SVT > Utrikes

Monday, 25 March, 00:26

SVT - 24 feb 19 kl. 06:59

Exklusivt reportage från kurdiska IS-fängelset • Fängslade svenska IS-medlemmen: ”Varför inte ta hem oss?”SVT:s team har träffat en av de svenska IS-anhängare som efter terrororganisationens förluster överlämnat sig till kurdiska styrkor. Nu vill han få hjälp att återvända till Sverige. – Jag levde i en sekt och jag ångrar mig, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
IS, SVT, Sverige

Dela artikeln

38549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Exklusivt, reportagefrån , kurdiska, IS-fängelset, Fängsladesvenska , IS-medlemmenVarför , inte ta hem oss
Nerikes Allehanda - 10 nov 16 kl. 18:17

Daniel Bakke om gripandet, tortyren och att överleva i skräckfängelset

Efter fyra år i tunisiskt fängelse har Daniel Bakke upplevt sin första vecka i frihet hemma i Sala. För SA berättar han nu exklusivt om chocken att gripas, överlevnadsstrategin i tortyrfängelset och bråken med Pelle Helgesson..

Mobil - 02 feb 18 kl. 15:02

Reportage: På plats hos svenska tillbehörstillverkaren

Om man säger Kumla till folk så är nog det kända fängelset det första de tänker på. Vad många förmodligen inte vet är att Kumla även är hem för ett svenskt multinationellt mobiltillbehörsföretag..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 värsta fängelserna i världen

9. La Sante, FrankrikeDet 150 år gamla fängelset, beläget i centrala Paris, har under året varit en plats för mördare, tjuvar och politiska fångar. År 2000 publicerade fängelsets huvudläkare Véronique Vasseur en bok där hon beskrev de smutsiga förhållandena på sjukhuset.

Nyheter 24 - 16 sep 13 kl. 14:36

"En jävla psykisk våldtäkt att inte få bestämma över sitt eget liv"Om att flyga till TurkietOm familjernaOm samarbetet med UDOm fängelse som straff

STOCKHOLM. I början av juli 2011 så greps Johan Persson och Martin Schibbye i Ogadenregionen i Etiopien. Skottskadade och livrädda tvingades de sedan stå ut med skenavrättningar, riggade förhör och slutligen, efter mycket om och men, en lång tid som frihetsberövade.

Skånskan - 05 jan 19 kl. 07:00

Olösta fall bakom ny skånsk deckarserie

Lundafödda journalisten Tina Frennstedt har arbetat som kriminalreporter i många år. Nu debuterar hon som deckarförfattare med första delen i en planerad serie, Cold Case, som är inspirerad av ouppklarade fall som hon har bevakat. Huvudpersonen, Tess Hjalmarsson, är chef för Skånes Cold Case-grupp.

BT - 14 sep 12 kl. 14:24

Svenskar vittnar om etiopisk tortyr

Berätta för världen bad ni har sett, bad en medfånge när Martin Schibbye och Johan Persson släpptes efter ett drygt år av skenavrättningar och tortyrliknande fängelse.
- Det arbetet börjar i dag och det kommer att pågår så länge vi lever, säger Schibbye.
Martin Schibbye och Johan Persson möttes av jubel när de kom in på scenen i ABF-huset i Stockholm.

BT - 21 okt 13 kl. 08:01

438 dagar en bladvändare

438 dagar är många saker. En viktig reportagebok. Traditionstyngd fängelselitteratur.

Barometern - 10 dec 13 kl. 08:14

Han håller löftet till medfångarna

Martin Schibbye på besök i Kalmar. Efter 438 långa dagar i etiopiskt fängelse vill han påminna om att det fortfarande sitter journalister kvar i Kality. ”Berätta för världen om Kality.

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 08:42

Från "The wire" till Mandela-filmen

Filmen om Nelson Mandela blev extra aktuell efter statsmannens död i december.På fredag är det svensk premiär för "Mandela - vägen till frihet" med Idris Elba, känd från tv-serien "The wire", i huvudrollen.
När Idris Elba förberedde sig för filmrollen som Nelson Mandela bad han att få tillbringa en natt i fängelset på Robben Island där den politiska fången satt i 18 av sina 27 år bakom lås och bom.

Trelleborgs Allehanda - 21 jan 14 kl. 08:42

Från "The wire" till Mandela-filmen

Filmen om Nelson Mandela blev extra aktuell efter statsmannens död i december.På fredag är det svensk premiär för "Mandela - vägen till frihet" med Idris Elba, känd från tv-serien "The wire", i huvudrollen.
När Idris Elba förberedde sig för filmrollen som Nelson Mandela bad han att få tillbringa en natt i fängelset på Robben Island där den politiska fången satt i 18 av sina 27 år bakom lås och bom.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: ”Stor seger för president Trump”

Åklagaren Robert Muellers utredning visar att det inte finns några bevis för att Donald Trumps kampanj konspirerat med Ryssland under USA-valet 2016. Sammanfattningen som släppts till kongressen varken friar eller fäller Trump. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt analyserar Mueller-rapporten direkt från USA..

SVT - 3 timmar sedan

Muellerutredningen: Inte fastställt Donald Trump begått brott

Det går inte att fastställa att president Trump begått något brott i samband med Rysslands inblandning i presidentvalet – men det går heller inte att frikänna honom. Det visar den så kallade Mueller-utredningen..

SVT - 4 timmar sedan

Fartygsexpert: Det borde inte kunna hända

Alla fyra motorerna på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust slogs ut. Det ska inte kunna hända. – Det är väldigt svårt att förstå, säger Tomas Åström, kris- och beredskapsansvarig på Transportstyrelsen..

SVT - 6 timmar sedan

Mueller-rapporten klar – nu ska kongressen läsa

Kongressledamöter i USA kommer snart att få veta vad den särskilde åklagaren Robert Muellers rapport om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 innehåller..

SVT - 8 timmar sedan

Viking Sky bogseras in till land – över 400 passagerare evakuerade

Kryssningsfartyget Viking Sky väntas in till hamnen i norska Molde sent på söndagseftermiddagen. Hundratals passagerare är kvar ombord. Sjösäkerhetsexperten Mikael Hinnerson säger att det var fel ställe att få motorproblem på.

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s korrespondent om valet i Thailand: ”Försprång för oppositionen – men juntan vinner ändå”

För första gången sedan militärkuppen för fem år sedan är det parlamentsval för 51 miljoner thailändare. Enligt de första vallokalsundersökningarna på söndagen ser oppositionen Pheu Thai ut att få en majoritet i parlamentet. Men militärjuntan vinner sannolikt ändå, säger SVT:s Asien-korrespondent Ulrika Bergsten..

SVT - 10 timmar sedan

Finlands utrikesminister attackerad under valmöte

Finlands utrikesminister Timo Soini attackerades under ett valmöte i Vanda på söndagen. Mannen ska ha försökt slå honom, men vakterna lyckades brotta ned honom, skriver finska Yle..

SVT - 13 timmar sedan

Svenska Nora, 3, är försvunnen i Syrien

Hon hade inte ens hunnit fylla fyra år innan hon förlorade sin mamma och pappa. Nu är svenska Nora, som levt hela sitt liv i krigets Syrien försvunnen. Hemma i Sverige ber hennes anhöriga för ett mirakel.

SVT - 14 timmar sedan

Se direktsändningen om räddningsarbetet av Viking Sky i sjönöd

Norska NRK sänder direkt med anledning av kryssningsfartyget Viking Sky som är i sjönöd med omkring 1 000 personer ombord. Här kan du följa sändningen..

SVT - 20 timmar sedan

Här ljuger svenske IS-anhängaren om sin identitet

Den senaste tiden har flera svenskar gripits av kurderna i Syrien. Men det är många gånger svårt för kurderna att få rätt identitet på de som de tillfångatar. SVT Nyheter kan nu visa hur en känd svensk IS-anhängare ljuger om sin identitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.