GT > Nyheter

Thursday, 21 March, 20:59

GT - 11 mar 19 kl. 20:58

De fortsätter att begå brott på svensk markIS-terroristen Mubashir Qadar, 31, står åtalad för ett brutalt saxmord.En annan Syrienåtervändare ska ha försökt sparka det sargade och döende offret i huvudet. Återvändarna från IS- och andra jihadistgrupper i Syrien har fortsatt begå grova brott på svensk mark: Grova våldsbrott, utpressning, bedrägerier och penningtvättsbrott. Det visar Expressen och Dokus granskning av återvändarna från Syrien.Men myndigheterna står handfallna.
Läs mer på GT
Läs mer om:
Mubashir Qadar, Syrienåtervändare, IS, Syrien, Expressen, Dokus

Dela artikeln

31922 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De fortsätter att begå, brottpå svensk , mark
YLE - 30 apr 15 kl. 13:40

Ovanligt att flickor begår brott mot liv

Det är ovanligt att flickor begår brott mot liv. Överlag är det inte alls vanligt att unga i Finland begår brott mot liv, i en internationell jämförelse. Det oaktat ligger nu två sådan fall på polisens bord i Österbotten.

Regeringen - 06 mar 17 kl. 15:45

Uppdrag om en snabbare lagföring – med särskilt fokus på unga som begår brott och personer som återfaller i brott

En utredare ges i uppdrag att utreda och föreslå åtgärder som med bibehållen rättssäkerhet och kvalitet leder till en snabbare lagföring av brott. Uppdraget ska särskilt fokusera på unga som begår brott och personer som återkommande begår nya brott..

Expressen - 14 maj 14 kl. 20:06

"De har begått brott mot tobakslagen"

GÖTEBORG. De skickade ut massreklam för Black Ingvars nylanserade snus– något som fick Black Ingvars frontman Magnus Tengby att bli dödshotad. Nu rasar anmälningarna in mot Göteborgsföretaget Swedsnus och Konsumentverket anser att de begått ett solklart brott mot tobakslagen.

DN - 27 jul 18 kl. 11:01

Polisen backar: Oklart om Elin Ersson begått brott

Polisen har tidigare sagt till DN att Elin Ersson, som i måndags stoppade utvisningen av en man i 50-årsåldern, inte begått brott mot luftfartsförordningen. Nu backar polisen, och säger att det i nuläget är oklart om brott har begåtts.  Polisen har mottagit flera polisanmälningar mot Elin Ersson.

SVT - 17 aug 18 kl. 20:33

Morgan Johansson: Det ska bli lättare att utvisa den som begått brott

Justitieminister Morgan Johansson (S) och Ulf Kristersson (M) vill båda att det ska bli enklare att utvisa människor som begått brott ur landet. Framför allt om personen inte är svensk medborgare, framhåller de. – Är du inte svensk medborgare och begår brott i Sverige måste huvudregeln vara att du utvisas, säger Justitieminister Morgan Johansson (S) till TT..

Newsmill - 19 jan 13 kl. 10:35

det behövs tydliga konsekvenser när barn begår brott

http://www.newsmill.se/trackback/48740I områden med stora sociala problem i storstadsområdena uppstår multikriminella så kallade gatugäng.

Regeringen - 17 nov 16 kl. 15:38

Advokater som begår brott utanför verksamheten ska kunna uteslutas ur advokatsamfundet

Justitiedepartementet föreslår i en departementspromemoria att möjligheten att utesluta en advokat som har gjort sig skyldig till brott utanför verksamheten ska utvidgas. Advokater som har begått brott utanför advokatverksamheten har hittills inte kunnat uteslutas ur advokatsamfundet..

YLE - 21 maj 18 kl. 04:32

Kvinnor begår brott i betydligt större omfattning än vi tror - men det syns inte i statistiken

Enligt statistiken för de brott som kommit till myndigheters kännedom kan det inte bli tydligare: det är män som begår brott. Men i självdeklarationsenkäter visar siffrorna något annat: kvinnornas andel är betydligt större än vi tror..

YLE - 03 dec 12 kl. 21:06

HS: Poliser som begår brott behandlas olika

Poliser som begår brott behandlas mycket olika. Det visar en utredning som http://www.hs.

UNT - 25 jan 13 kl. 02:00

ÖB kan ha begått brott

Åklagarkammaren för säkerhetsmål och Säkerhetspolisen för diskussioner om huruvida överbefälhavaren (ÖB) Sverker Göranson kan ha begått brott mot rikets säkerhet när han uttalat sig om Sveriges försvarsförmåga..

Expressen - 14 maj 15 kl. 10:21

25 nämndemän som begått brott får gå

25 nämndemän som själva begått brott har fått lämna sina poster på tingsrätterna..

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Qahir, 19, ryckte pistol från rånare – kan vinna 100 000

Qahir, 19, satt i kassan precis som vanligt när den maskerade och beväpnade rånaren kom in.Då agerade Qahir blixtsnabbt – och ryckte pistolen ur rånarens hand.Nu kan han vinna 100 000 kronor för sin rådiga insats.

GT - 3 timmar sedan

Domen: Så går det för Frölunda

FRÅGORNA:1.  Ryan Lasch har öst in poäng den senaste tiden. Kommer han att klara av att hålla samma dominans i slutspelet?

GT - 4 timmar sedan

Frölunda-Malmö – betyg och tips inför kvartsfinalen

Malmö Redhawks slog ut Frölunda i kvartsfinal för nästan exakt ett år sedan.Nu möts lagen igen i årets kvartsfinal av SM-slutspelet.SportExpressens experter har betygsatt kvartsfinallagens olika delar – och panelen med bland annat Sanny Lindström, Magnus Nyström och Johan Svensson har tippat hur det kommer att sluta.

GT - 5 timmar sedan

Miljardsmäll för linbanan över älven

Trafiknämnden fick under torsdagen en riktig kalldusch då de nya kalkylerna för linbanan över älven presenterades. Enligt den senaste kalkylen kommer projektet i sin helhet passera 4 miljarderstrecket.– Nu är det bara att stänga ner så fort det bara går och avveckla alla kostnader, säger Martin Wannholt, gruppledare för Demokraterna.

GT - 5 timmar sedan

Klart: Förlänger med Frölunda

GÖTEBORG. Frölundas båda målvakter har suttit på utgående kontrakt.Nu säkrar klubben upp en av dem:Johan Mattsson, 26, förlänger sitt kontrakt med två år.

GT - 7 timmar sedan

Frontalkrock på riksväg – två skadade

En trafikolycka har inträffat på riksväg 166 i Bengtsfors kommun.Vägen är avstängd och två personer har avförts i ambulans, uppger SOS Alarm..

GT - 8 timmar sedan

Hamna på rätt sida av historien, Miljöpartiet

Blanda inte ihop avståndstagande och berättigad kritik mot Islamiska staten med muslimer som grupp, skriver Jörgen Fogelklou (SD) i en replik till Abdullahi Mohamed (MP)..

GT - 8 timmar sedan

Uppgifter: Backen lämnar Frölunda – trots kontrakt

Backtalangen Jakob Stenqvist, 21, har kontrakt med Frölunda till 2021.Men nu ser han ut att lämna klubben.I stället är han överens med finska Ässät, skriver Sportbladet..

GT - 10 timmar sedan

”Det kommer alldeles säkert bli grishockey”

GÖTEBORG. Malmö har byggt upp en stämpel som SHL:s mest fysiska lag under säsongen.Men för Sebastian Stålberg och Frölunda är saken klar inför kvartsfinalserien.

GT - 13 timmar sedan

Hon ljög för att fria en mördare – slapp straff

I Sverige är det inte olagligt att ljuga i ett polisförhör så att en mördare går fri.Förhoppningsvis täpps den luckan i lagen igen efter att Riksåklagaren tagit ett falskt alibivittne efter attentatet på Vår krog och bar till Högsta domstolen.Det ljugande vittnet friades både i tingsrätt och hovrätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.