:59

Riskkapitalbolag stänger miljardfond

Summa Equity stänger fond på 6,5 miljarder kronor, Stora förändringar på Merrill Lynch och Stefan Ingves uttalar sig om penningtvättsskandalerna. Det är en del av innehållet i tisdagens nyhetssvep..

YA - 22 aug 13 kl. 04:01

Wallenbergs Löfven

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Stefan Löfven har näringslivets öra. Det är en joker som kan vara riskabel att spela allt för högt med.
Vid valet om ett drygt år är det regeringens trötthet på sig själv och folkets trötthet på den som kan komma att fälla avgörandet.

Skånskan - 13 jan 19 kl. 17:32

Ombyggnad stänger delar av museet

Malmö Teknikens och sjöfartens hus på Malmö museer är nu stängt för ombyggnad fram till september. På söndagen var det fri entré, något många barnfamiljer tog vara på.De kommande arbetena innebär bland annat att det ska byggas en ny entré, nya toaletter och ett kapprum.

Skånskan - 18 aug 16 kl. 08:30

Serier och foton ger transparant effekt

Malmöfestivalen Styrka, mod, inte ta skit, kamp och självförtroende är teman när elever på Malmö kulturskola ställer ut i Malmöfestivalens område för unga.I en upplyst glasbur i Raoul Wallenbergs park hänger foton och teckningar sida vid sida. Tanken är att betraktaren fritt ska associera och hitta sambanden dem emellan, just som eleverna från kulturskolans kurser i serieteckning och i kreativ fotografi har arbetat parallellt med egna associationer.

YA - 26 okt 13 kl. 04:00

I blöjans vågskål

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
"Vinster i välfärden? är inför nästa års val ett etablerat, negativt laddat, begrepp.
Riskkapitalbolag har raserat den svenska välfärden genom att föra ut skattepengar ur landet, heter det.

SmålandsPosten - 02 jun 14 kl. 00:30

Riskkapitalisterna är baktalade

För politiska partier anses det viktigt ”att ha en berättelse”. En återkommande politisk berättelse är den om privata vinster i välfärden. Berättelsen går ut på att friskolor och privata äldreboenden ägs av riskkapitalbolag som plockar ut så mycket pengar som möjligt under så kort tid som möjligt, och som sedan placerar pengarna i utländska skatteparadis.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 12:52

Storstilad 30-årsfest

Foto: Anette Sjöstrand
Den 30:e Malmöfestivalen står för dörren, med åtta festivaldagar och drygt 1 300 programpunkter. – Vi har försökt göra den lite större, lite bättre och lite mer, säger festivalgeneral Pella Ström om jubileumsfesten som börjar i dag.
Malmöfestivalen Över Skomakaregatan, nära Lilla torg i Malmö, hänger en stor banderoll med orden ”Du är champagne på en tisdag”.

Alliansfritt Sverige - 14 sep 12 kl. 12:42

Oklart om sänkt bolagsskatt fungerar

UTSPEL. Alliansen har nu offentliggjort den tveklöst största satsningen i sin höstbudget: sänkt bolagsskatt. Förslaget innebär att bolagsskatten, från dagens 26,3% till 22% per år.

SVT Debatt - 04 jul 13 kl. 05:54

Sätt stopp för vinsterna i skolan

DEBATT ALMEDALEN De alternativ och nya valmöjligheter som utlovades när friskolereformen genomfördes har ännu inte dykt upp. Istället ser vi friskolorna gå i konkurs en efter en. Nu är det dags att se till att pengarna inte hamnar i skatteparadis, utan investeras i elevernas utbildning, skriver Ung Vänsters förbundsordförande Stefan Lindborg.

HBL - 14 okt 13 kl. 18:58

Orava är börsens färskaste bolag

Efter flera år av noteringstorka rör det åter på sig på Helsingforsbörsen. Tidigare i år har tre nya bolag listats och i går var det dags för ytterligare ett, Orava Bostadsfastighetsfond.Orava Bostadsfastighetsfond grundades 2010 och investerar i hyresbostäder.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Blod och Game of thrones – vem vill inte klicka på det?

Kan reklam vara konst? Att reklam åtminstone kan uppnå konstnärlig höjd finns det många exempel på, från reklamfilmen 1984 för Apple Macintosh persondatorer, regisserad av Ridley Scott, till reklambyrån Paradisets annonser för klädföretaget Diesel som härom året visades i en stor utställning på Foto­grafiska museet..

DI - 1 timme sedan

Begagnad elektronik hett i andra hand

Våra hem är fyllda med saker vi inte vill ha, men medvetenheten om att någon annan kanske vill ha dem ökar. Mest ökar intresset för begagnad elektronik..

DI - 1 timme sedan

Mäklarna: Vi börjar se en återhämtning

Bostadsmarknaden har stabiliserat sig och mäklarna räknar inte med några dramatiska prisförändringar under året. Men de lokala variationerna är stora och det finns gott om orosmoln. ”Det hänger fortfarande på en skör tråd”, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån..

DI - 1 timme sedan

Kryssningsfartyg i sjönöd utanför Norge

Ett kryssningsfartyg med 1.300 passagerare ombord har fått motorproblem i hårt väder utanför Norges västkust. Norsk sjöräddning bekräftar för tidningen VG  att fartyget Viking Sky har skickat nödmeddelande och bett om assistans..

DI - 2 timmar sedan

Tusentals demonstrerar i London mot brexit

Tusentals så kallade remainers, britter som vill stanna kvar i EU, demonstrerar i centrala London. De kräver en ny folkomröstning om brexit..

DI - 2 timmar sedan

Överbefälhavare: ”IS fortfarande ett stort hot mot hela världen”

IS har besegrats i Syrien, uppger den USA-stödda SDF-alliansen. Terrorgruppen ska ha fråntagits det som kallats det sista IS-fästet i landet. ”Segern har varit extremt kostsam”, säger SDF-ledaren Mazlum Kobane..

DI - 4 timmar sedan

Experten: Jaga utdelningar bland börsens mittfältare

Utdelningssäsongen närmar sig med stormsteg, och marknadens stora utdelningsfokus är befogat, enligt Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning. SEB:s placeringsstrateg pekar i sin tur ut bolagstypen som generellt står för de högsta utdelningarna..

DI - 4 timmar sedan

Göran Persson varnar för skatterevolt: ”Den saken måste lösas”

ÖREBRO. Mycket av det som står i Januariavtalet kommer aldrig gå att förverkliga. Det säger Göran Persson, och varnar S för att ensidigt ta bort värnskatten och därmed kraftigt gynna de med högst inkomster.

DI - 5 timmar sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 6 timmar sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.