Expressen > Nyheter

Sunday, 24 March, 12:03

Liknande nyheter

Taggar: TeorinDärför , agerade, Anna, Lindstedt, ensam
Expressen - 21 feb 19 kl. 12:58

Uppgifter: UD agerade direkt mot Anna Lindstedt

När uppgifterna om Angela Guis möte med kinesiska affärsman kom fram agerade svenska UD direkt.Pekingambassadören Anna Lindstedt kallades hem omedelbart, enligt Dagens Nyheter.– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger en källa till tidningen..

DN - 21 feb 19 kl. 12:00

DN erfar: UD kallade hem Anna Lindstedt direkt

UD reagerade direkt när Angela Gui ringde för att berätta om det möte hon haft i Stockholm med ambassadör Anna Lindstedt och en kinesisk affärsman.  Anna Lindstedt kallades omedelbart hem till Stockholm. – Jag har aldrig varit med om något liknande, säger en källa med insyn till DN..

SVT - 19 mar 19 kl. 16:53

Ex-ambassadör Anna Lindstedt misstänkt för brott mot rikets säkerhet

Sveriges tidigare Kina-ambassadör Anna Lindstedt är fortsatt misstänkt för brott mot rikets säkerhet, enligt uppgifter till SVT Nyheter. Lindstedt har tilldelats en försvarsadvokat och riskerar två års fängelse om hon fälls för sitt agerande vid mötet om den fängslade bokförläggaren Gui Minhai i Stockholm i januari..

Regeringen - 05 dec 11 kl. 11:53

Klimatambassadör Anna Lindstedt om den första veckans förhandlingar

Klimatambassadör Anna Lindstedt sammanfattar den första veckans förhandlingar under FN:s klimatmöte i Durban och berättar om den kommande veckans utmaningar. Om FN:s klimatmöte i Durban på regeringen.se/cop17 Miljödepartementet, 5 december 2011.

SVT - 14 feb 19 kl. 10:29

UD: Sveriges Kinaambassadör Anna Lindstedt har agerat fel i fallet Gui Minhai

Utrikesdepartementet skärper nu tonen i synen på Sveriges Kinaambassadör Anna Lindstedt. Ambassadören har kallats hem för en intern utredning om hur hon agerat i fallet med den fängslade förläggaren Gui Minhais dotter. Men redan nu konstaterar UD att hon agerat felaktigt..

SVT - 14 feb 19 kl. 18:09

Angela Gui: ”Anna Lindstedt var där hela tiden”

Det var den 12 januari i år som telefonen ringde hos Angela Gui. På andra änden var det Kinaambassadören Anna Lindstedt. – Hon säger att hon har ett nytt spår gällande min pappa och att hon vill att jag ska träffa några personer som skulle kunna hjälpa till, berättar Angela Gui till SVT Nyheter.

SVT - 20 mar 19 kl. 16:40

Tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott

Den före detta Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott och välkomnar en utredning. Det låter hon hälsa via sin försvarsadvokat. Hon är misstänkt för brott mot rikets säkerhet..

Expressen - 20 mar 19 kl. 16:45

Tidigare ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott

Sveriges tidigare Kina-ambassadör Anna Lindstedt misstänks för brott mot rikets säkerhet. Till SVT uppger hennes advokat att hon välkomnar utredningen – men nekar till brott.  .

DN - 20 mar 19 kl. 16:52

Advokat: Anna Lindstedt förnekar brott men välkomnar utredningar

Tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt, som nu utreds av Säkerhetspolisen, förnekar brott uppger hennes advokat i en första kommentar. – Hon välkomnar utredningen, säger advokat Conny Cedermark till DN. .

SR - 18 feb 19 kl. 17:31

Långvarig kontakt mellan Lindstedt och affärsmannen

Den kinesiske affärsmannen som var med under mötet med den svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt och pratade med den fängslade bokförläggaren Gui Minhais dotter Angela Gui, heter Kevin Liu..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Finansministern backar May efter avgångskraven

Premiärminister Theresa May har visat sig tuff och uthållig. Men nu har pressen på henne nått nya nivåer.Enligt BBC News är flera tidigare nejsägande toryledamöter beredda att backa Mays brexitavtal.

Expressen - 30 minuter sedan

Lynette, 73, valde Trump före familjen

WILKES-BARRE. Lynette Villano, 73, är en av Donald Trumps största supportrar. Hennes lojalitet till presidenten har haft ett högt pris.

Expressen - 30 minuter sedan

Peter beställde två mackor – han trodde inte sina ögon

Tv-personligheten Peter Ingemann skulle hålla ett föredrag i Odense.Han hade bara ett krav inför evenemanget – han ville ha två mackor och en flaska mineralvatten. Han fick inga vanliga mackor....

Expressen - 1 timme sedan

Gående man blev påkörd på E22

Bilisten hade inte en chans när fotgängaren plötsligt dök upp på E22 i natt.I 90 km/h blev mannen påkörd..

Expressen - 1 timme sedan

KD-toppen röstade nej till SD-samtal

Behcet Barsom, 53, är en av fem personer i Kristdemokraternas partistyrelse som röstade nej till att samtala med Sverigedemokraterna.  Regionpolitikern var elva år när han och familjen flydde Turkiet och fann ett nytt hem i Sverige och Örebro. – Inom kristdemokratin är jag unik och ovärderlig.

Expressen - 1 timme sedan

Man förföljde kvinna hem – misstänks för våldtäkt

En kvinna i 20-årsåldern upptäckte en främmande man som förföljde henne hem, natten till söndagen. Mannen, som är 25 år, ska sedan ha följt efter henne in i trapphuset – och sedan överfallit kvinnan i bostaden, skriver SVT. 25-åringen är nu misstänkt för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott..

Expressen - 1 timme sedan

Viveca Lärn, 74: Därför har jag lämnat tre makar

Viveca Lärns 75:e födelsedag närmar sig – 75 år av såväl stora framgångar som hårda prövningar.
Nu lyfter hon på locket och berättar om rastlösheten, viktnedgången, ensamheten, sorgen efter sonen – och om anledningen till att hon valt att lämna tre äkta makar.– Varje gång var det jag som ville skiljas, säger den framgångsrika författaren, som nu väljer att avsluta sin skrivargärning med den självbiografiska romanen ”Sladdisen”..

Expressen - 2 timmar sedan

Två journalister får årets Kim Wall-stipendium

Kim Walls minne hedras i år med att det delas ut inte ett – utan två – stipendier till kvinnliga journalister som arbetar i hennes anda.– Det här är saker Kim gärna hade velat skriva. När hon nu inte kan åka ut i världen och skriva så ger det här mening för oss, säger hennes mamma Ingrid Wall till TT..

Expressen - 2 timmar sedan

TV: Beths hyllning till räddningsarbetarna

”Chockad över hur fantastiska människor har varit”.

Expressen - 2 timmar sedan

Stora störningar för tågen efter signalfel

Ett omfattande signalfel vållade stora bekymmer för järnvägstrafiken genom Sydsverige på söndagsförmiddagen.Tågen rullar återigen men förseningar är att vänta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.