YLE > Finland

Thursday, 21 March, 09:09

YLE - 04 mar 19 kl. 16:11

Bulvaner, skalbolag och skumma penningaffärer – en läcka avslöjar hur Nordea kopplas till enormt nätverk av penningtvättEn ny dataläcka, som Yles grävande redaktion MOT har fått tillgång till, avslöjar att hundratals miljoner euro från delvis tvivelaktiga källor har slussats till Nordea-konton. De läckta dokumenten innehåller flera tecken på riskfaktorer för penningtvätt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nordea, Yles, MOT

Dela artikeln

2792 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bulvaner, skalbolagoch , skumma, penningaffäreren , läcka, avslöjarhur , Nordea kopplas till enormt nätverk av penningtvätt
HBL - 13 aug 12 kl. 07:06

Polisen: Mer skumma affärer än någonsin

Polisen kommer fler och fler ekonomiska brott på spåren i takt med sina utredningar. Det förekommer enligt Helsingforspolisen mer fiffel än någonsin tidigare.? Vilket litet fall vi än gräver i så stöter vi hela tiden på nya fall, säger kriminalinspektör Ilkka Koskimäki.

YLE - 06 dec 13 kl. 12:43

DN: Teliasonera gjorde skumma affärer också i Kazakstan

Teleoperatören Telia Sonera har gjort sig skyldig till tvivelaktiga affärer också i Kazakstan, rapporterar Dagens Nyheter. Enligt tidningen köpte Telia Sonera i fjol nät och frekvenser i Kazakstan för drygt 200 miljoner amerikanska dollar. Affären gjordes upp med personer kopplade till landets politiska elit.

Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 04:00

Ofullständig och misslyckad thriller om skumma konstaffärer

Efter den haussade ”Avalon” häromåret med en välförtjänt hyllad Johannes Brost i huvudrollen finns förväntningar på Axel Peterséns nya film. Men den thrillerartade ”Under pyramiden”, om skumraskaffärer i det internationella konstlivet, är ett misslyckande.Filmen inger förhoppningar i starten, snyggt visuellt iscensatt, då den unga konstgalleristen Katarina har vernissage med bland annat ett verk där kvicksand ingår.

Nyteknik - 11 apr 16 kl. 15:30

Bombardier tillbakavisar skumma affärer

Bombardier bekräftar leveransavtal med ett brittiskt bolag, men tillbakavisar inblandning i tveksamma eller suspekta affärer..

Nyteknik - 11 apr 16 kl. 15:30

Bombardier nekar till skumma affärer

Bombardier bekräftar leveransavtal med ett brittiskt bolag, men tillbakavisar inblandning i tveksamma eller suspekta affärer..

SvD - 03 jun 15 kl. 22:00

Telia Sonera måste göra upp med skumma affärer

Den etiska kompassen får aldrig störas, inte heller av förlorade intjäningsmöjligheter eller oerhörda kostnader. Korruption sprider sig som ett gift i samhället om man väljer att se genom fingrarna, och Telia Soneras klavertramp i Azerbajdzjan bör ses i det sammanhanget, skriver professor Einar Häckner..

Aftonbladet - 06 nov 15 kl. 15:57

Skumma affärer i statens tjänst

Emanuel Sidea om Teliasonera, diktaturer och oligarker – och en korrupt svensk modell.

Aftonbladet - 21 dec 15 kl. 14:33

Skumma affärer

Detaljerad filmatisering av Klas Östergrens klassiker Gentlemen och Gangsters.

Cornucopia - 16 nov 14 kl. 17:47

Mäklare använder bulvaner för att trissa upp priserna

På bloggen fredrikhedvall.se skriver bloggaren att 1-2% av mäklarfirmorna, med kanske 4-5% av affärerna aktivt använder bulvanbud för att dra upp priserna på auktioner. Därtill gör fri budgivning på flera objekt samtidigt att priserna dras upp i Sverige.

Dagens PS - 16 mar 18 kl. 08:22

Fler fälls i Sverige för skumma börsaffärer

Bakgrunden är att effektivitet att sätta dit marknadsmanipulatörer ökat. Finansinspektionen samarbetar nu och delar på jobbet med Ekobrottsmyndigheten. Privata Affärer uppger att FI sedan ett år tillbaka börjat utreda tvivelaktiga aktieaffärer på egen hand, dock finns alltså ett viktigt och uppenbarligen framgångsrikt samarbete på området med EBM.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 1 timme sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 3 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 3 timmar sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 3 timmar sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 3 timmar sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 13 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 14 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.