DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 14:50

DI - 03 mar 19 kl. 17:01

Gates, Zuckerberg och Bezos in i svenska First North-bolagetTechmiljardärerna Jeff Bezos, Mark Zuckerberg och Bill Gates fond söker sig för första gången utanför Nordamerika genom ett samarbete med det svenska teknikföretaget och en investering på 115 miljoner kronor i finansieringsbolaget de deläger.  ”Jag har svårt att se någon som ens är i närheten av deras kunskaper, resurser och nätverk”, säger vd Thomas Öström. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bezos, First North, Jeff Bezos, Zuckerberg, Bill Gates, Nordamerika, Thomas Öström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gates, Zuckerbergoch , Bezosin i svenska , First, North-bolaget
VA - 27 sep 18 kl. 16:15

Här är bolagen i Gates och Bezos gemensamma framtidsportfölj

Bill Gates och Jeff Bezos gemensamma portfölj för energismarta bolag drog igång 2016 Nu har stora delar av innehaven offentliggjorts. .

VA - 30 apr 19 kl. 11:56

Gates och Bezos älskar hans heta snillebolag

Svenska Climeon får hjälp av Bill Gates och Jeff Bezos superfond för att rulla ut 1 miljon smarta kraftverk som gör el av varmvatten. Thomas Öström avslöjar hur dealen syddes ihop, varför kärnkraften redan är körd och exakt när han insåg att han måste börja bygga bolag som kan rädda världen. .

Affärsvärlden - 04 maj 16 kl. 12:44

Efter kritiken - nu hyllar Gates Zuckerberg

Microsoft-grundaren Bill Gates har tidigare kritiserat ett av Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs filantropiska projekt. Nu hyllar han Zuckerberg för hans välgörenhet..

DI - 27 jul 17 kl. 21:38

Gates vs Bezos – Hård strid i rikemanstoppen

I flera timmar var Amazonchefen Jeff Bezos rikast i världen, med en samlad förmögenhet värd ofantliga 90,6 miljarder dollar – mer än 740 miljarder kronor..

Expressen - 03 mar 19 kl. 22:17

Bill Gates och Jeff Bezos satsar på svenskt företag

Tech-miljardärerna Bill Gates, Jeff Bezos och Mark Zuckerberg satsar genom sin fond 115 miljoner kronor i svenska Climeon – som utvecklat teknik för att omvandla spillvärme till elektricitet. – Det här är en kvalitetsstämpel för oss, säger Thomas Öström, vd för Climeon, till Dagens industri.  .

VA - 20 dec 18 kl. 09:25

Google-avknoppning backas upp av Bezos, Gates – och Alfa Laval

Alphabet-avknoppningen Malta som experimenterar på energiområdet backas av teknikmiljardärerna Bill Gates, Jeff Bezos och Alfa Laval. Det rapporterar Bloomberg News. .

Dagens PS - 17 nov 17 kl. 09:08

Mäktiga Melinda Gates sextrakasserad

Det berättar hon i en intervju med Svenska Dagbladet. Microsoftgrundaren Bill Gates och hans hustru Melinda är kända filantroper. Makarna arbetar heltid med att donera pengar till välgörenhet och skänker bort nästan hela sin förmögenhet, hisnande 900 miljarder kronor.

VA - 30 apr 19 kl. 11:56

Gates och Bezos älskar hans heta snillebolag

Thomas Öströms Climeon är ett av energivärldens just nu hetaste bolag. När han fick veta att techmiljardärernas nya superfond satsar på hans metod att gör el av varmvatten grät han, avslöjar han för VA. .

Dagens PS - 21 nov 16 kl. 10:55

Brexit skrämmer inte Zuckerberg

Nästa år slår Facebook upp portarna i den brittiska huvudstaden och satsningen uppges resultera i 500 nya jobb. Att Storbritannien i juni röstade för ett utträde ur EU hindrar alltså inte Facebook från att satsa där. Tvärt om anser Facebook att landet är ”ett av de bästa ställena” att vara på för ett teknologiföretag, skriver TT.

Cornucopia - 03 mar 19 kl. 20:13

Gates, Bezos, Branson, Zuckerberg, Benioff mfl in och finansierar Climeon

Fonden Breakthrough Energy Ventures går in i det svenska energiteknikbolaget Climeons kundfinansieringsbolag Baseload Capital. Fondens finansiärer är några av världens rikaste män och entreprenörer, nämligen Bill Gates (Microsoft), Jeff Bezos (Amazon), Marc Beniof (Google), Richard Branson (Virgin), Mark Zuckerberg (Facebook) mfl, och syftet är finansiering av energiteknik för att motverka CO2-utsläpp och tillhörande klimatförändringar.
Dagschart Climeon.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Oljepriset fortsätter att falla på torsdagen

Oljepriset utökade de senaste dagarnas nedåtresa under torsdagen. Under eftermiddagen var spotpriset på både Brent- och WTI-oljan ner omkring 1,9 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Källor: Triton har lagt bud på Thomas Cooks nordiska verksamhet

Thomas Cook Group har fått ett bud på sin nordiska verksamhet av riskkapitalbolaget Triton, enligt källor till Sky..

DI - 15 minuter sedan

Thomas Cook får sänkt kreditbetyg – fortsatt ras för aktien

Resejätten Thomas Cook rasar under torsdagen sedan två av kredithusen sänkt bolagets kreditbetyg..

DI - 15 minuter sedan

Europeisk pilotförening: Förtroendet för amerikanska FAA förbrukat

Förtroendet för USA:s luftfartsverk FAA är förbrukat – myndigheten agerade inte självständigt i sitt arbete med att försäkra att problemmodellen 737 Max 8 blev tillräckligt säkert, anser Europas pilotförening..

DI - 15 minuter sedan

USA: Nyanmälda arbetslösa sjönk vecka 20

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 1.000 till 211.000 personer, under vecka 20..

DI - 15 minuter sedan

Gruvbolag vill bygga batterifabrik i Sverige – ett hinder återstår

Det australiska företaget Talga Resources vill starta en fabrik för batterikomponenter i Luleå. Men först krävs det tillstånd för en ny grafitgruva i Vittangi i Kiruna kommun. .

DI - 30 minuter sedan

Stefan Persson lånar ut pengar till H&M

H&M:s storägare och styrelseordförande Stefan Persson har på torsdagen via familjens investeringsbolag Ramsbury Invest köpt företagscertifikat i klädbolaget för knappt 150 miljoner kronor. .

DI - 30 minuter sedan

New York-börsen sänker avgiften för att locka biotech-noteringar

New York-börsen NYSE sänker avgiften för bioteknikbolag för att locka dem från att noteras hos rivalen Nasdaq. Draget är det senaste tecknet på en allt intensivare konkurrens mellan marknadsplatserna, rapporterar Wall Street Journal..

DI - 30 minuter sedan

Karolinska Developments portföljbolag Ossdsign kan få fransk ersättning

Karolinska Developments noteringsaktuella portföljbolag Ossdsign har fått besked om att bolagets produkt Ossdsign Cranial PSI kan få kostnadsersättning i Frankrike. Landet har sedan tidigare varit den enda nyckelmarknad där bolaget saknar kostnadsersättning. .

DI - 30 minuter sedan

Spectracure ökar förlusten i första kvartalet

Medcinteknikbolaget Spectracure redovisade ett nettoresultat på -2,8 miljoner kronor (-0,4) i det första kvartalet 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.