DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 14:27

Liknande nyheter

Taggar: Tionya länder in på , EU:s, svarta, listaöver , skatteparadis
SVT - 20 okt 11 kl. 18:27

Tio år efter svarta tisdagen

För tio år sedan inträffade den svarta tisdagen i Katrineholm, när två av kommunens största företag la ner verksamheten i Katrineholm. Då hade ytterligare ett företag redan varslat alla anställda. En katastrof för Katrineholm förstås -sammanlagt 1 800 jobb försvann!

Vimmerby Tidning - 27 feb 14 kl. 08:43

Tio nya på moderaternas lista

Moderaterna har tio nya namn på sin valsedel inför kommunvalet i september.
– Jag är mycket nöjd. Det är flera som tagit eget initiativ för att vara med och vi har en bra blandning mellan olika åldrar och kön, säger ordföranden Claes Wetterström efter nomineringsstämman..

Dagensanalys.se - 20 feb 19 kl. 13:55

Svarta listan uppdaterad – spelbranschen värsta syndarna

Årligen går miljontals kronor till illegala sajter genom reklam från annonsörer. Framförallt är det spelbolagen som syns med reklam på dessa sajter, och därmed understödjer dem. Det visar en genomgång av Rättighetsalliansen och Sveriges Annonsörer som uppdaterar sin ”svarta lista” med sajter att undvika.

Expressen - 15 feb 16 kl. 12:58

Många äldre får farliga mediciner - här är svarta listan

Nästan var tionde äldre får olämpliga läkemedel som står på Socialstyrelsens svarta lista. Ännu fler massmedicineras med tio eller fler läkemedel. Det visar ny statistik som Johan Fastbom på Socialstyrelsen tagit fram för Expressens räkning.

Expressen - 29 jan 12 kl. 14:23

Ryanair struntar i sex av tio fällningar

Lågprisflygbolaget Ryanair struntar i sex av tio fällningar i Allmänna reklamationsnämnden, visar SVT Rapports genomgång av konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista. - Vi är inte intresserade av vad någon konstig svensk konsumentgrupp tycker, säger Stephen McNamara, kommunikationschef på Ryanair till SVT. .

SVT - 13 mar 19 kl. 02:53

EU listar tio nya länder som skatteparadis

Under tisdagen utökades EU:s svarta lista över skatteparadis. Tio nya länder lever inte upp till EU:s krav på bland annat lagstiftning mot skatteflykt och transparens..

DI - 13 feb 12 kl. 17:48

Fyra av tio börsbolag saknar kvinnliga toppchefer

Hela 40 procent av de svenska börsbolagen saknar helt kvinnor i sina ledningsgrupper. Bland företagen på jämställdhetens svarta lista finns börsjättar som Lundbergföretagen och Scania..

Länstidningen i Jämtland - 08 mar 16 kl. 08:35

Kvinnodagens svarta lista – här är tio punkter med väldigt, väldigt stor förbättringspotential:

1: Lilla gumman. Om en kvinna byter däck, låt henne för h-e göra det utan att komma med en förklenande kommentar om hur duktig hon är. I åratal har min kära granne komplimenterat mig för hur "duktig" jag är som klarar av att bo ensam i ett hus på landet.

YA - 13 mar 19 kl. 10:14

Tio nya länder svartlistas som skatteparadis

EU:s svarta lista över skatteparadis utökas, rapporterar SVT Nyheter. Beslutet togs under ett möte med EU:s finansministrar på tisdagen. Listan innehåller nu 15 länder som EU anser inte lever upp till krav på bland annat lagstiftning kring skatteflykt och transparens.

Blekinge Läns tidning - 13 mar 19 kl. 10:14

Tio nya länder svartlistas som skatteparadis

EU:s svarta lista över skatteparadis utökas, rapporterar SVT Nyheter. Beslutet togs under ett möte med EU:s finansministrar på tisdagen. Listan innehåller nu 15 länder som EU anser inte lever upp till krav på bland annat lagstiftning kring skatteflykt och transparens.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Experten: Jaga utdelningar bland börsens mittfältare

Utdelningssäsongen närmar sig med stormsteg, och marknadens stora utdelningsfokus är befogat, enligt Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning. SEB:s placeringsstrateg pekar i sin tur ut bolagstypen som generellt står för de högsta utdelningarna..

DI - 1 timme sedan

Göran Persson varnar för skatterevolt: ”Den saken måste lösas”

ÖREBRO. Mycket av det som står i Januariavtalet kommer aldrig gå att förverkliga. Det säger Göran Persson, och varnar S för att ensidigt ta bort värnskatten och därmed kraftigt gynna de med högst inkomster.

DI - 2 timmar sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 3 timmar sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 4 timmar sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 4 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 5 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 5 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 6 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 7 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.