PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 14 November, 04:41

PrivataAffärer - 26 feb 19 kl. 12:19

Rekommendationssänkning pressar ZalandoKring klockan 11 på tisdagen hade aktien backat med 3 procent efter tidvis varit ner över 4 procent under förmiddagen. Morgan Stanley menar att ”sell side”-analytikernas prognoser generellt ligger för högt och banken ser risk för prognosnedjusteringar i allmänhet. Zalandos bokslut släpps på torsdag morgon. Kinnevik äger 32 procent av aktierna i Zalando.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Zalando, Stanley

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekommendationssänkning, pressar, Zalando
DI - 08 jul 19 kl. 15:32

Nedåt på USA-börserna – Apple backar efter rekommendationssänkning

USA-börserna inledde börsvecka med sjunkande index. På bolagsnivå backar Apple 1,5 procent i den inledande handeln efter en rekommendationssänkning. .

DI - 09 okt 19 kl. 10:15

Inwido faller efter rekommendationssänkning

Fönstertillverkaren Inwido faller efter rekommendationssänkning från Handelsbanken..

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 10:27

H&M-sänkning tynger storbolagsindex

Stockholmbörsen inledde fredagens handel på minus. En rekommendationssänkning för klädjätten H&M fick stort genomslag och tyngde index..

Affärsvärlden - 22 nov 17 kl. 10:34

H&M faller efter rekommendationssänkning

Stockholmbörsen handlades något lägre på onsdagsförmiddagen efter press från klädföretaget Hennes & Mauritz vars aktie sjönk efter en sänkt rekommendation. Stockholmsbörsen går aningen svagare än omvärldsbörserna som trevar något upp..

DI - 22 dec 17 kl. 15:07

Rekommendationssänkning och tunn handel sänker Avanza

Aktieägare i Avanza får en sur julklapp. Detta då aktien faller med över 7 procent efter en sänkt rekommendation från SEB..

DI - 03 dec 18 kl. 16:28

Verizon faller efter rekommendationssänkning

Den amerikanska storbanken JP Morgan har sänkt sin rekommendation för operatören Verizon till neutral från tidigare övervikt. Aktien backar med 3,6 procent i måndagens inledande handel. .

DI - 13 dec 18 kl. 10:36

XXL rasar efter rekommendationssänkning

Den norska sportkedjan XXL rasar med drygt 9 procent på torsdagsförmiddagen i spåren av att Credit Suisse sänkt sin rekommendation. .

DI - 17 dec 18 kl. 12:45

Dometic faller efter rekommendationssänkning

Kylskåpstillverkaren Dometics aktie fick en frostig behandling på måndagsförmiddagen och backar med 8 procent. Fallet kommer i spåren av att Kepler Cheuvreux sänkt sin rekommendation till behåll från tidigare köp samt skruvat ned riktkursen från 100 till 65 kronor per aktie..

DI - 04 apr 19 kl. 11:22

Rekar: Ytterligare en rekommendationssänkning för SKF

ABG Sundal Collier sänker rekommendationen för kullagertillverkaren SKF från köp till behåll. Samtidigt har Danske Bank inlett bevakningen av Alimak med en köprekommendation..

DI - 08 jul 19 kl. 22:00

Nedåt på Wall Street – Apple backade efter rekommendationssänkning

USA-börserna bjöd på en svag start på börsveckan när samtliga ledande index sjönk under måndagen. På bolagsnivå backade Apple 2,1 procent efter att Rosenblatt sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare neutral. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Även Ålandsbanken ökar aktievikten

Ålandsbanken konstaterar att trots att Internationella Valutafonden, IMF, reviderat ned sina prognoser för både 2019 och 2020 är tillväxten ändå i linje med ”historiska genomsnitt”. ”Ledande indikatorer visar också tecken på att bottna och jämförelsetalen blir mindre utmanande under kommande månader. Vår bedömning är att vi kommer att få se en gradvis förbättring även i Eurozonen, drivet av fortsatt god inhemsk konsumtion samt en viss återhämtning för bilindustrin”, skriver Ålandsbanken i sin senaste Marknadsutblick.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Regeringen vill förbjuda riskfyllda sparformen

Inlåningsföretagen lockar sparare med riktigt attraktiva räntor. Just nu kan du till exempel få runt 5 procent rörlig sparränta hos de största aktörerna ViaSpar, Upplands Spar och 4Spar. Är du villig att avvara dina pengar en längre tid stiger räntorna rejält.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Spararnas amerikanska aktiefavoriter

Månadsstatistik från Swedbank visar att Tesla, Apple och Amazon fortfarande ligger i topp på popularitetslistan som baseras på Swedbank och Sparbankernas kunders innehav. Men alla tre aktierna minskade i popularitet under oktober. Det var dock ingenting mot vad som hände med den tidigare kursraketen Beyond Meat där antalet ägare rasade med över 8 procent.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Systemair till köp från behåll. Riktkursen höjs till 160 från 134 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Nordea: Ståljättens aktiekurs kan fördubblas

Sentimentet på stålmarknaden är nära fryspunkten men Nordea tror att det är hög sannolikhet att marknaderna återhämtar sig under 2020. Nordea tror också att de starka kassaflödesutsikterna kan bli en stor ”aktietrigger” nästa år. ”Vi argumenterar att medan SSAB:s resultat otvivelaktigt är mycket volatilt underskattar marknaden bolagets förmåga att generera fina kassaflöden över tid … SSAB:s omfattande kassaflöden kommer att utgöra en trigger då en mycket bättre balansräkning öppnar upp för högre utdelningar än väntat och ett aktieåterköpsprogram nästa år”, skriver Nordea.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Inflationen under Riksbankens prognos

KPIF (KPI med fast ränta) var oförändrat i oktober jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,5 procent jämfört med samma månad föregående år. Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var oförändrade priser respektive +1,5 procent. Riksbankens prognosbana, som publicerades den 24 oktober, pekade mot en KPIF-inflation på 1,6 procent i oktober.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Ambea: Störste ägaren sålde 12,7 procent av aktierna

Actor sålde totalt 12 miljoner aktier. Avsikten var att sälja cirka 10 miljoner aktier, enligt förhandsbeskedet på tisdagen. Den sålda posten motsvarar cirka 12,7 procent av det totala antalet aktierna i Ambea.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

SBAB: Marknad för nyproducerade bostadsrätter mättad

Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter. Det visar SBAB Booli Housing Market Index, ett nytt index som mäter balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproduktion av bostäder. ”Totalt för Sverige ligger såväl bostadsrätter som villor och hyresrätter i ett spann som anger att det är en hyfsad balans.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Revansch för fonden som oftast gått sämst av alla

Det handlar om fonden Tundra Pakistan vars historiska utveckling ser minst sagt dyster ut. Det har förvisso gått att få avkastning om man tajmat tillfälliga bottnar. Men för den långsiktige spararen har det inte varit någon höjdare.

PrivataAffärer - Igår: 14:18

Blankningen i Fingerprint har ökat inför rapporten

Fingerprint har länge varit en av blankarnas favoritaktier på Stockholmsbörsen. Men i slutet av september stack Fingerprints kurs iväg uppåt i samband med att ett antal tunga insynspersoner, däribland ordförande Johan Carlström, fyllt på portföljerna med Fingerprintaktier. Då passade också flera blankare på att minska sina positioner och andelen blankade aktier minskade från 10,15 procent till 9,07 procent på några dagar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.