DN > Ekonomi

Friday, 22 March, 11:57

Liknande nyheter

Taggar: DN satsar, ekonomibevakningen
YLE - 22 apr 13 kl. 04:44

Se karta: Hur satsar din kommun på idrott?

Grankulla, Finström och Mariehamn ligger i topp när kommunerna satsar på motion och idrott. På de här orterna lägger kommunen ut över 200 euro per invånare på motion, idrott och sport. Var fjärde kommun i landet satsar under femtio euro per invånare.

Barometern - 20 sep 13 kl. 07:59

Emmaboda satsar mest på kultur i landet

Emmaboda är den kommun i Sverige som satsar mest på kultur per invånare. Det visar Statistiska Centralbyråns sammanställning av kommunernas nettokostnader för kultur 2012 som redovisas i senaste numret av tidningen Dagens Samhälle.
Emmaboda lägger 1?

YLE - 03 maj 14 kl. 05:06

HS: Sannf och SFP satsar lika mycket i EU-valet

De stora partierna har krympt sina valbudgetar inför EU-valet den 25 maj medan flera av de mindre partierna satsar mer, visar en översikt som Helsingin Sanomat gjort. Centern, SDP och Samlingspartiet har minskat sina valbudgetar jämfört med det förra EU-valet. Till exempel satsar Centern 300 000 euro den här gången medan budgeten inför EU-valet 2009 var 800 000 euro.

YLE - 04 sep 14 kl. 10:14

Malax sparar och satsar

Malax satsar på nya bostadsområden, skolor och hälsovård. Trots att både skatteintäkterna och statsandelarna minskar är man fortsättningsvis optimistisk och vill behålla sin självständighet i kommunen säger styrelseordförande Håkan Knip. - Vi försöker balansera vår ekonomi men trots det satsa för det är enda sättet att få nya skattebetalare att göra investeringar, säger Knip.

YLE - 05 mar 13 kl. 12:58

Hangö satsar sju gånger mer än Borgå

Borgå är en av kommunerna som satsar minst på sitt vägunderhåll per invånare. Buss- och lastbilschauffören Ove Blomqvist är inte alls förvånad: - Det är ju som om man skulle vara på sjön när man kör fram på de här vägarna, skrattar han medan han kör runt TV-nytts reporter på de gropiga vägarna.
- Det skulle fordras en ordentlig ansiktslyftning här, tycker han.

Kristianstadsbladet - 24 apr 13 kl. 10:43

Östanå Bruks IF satsar på damlag

Östanå Bruks IF satsar på damlag. ?Det finns ett 15-tal tjejer som är riktigt intresserade?

Kristianstadsbladet - 28 okt 13 kl. 14:54

SD satsar hårt på tv-reklam

Sverigedemokraterna trefaldigar sin valbudget jämfört med 2010 och satsar med sina 45-50 miljoner kronor nästan lika mycket som Moderaterna.Partiet storsatsar på tv-reklam.
- Vi satsar betydligt mer på tv-reklam än sist, cirka tre gånger så mycket, säger partiets pressekreterare Martin Kinnunen.

BT - 28 okt 13 kl. 14:57

SD satsar hårt på tv-reklam

Sverigedemokraterna trefaldigar sin valbudget jämfört med 2010 och satsar med sina 45-50 miljoner kronor nästan lika mycket som Moderaterna. Partiet storsatsar på tv-reklam.- Vi satsar betydligt mer på tv-reklam än sist, cirka tre gånger så mycket, säger partiets pressekreterare Martin Kinnunen.

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 08:07

Vi satsar på ökad kunskap och fler jobb

Alliansens nya reformer syftar till att öka kunskapen och stärka arbetskraften för långsiktig sysselsättning. Stora resurser läggs på att förbättra resultaten i skolan. Vi tror på att börja tidigt och satsar bland annat på förskolelyftet och lågstadielyftet, skriver Katarina Brännström, riksdagsledamot (M).

Alliansfritt Sverige - 13 aug 14 kl. 14:39

Så här mycket satsar den utomparlamentariska näringslivshögern i valet

Idag släppte Dagens Nyheter en intressant granskning i hur mycket den utomparlamentariska högern satsar för att påverka politiken i valrörelsen. Visita - besöksnäringen Politisk färg: utomparlamentarisk centerpartism Budget: 12 miljoner Tror att alliansen förlorar: ja Vårdföretagarna Politisk färg: oberoende avknoppningsvänlig (jag fattar ordet, du med men läsarna? Bättre kanske med "oberoende "privatiseringsvänlig"?

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 07:00

Regeringen satsar på Kronobergs län

Kronobergs län har drabbats hårt av arbetslöshet under de senaste åren. Från att ha varit ett län med mycket låg arbetslöshet så har vi nu hamnat en bit över riksgenomsnittet och är faktiskt det län som har drabbats hårdast av arbetslösheten i Sverige. Den budget som nu har släppts av regeringen är en budget som främst prioriterar jobb och skola, det är precis vad vi behöver här i Kronoberg, skriver Tomas Eneroth (S) och Monica Haider (S).

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 11:07

Ockelbo i topp i skilsmässostatistiken

Ockelbo, Gnesta och Sundbyberg har något gemensamt. De är nämligen de kommuner i landet där skilsmässofrekvensen är högst. Sundbyberg ligger också i topp vad gäller giftermål, tillsammans med Solna, Arjeplog och Eda..

DN - Igår: 19:43

Fed lämnade räntan oförändrad

USA:s centralbank aviserar inga kommande räntehöjningar under innevarande år, enligt en prognos som Federal Reserve offentliggjorde på onsdagen. Det överraskande beskedet innebär att banken ser tecken på att den amerikanska ekonomin är på nedåtgående..

DN - Igår: 17:48

Volvo satsar på kameror för att avslöja berusade förare

Volvo Cars gör en storsatsning på säkerhet. Kommande modeller får ett system med kamera och sensorer som varnar om föraren tappar i uppmärksamhet eller verkar påverkad. En ny typ av nyckel, som kallas Care key, gör det möjligt att ställa in önskad begränsning av topphastigheten för sig själv, övriga familjemedlemmar och andra som har tillgång till bilen..

DN - I förrgår: 09:50

Risk för skattesmäll på nya bilar – Volvos laddhybrid XC90 kan förlora all klimatbonus

Nästa år riskerar de flesta nya bilar högre årlig fordonsskatt – igen!  Bakgrunden är en ny tuffare mätmetod för förbrukning och utsläpp. Den ger högre värden och därmed höjda skatter – om regeringen inte gör några justeringar i höst efter den översyn som nu ska göras.

DN - I förrgår: 08:01

Knapp förlust för Kappahl

Klädkedjan Kappahl redovisar ett resultat före skatt strax under nollstrecket, minus 1 miljon, för andra kvartalet i räkenskapsåret. Motsvarande period året före gjorde bolaget en vinst på 5 miljoner kronor..

DN - 16 mar 19 kl. 22:08

Anställda i sportbutik straffades med armhävningar

Anställda beordrades att göra armhävningar efter att ha kommit för sent till morgonmötet eller för att ha sagt ”kund” istället för ”gäst” till besökare i butiken. Den före detta anställda Jennifer Mellgren vittnar om arbetsmiljön på ett av sportkedjan XXL:s varuhus i Stockholm: ”Jag trodde det var ett skämt.”.

DN - 16 mar 19 kl. 17:30

En lyxig sedan som är snål på dropparna

Lexus har länge kämpat i skuggan av Audi, BMW och Mercedes om lyxbilköparnas gunst. Ska den här modellen öka märkets attraktionskraft: Lexus ES 300h. En fem meter lång lyx-limo som klarar sig på - en halv liter per mil!.

DN - 16 mar 19 kl. 07:58

Mitsubishi kör om VW i klassen laddhybrider

Mitsubishi är åter etta i klassen laddbara bilar. Modellen Outlander ligger i topp både hittills i år och totalt sedan 2013, då de första bilarna kom. Den tidigare ettan Volkswagen kan inte leverera några nya bilar förrän i höst och faller därför kraftigt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.