DN > Opinion

Tuesday, 26 March, 06:58

DN - 03 mar 19 kl. 21:00

”Kränkthetskulturen i skolan urholkar lärarnas auktoritet”Isak Skogstad och Hamid Zafar: Skolmyndigheterna bidrar till utvecklingen genom att göra lärare rädda att gripa in vid ordningsproblem..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skogstad, Hamid Zafar

Dela artikeln

11027 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kränkthetskultureni , skolan, urholkar, lärarnas, auktoritet
TA - 23 maj 13 kl. 06:30

Skolan kräver starkare styrning

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Hur länge ska beslutsfattarna blunda för att skolans finansiering och styrning måste förändras? Studie efter studie visar att likvärdigheten blir allt sämre i den svenska skolan. Det skriver Bo Jansson, nytillträdd förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund.

YA - 28 dec 12 kl. 04:00

Höj lärarnas löner - nu

Julafton är förbi, släkten har varit på besök och vänt. Varje år firar min familj jul i nya konstellationer. Men ett samtalsämne tycks återkomma, år efter år: skolan och lärarnas situation.

DN - 27 maj 14 kl. 16:13

”Professionen avgör vem som släpps in i skolan”

Hur ska skolan förhålla sig till politiska partier? Frågan kan tyckas svår men borde inte vara det. Läraren ansvarar för undervisningen och rektorn ansvarar för vem som ges tillträde till skolan, skriver Lärarnas riksförbunds ordförande Bo Jansson..

GöteborgsPosten - 05 jul 13 kl. 06:00

Fördelningen till skolan måste förändras

Vi behöver ett nytt perspektiv. I stället för att fokusera på eleven som bärare av problem måste vi fokusera på skolan och lärarnas behov av resurser för att kunna möta alla elever, skriver Lars Eriksson och Ann-Mari Ek..

BT - 20 sep 14 kl. 12:55

Riksförbundet: Borås klarar inte skolan

Resultatet av en enkät från Lärarnas riksförbund är entydigt: Borås lärare tycker inte att kommunen klarar sitt uppdrag som ansvarig för skolan. Nio av tio anser exempelvis att staten borde ta över huvudansvaret från kommunerna. I samband med Skolans dag den 9 september presenterade Lärarnas riksförbund rapporten Lärarna i Borås: kommunen klarar inte sitt uppdrag.

BT - 20 sep 14 kl. 12:55

Riksförbundet: Borås klarar inte skolan

Resultatet av en enkät från Lärarnas riksförbund är entydigt: Borås lärare tycker inte att kommunen klarar sitt uppdrag som ansvarig för skolan. Nio av tio anser exempelvis att staten borde ta över huvudansvaret från kommunerna. I samband med Skolans dag den 9 september presenterade Lärarnas riksförbund rapporten Lärarna i Borås: kommunen klarar inte sitt uppdrag.

SVT Debatt - 10 sep 13 kl. 05:34

De ökade klyftorna i skolan måste bli central valfråga

SKOLAN En rapport som Lärarnas riksförbund presenterar idag visar att elevers bakgrund blir allt mer avgörande för hur de lyckas med skolgången. Samtidigt upplever sju av tio lärare att deras fritid påverkas negativt av arbetssituationen. Skolans bristande likvärdighet måste bli en central valfråga 2014.

Trelleborgs Allehanda - 05 nov 12 kl. 06:15

I den kommunala skolan kan eleven dra en nitlott

Lärarnas Riksförbund ifrågasätter om kommunerna klarar av det tydliga uppdrag som man fått via skollagen ? att leverera likvärdiga förutsättningar för alla elever. Det skriver Helena Linge, ordförande i Lärarnas Riksförbund distrikt Malmöhus.

UNT - 24 maj 17 kl. 00:30

Feltänkt om lärarnas nya lönekriterier

Skolan måste söka sig bort från – inte förstärka – New Public Management, som urholkar tilliten mellan förvaltning och medarbetare, skriver Louise Plobeck..

BT - 14 jan 13 kl. 12:11

Huvudmannaskapet avgörande för skolan

Den 27 december gav Anders Knape, ordförande för Sveriges kommuner och landsting, SKL, svar på en artikel av Lärarnas riksförbund om ett ökat statligt ansvarstagande för skolan. Det är en diger punktlista med motargument mot en statlig skola som SKL presenterar. Lärarnas riksförbunds studerandeförening vill gärna ge våra medlemmars syn på saken.

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

”Fina ord räcker inte - nu behövs kraftfulla reformer”

REPLIK DN DEBATT 19/3. Vi på Katalys tror inte att det är slagkraftigt för S att lägga sig ett par centimeter till vänster om Januariavtalet och annars fortsätta som vanligt, utför, skriver Enna Gerin, utredare vid tankesmedjan Katalys..

DN - 15 timmar sedan

”Stabil elproduktion uppmuntras inte av elmarknaden”

Thomas Tangerås, IFN: Hur man säkerställer tillräcklig kapacitet att upprätthålla elbalansen är en fundamental fråga..

DN - Igår: 21:00

”Förändra valsedelssystemet för att öka trovärdigheten”

Tjänstemän från 10 valnämnder: Valsystemets svårbegriplighet riskerar att äventyra väljarnas förtroende för demokratin..

DN - I förrgår: 21:00

”Populisterna använder sin makt för att kolonisera staten”

Bo Rothstein: En olycklig formulering i grundlagen öppnar för ”demokratisk totalitarism” även i Sverige..

DN - 22 mar 19 kl. 21:00

”Akut kapacitetsbrist i elnätet – regeringen måste agera”

Anders Sundström, fd energiminister (S): Tillsätt en utredning som söker samförstånd över gamla och nya blockgränser..

DN - 21 mar 19 kl. 21:00

”Allt för dåliga kunskaper om asiatiska samhället i Sverige”

Fyra Asienforskare: Maktförskjutningen mot Asien innebär både möjligheter och utmaningar för Sverige..

DN - 21 mar 19 kl. 15:02

”Kina måste respektera de mänskliga rättigheterna”

REPLIK DN DEBATT 14/3. Kinas Sverigeambassadör Gui Congyou skönmålar i sin debattartikel sitt lands globala ambitioner. Kina är missförstått, bedyrar Gui, och önskar inte alls ta över världen, medan alla fakta talar emot honom, skriver företrädare för sex organisationer..

DN - 20 mar 19 kl. 21:00

”Att ge barn framtidshopp är bättre väg än hårdare straff”

Thomas Bodström: S-ministrarnas löften om att ”knäcka gängen” är dömda att misslyckas..

DN - 19 mar 19 kl. 21:00

”Knyt ihop Malmö, Köpenhamn och Hamburg med bra järnväg”

Frank Jensen, Katrin Stjernfeldt Jammeh och Peter Tschentscher: Ta itu med flaskhalsar för att utnyttja Fehmarn bält-förbindelsen fullt ut..

DN - 19 mar 19 kl. 17:27

”Färm ser inte intressekonflikterna i den ekonomiska politiken”

Markus Kallifatides och Elisabeth Lindberg, Reformisterna: Välfärden är underfinansierad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.