YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 March, 09:24

YLE - 02 mar 19 kl. 09:09

Wärtsilä flyttar verksamhet från Indien till Vasa – går emot trenden med utlokalisering till lågprisländerWärtsilä har tidigare bland annat flyttat processer från Kina och i vår flyttas verksamhet från Indien till Vasa. Orsaken är att man vill effektivera enheten i Vasa..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Indien, Vasa, Kina

Dela artikeln

1981 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wärtsilä, flyttar, verksamhetfrån , Indientill , Vasa, går, emot, trenden med utlokalisering till lågprisländer
YLE - 04 mar 15 kl. 10:09

Wärtsilä prickas av Finnwatch

Finnwatch riktar skarp kritik mot Wärtsiläs verksamhet i Khopol i Indien. Enligt en utredning som Finnwatch har gjort betalar Wärtsilä alltför låga löner till de anställda vid fabriken i Khopol. Wärtsilä använder sig också i hög grad av inhyrd, tillfällig arbetskraft med betydligt sämre arbetsvillkor än de fastanställda har.

YLE - 10 feb 17 kl. 04:26

Allt fler Wärtsilämotorer testas i Vasa

Wärtsilä har länge haft sin testnings- och utvecklingsverksamhet i italienska Trieste, men håller som bäst på att flytta hem största delen av verksamheten till Vasa. I Vasa arbetar trots allt runt 400 personer med utveckling, och företaget vill centralisera sin verksamhet. - Det vi flyttar hem från Trieste är laboratorieverksamheten, men olika expertfunktioner stannar kvar i Trieste, säger Jonas Åkerman, direktör för design och expertis på Wärtsilä.

YLE - 23 jan 14 kl. 04:39

Nya spekulationer om Wärtsilä och Rolls Royce

För två veckor sen kom det fram att verkstadskoncernen Rolls Royce, som bland annat är känd för sina flygplansmotorer, hade förhandlat om att köpa hela Wärtsiläkoncernen. Enligt bolagen hade förhandlingar har förts, men också avslutats. Nu i veckan har i alla fall flera tidningar skrivit om att Rolls Royce i alla fall skulle lägga ett högt bud på Wärtsiläaktierna.

YLE - 03 sep 15 kl. 04:59

Frustration på Wärtsilä i Vasa

En tiondel av de som jobbar inom det marina området på Wärtsilä i Vasa kan förlora jobbet. Nu är man trött på att vänta på samarbetsförhandlingarna, säger huvudförtroendeman Rolf Holmlund. Det råder stor osäkerhet bland Wärtsiläs personal i Vasa, och särskilt då inom området marine solutions.

YLE - 21 mar 13 kl. 12:01

Tingsrätten fäller tidigare Wärtsilädirektör

En tidigare direktör på Wärtsilä fälls för grovt givande av muta medan Wärtsilä frias i domen som föll i muträttegången i dag. Österbottens tingsrätt tog upp ärendet igen i januari efter att fallet varit upp i såväl tingsrätten, hovrätten som Högsta domstolen. Österbottens tingsrätt friade direktören och Wärtsiläkoncernen 2009.

YLE - 07 mar 16 kl. 07:56

Wärtsiläanställda fuskade med testresultat

Wärtsiläs interna granskning avslöjar avvikelser i ett antal bränsleförbrukningstester för marinmotorer. Det rör sig om anställda i Italien som har fuskat med testresultaten. Wärtsilä har på eget initiativ genomfört en intern granskning av sina globala testprocesser.

YLE - 18 jul 14 kl. 08:28

Wärtsilä satsar i Kina

Wärtsilä och China State Shipbuilding Corporation har undertecknat ett avtal för att bilda ett samföretag som kommer att ta över Wärtsiläs verksamhet för tvåtaktsmotorer. CSSC kommer att äga 70 procent av verksamheten och Wärtsilä 30 procent. Transaktionens värde uppgår till cirka 46 miljoner euro.

YLE - 17 okt 17 kl. 10:06

Finnwatch: Wärtsiläs anställda i Indien har fått det bättre, men lönerna är för små

Wärtsilä har börjat behandla anställda i Indien bättre, säger organisationen Finnwatch i en rapport. För två år sedan fick Wärtsilä skarp kritik efter en motsvarande granskning. Men organisationen är fortfarande missnöjd på en del punkter..

YLE - 28 apr 16 kl. 13:14

Vasa kan drabbas hårt av Wärtsiläs nedskärningar

230 arbetsplatser på Marine Solutions och 40 arbetsplatser på Energy Solutions är hotade då Wärtsilä i Vasa inleder samarbetsförhandlingar den 3 maj. För en vecka sedan meddelade Wärtsilä att man kommer att omstrukturera sin organisation, sin verksamhet och sina resurser för att anpassa sig till den försvagade situationen på marknaden för nybyggda fartyg och den svåra konkurrensomgivningen. Planerna omfattar främst personalen globalt inom affärsområdena Wärtsilä Marine Solutions och Energy Solutions, men även stödfunktioner i de berörda länderna kommer att ses över som en del av den planerade omstruktureringen.

YLE - 25 okt 16 kl. 08:03

Wärtsiläs omsättning minskar

Wärtsilä förväntar sig att omsättningen minskar med kring fem procent. Kraftverksleveranserna har varit färre än vad man förväntade sig. Wärtsilä tvingades revidera sina utsikter den 12 oktober.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

I höst måste 250 elever trängas i Sundom skola – det blir ingen utlovad barack

Den barack som skulle åtgärda utrymmesbristen i Sundom skola till hösten behövs på annat håll. Nu föreslår staden istället en tillfällig lösning i Sundom. Med bara fem månader kvar till hösten är rektor Annika Snickars uppgiven..

YLE - 16 timmar sedan

Snabbare och smidigare vård - nu får Österbotten fler sjukskötare som skriver ut recept

På dagarna har de jobbat som vanligt. På lediga dagar, kvällar, nätter och under semestern har de studerat. På onsdagen kunde de fira att 1,5 år av hårt slit är över.

YLE - 17 timmar sedan

Bilister körde över 100 kilometer i timmen vid vägarbetsplats i Vasa

Tre förare har försatts i körförbud på grund av grov fortkörning vid vägarbetsplatsen på motorvägen i Sandviken i Vasa. Dessutom har 25 förare åkt fast på grund av fortkörning vid vägbygget..

YLE - 17 timmar sedan

Vad är lycka och hur uppnår du den? - "Om man är tillfreds har man en chans att bli lycklig" säger filosofen Kim-Erik Berts

Idag firas den internationella dagen för lycka - samma dag som Finland igen koras till världens lyckligaste land i FN-rapport..

YLE - 18 timmar sedan

Wärtsilä levererar motorer till nya Kvarkenfärjan

Det blir som väntat Wärtsilä som levererar motorerna till den nya Kvarkenfärjan. Färjan börjar byggas på varvet i Raumo i år och blir klar för leverans i maj 2021..

YLE - Igår: 05:38

Fortsatt stark tillväxt vid Herrmans i Pedersöre – börsen kan vara nästa

Företaget Herrmans i Sandsund i Pedersöre har som mål en årlig tillväxt på tio procent. Det lyckades man med också ifjol 2018 och koncernens totalförsäljning kommer att ligga på cirka 58 miljoner euro för fjolåret..

YLE - Igår: 05:11

Lokal-tv:n kämpar med att hitta pengar och yngre förmågor – i Närpes ska nytt projekt lösa problemen

Lokal-tv:n står inför en föryngringsprocess för att kunna överleva. I Närpes hoppas man att Jimmy Teir och Julina Rosendal är en del av lösningen..

YLE - Igår: 05:00

#femtioelvafrågor: Kärnkraften kan bli aktuell under nästa regeringsperiod - nästan inget parti säger entydigt nej

Vänsterförbundet, De Gröna och Centern motsätter sig en ytterligare utbyggnad av kärnkraften. Däremot är SFP och SDP osäkra. #femtioelvafrågor inför valet ger svar på Ingmar Rosengårds fråga om kärnkraften..

YLE - Igår: 16:05

Carola Lithén: modigt av våra unga politiker att lyssna på folket

Fullmäktiges ordförande Carola Lithén (SFP) är glad att en majoritet i fullmäktige kommer att rösta nej till en fusion med Vasa. – Det är modigt och rakryggat av våra unga politiker att de väljer att lyssna på folket..

YLE - Igår: 15:50

Kim Berg: Vasa har inte tid och råd att vänta på Korsholm

Vasa har inte tid att vänta på Korsholm. Om Korsholm säger nej till sammanslagning går Vasas planer vidare, säger stadstyrelseordförande Kim Berg (SDP)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.