DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 15:18

Liknande nyheter

Taggar: Åklagare, begärut , dokumentom , Trumps, affärermed , Deutsche, Bank
SVT - 05 feb 19 kl. 11:46

Åklagare begär ut nya Trump-dokument

Federala åklagare begär nu ut nya dokument från den kommitté som anordnade president Trumps invigningsceremoni 2017. Anledning är att man ska undersöka om utländska finansiärer donerat pengar till kommittén – något som är olagligt..

DN - 26 aug 18 kl. 18:14

Senatorer begär ut Trumps hemliga dokument om Putinmötet

Toppmötet i Helsingfors gav Trump och Putin två timmar på tu man hand. Kritiker har varnat för att den amerikanska presidenten då utsattes för onödiga risker för påverkan – och att han gjorde hemliga utfästelser som gynnar Ryssland.  Nu har två senatorer lämnat in en begäran om att få ut Trumps dokument om mötet..

Expressen - 05 feb 19 kl. 07:40

Åklagare begär ut nya Trump-dokument

Åklagare har begärt ut dokument från kommittén som anordnade invigningsceremonin i januari 2016.Enligt New York Times ska åklagaren granska utländska donationer till kommittén – som ska ha samlat in 107 miljoner dollar i donationer. .

GöteborgsPosten - 29 jan 17 kl. 21:57

Delstatsåklagare fördömer Trumps beslut

Åklagare i 16 amerikanska delstater går gemensamt ut och fördömer Donald Trumps inreseförbud mot sju utpekade länder. Den senaste given från Vita huset är att människor med arbetstillstånd kommer in i landet. Men fortfarande råder stor förvirring..

UNT - 29 jan 17 kl. 21:57

Delstatsåklagare fördömer Trumps beslut

Åklagare i 16 amerikanska delstater går gemensamt ut och fördömer Donald Trumps inreseförbud mot sju utpekade länder..

DN - 11 maj 17 kl. 08:13

Flynn stäms för att lämna ifrån sig dokument

Donald Trumps sparkade säkerhetsrådgivare Michael Flynn stäms av senaten för att han inte medverkar i utredningen av Flynns kontakter med Ryssland. Senaten kräver i en formell begäran dokument som Flynn vägrat att lämna ifrån sig..

Expressen - 07 dec 18 kl. 22:54

Åklagare: Michael Cohen bör dömas till fängelse

Federala åklagare rekommenderar att Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen ska dömas till ett längre fängelsestraff, trots att han medverkat i utredningen, rapporterar amerikanska medier..

DN - 17 okt 18 kl. 10:42

Åklagare granskar Nordea-dokument

Nordea misstänks för inblandning i penningtvättsbrott. Anmälan har inkommit till flera svenska myndigheter, men Finansinspektionen har inte fått ta del av den än. .

TA - 07 jun 13 kl. 12:04

Åklagare kräver SVT på Teliadokument

Åklagare vill tvinga SVT att lämna ut dokument som tros bära den uzbekiska diktatorsdottern Gulnara Karimovas handskrift.Begäran tros innebära att även Karimova misstänks för mutbrott i samband med Telias affärer.
Åklagare Berndt Berger, som utreder Telia Soneras mutmisstänkta affärer i Uzbekistan, har skriftligen bett Stockholms tingsrätt att utkräva originalen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hastiga granskningen möts av massiv kritik: ”Inget seriöst försök”

Swedbanks hastigt genomförda granskning kritiseras av såväl regeringen som stora aktieägare. Samtidigt hemlighåller banken en mer grundlig granskningsrapport från den norska tidigare toppåklagaren Erling Grimstad..

DI - 10 minuter sedan

Grönt ljus från Swedbanks största ägare: ”Rapporten inte viktigast”

Swedbanks största ägare, Sparbanksgruppen, representerad av Lennart Haglund, som även leder bankens valberedning, ger vd Birgitte Bonnesen och ordförande Lars Idermark lugnande besked. .

DI - 5 minuter sedan

Skräcksiffrorna sänker börsen – och får kronan att rasa

Europakonjunkturen fortsatte oväntat att försämras i mars. För den tyska industrin är läget nu det sämsta sedan 2012. Både kronan och börsen fick sig en kyss.

DI - 30 minuter sedan

Swedbank lyckas inte lugna räntemarknaden

Fredagens Swedbankbeställda penningtvättsrapport från konsultbolaget FRA har misslyckats med att lugna räntemarknaden. Skuldinvesterare är fortsatt skeptiska till banken..

DI - 45 minuter sedan

Stålbolaget kommer ledas av två vd:ar

Stålbolaget Uddeholm kommer framöver att ledas av två vd:ar. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Förlusten minskar för modebolaget – men snart är pengarna slut

Förlusten för modebolaget Wesc, noterat på First North, minskade i det fjärde kvartalet men det gjorde även omsättningen..

DI - 30 minuter sedan

Svagare signaler än väntat från den amerikanska industrin

Inköpschefsindex för den amerikanska industrin landade på 52,5 i mars enligt nya siffror från Markit. Analytikerna hade räknat med ett utfall på 53,6..

DI - 45 minuter sedan

Analyspodden: Då är det slagläge för Kinnevik

Di kunde i veckan berätta att Nordea ringt runt till analytiker och tonat ned förväntningarna, så kallad analytikermassage. ”Det blir ju ett informationsövertag för vissa delar av marknaden”, säger Di:s analytiker Johan Wendel..

DI - 45 minuter sedan

Deutsche Bank-chef dubblade lönen – tjänade 90 Mkr

Chefen för Deutsche Banks investmentverksamhet, Garth Ritchie, mer än dubblade sin årslön förra året till 8,6 miljoner euro, motsvarande över 90 miljoner kronor. Jättelönen är till och med högre än vad koncernchefen Christian Sewing tjänar, skriver Financial Times..

DI - 45 minuter sedan

Dags för S-kongress: Är det ett parti i kris som samlas i Örebro?

I dagens Ekonomistudion: Socialdemokraterna samlas till partikongress i dag. Är det ett parti i kris som möts i Örebro? I dag släpptes den externa granskningen av Swedbank.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.