DI > Ekonomi

Sunday, 24 March, 11:49

DI - 22 feb 19 kl. 22:57

Forskaren: Statliga pengar slösas på stödBättre spelregler är viktigare än riktade statliga stöd till företag och entreprenörer. Det säger Jason Potts, världsledande innovationsforskare, som också har tips om hur politikerna ska handskas med digitala uppstickare som Uber..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jason Potts, Uber

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskaren, Statliga, pengar, slösas, stöd
Helsingborgs Dagblad - 17 nov 12 kl. 01:33

Svenskar: Inte mer pengar till SAS

Svenskarna är liksom danskarna splittrade i sin syn på SAS, men i båda länderna är det fler negativa än positiva till att staten skjuter till mer pengar till flygbolaget. Däremot har stödet för fortsatt statligt ägande en liten övervikt. Norrmännen är mest positiva, både till att ge SAS mer pengar och till fortsatt statligt ägande..

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 12 kl. 14:31

Inga norska pengar till SAS

Norge kommer inte att ge krisande flygbolaget SAS mer pengar. ? Vi går inte in med mer pengar nu.

UNT - 12 okt 16 kl. 23:24

Statliga delar av SAS säljs ut

Den svenska och norska staten lägger ut 23 miljoner stamaktier i SAS AB till försäljning, vilket motsvarar cirka 7 procent av stamaktierna i bolaget..

Sydsvenskan - 12 okt 16 kl. 19:17

Statliga delar av SAS säljs ut

Den svenska och norska staten lägger ut 23 miljoner stamaktier i SAS AB till försäljning, vilket motsvarar cirka 7 procent av stamaktierna i bolaget. Försäljningen riktas till institutionella investerare genom ett accelererat auktionsförfarande. Minsta.

SvD - 29 okt 12 kl. 14:28

Norge ger inga pengar till SAS

?Företaget måste visa att det kan tjäna pengar?..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya lån till SAS

SAS har fått klart med nya lån på 3,5 miljarder kronor. Marktjänsten och ett norskt dotterbolag säljs, 800 jobb försvinner och förhandlingar om lönesänkningar inleds. Men några statliga pengar blir det inte.

UNT - 12 nov 12 kl. 09:18

Nya lån och sänkta löner ska rädda SAS

SAS har fått klart med nya lån på 3,5 miljarder kronor. Marktjänsten och ett norskt dotterbolag säljs, 800 jobb försvinner och förhandlingar om lönesänkningar inleds. Men några statliga pengar blir det inte..

HBL - 12 nov 12 kl. 08:24

SAS räddas med nya pengar och sänkta löner

Svenska regeringen vill sälja SAS. Men först ska flygbolaget genomföra ett kraftigt sparpaket. SAS öde ligger i de anställdas händer.

YA - 31 okt 12 kl. 06:30

SAS snart flygfärdigt

Flygbolaget SAS är inte konkursmässigt. Än. Men staten borde hålla sig borta från resebranschen.

Opinionen.se - 24 maj 13 kl. 11:49

SAS flyttar huvudkontoret

SAS flyttar tillbaka till sitt tidigare huvudkontor i Frösundavik i Solna. Flygbolaget har inte lyckats hyra ut den stora fastigheten i andra hand och har därför tvingats betala hyra, skriver Fastighetsvärlden. För att spara pengar flyttade SAS för några år sedan sitt huvudkontor till Arlanda, där man hyr lokaler av Swedavia.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Socialdemokrater fruktar klyftan stad-land

Socialdemokraterna är rädda för att fortsatt tappa stöd på landsbygden. Varningarna hördes tydligt på den socialdemokratiska partikongressen..

DI - 45 minuter sedan

Succékedjans chefer ska rädda dem ur krisen

Klädhandlarna Kapp-Ahl och MQ kämpar som övriga branschen mot ändrade kundbeteenden. Nu sätter båda sitt hopp till vd:ar från finske konkurrenten Lindex.  .

DI - 1 timme sedan

Stormar stänger Australiens gruvor

Delar av Australien har drabbats av det värsta stormarna sedan 2015 och gruvor och hamnar har tvingats stänga och evakuera personal. .

DI - 2 timmar sedan

Ministrarna redo att hugga Theresa May i ryggen

Premiärminister Theresa May hotas av revolt i sin egen regering. Flera av ministrar vill få bort henne så snart som möjligt, rapporterar brittiska medier. .

DI - 3 timmar sedan

Metros ägare hotar stämma Kinnevik på 300 Mkr

Metros vd och ägare, Christen Ager-Hanssen, hotar att stämma investmentbolaget Kinnevik på 300 miljoner kronor. Det skriver Expressen..

DI - 3 timmar sedan

Chefstips: Så lämnar du dåliga besked till personalen

Ingen chef kommer undan tuffa samtal, där medarbetare ska avskedas eller få veta att de underpresterar. Här är retorikexperternas tips på hur du levererar besvärliga besked som ett ledarproffs. .

DI - 3 timmar sedan

Motorer i gång på kryssningsfartyg i sjönöd

Hundratals passagerare är kvar på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust. ”Tre helikoptrar går i skytteltrafik”, säger Per Fjeld vid räddningscentralen HRS. Fartyget var nära att gå på grund, men tar sig nu långsamt framåt för egen maskin..

DI - 3 timmar sedan

S vill tillåta CSN-lån för yrkeskörkort

Det är sedan ett drygt halvår tillbaka möjligt att få CSN-lån för att ta körkort för personbil. På Socialdemokraternas kongress som pågår i Örebro i helgen, föreslås nu att möjligheterna breddas till att inkludera yrkeskörkort som lastbils- och busskörkort, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 3 timmar sedan

Estnisk valsegrare nobbas för populister

Reformpartiet – som fick allra störst väljarstöd i valet i Estland – sätter segerropet i halsen. Regerande Centerpartiet nobbar en bred koalition och för i stället informella samtal med högerpopulistiska, nationalkonservativa Ekre..

DI - 13 timmar sedan

Många köp går åt skogen – här är tipsen för att lyckas

Många företagsköp går tyvärr åt pipan. Men den som gör alla rätt kan skörda stora värden i framtiden. Här är hemligheterna för lyckas med ett förvärv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.