Skånskan > Opinion

Thursday, 21 March, 09:27

Skånskan - 21 feb 19 kl. 14:00

Lions fick check på 150 000 för miljösatsningHÖRBY Solcellsanläggningen på Älvdalens tak sänker elkostnaderna för Lions i Hörby och gör att man kan satsa ännu mer på hjälpverksamheten.Satsningen har blivit verklighet tack vare att Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta har gått in med 150 000 kronor i projektet.
På Alla hjärtans dag överlämnade Sparbanksstiftelsen en symbolisk check på 150 000 kronor till Lions Club, och fick samtidigt se den nya anläggningen i drift.
– Tack vare solcellerna har vi minskat elkostnaderna på Älvdalen med 40 procent, och det betyder att vi får mer pengar över till vår hjälpverksamhet, säger Thomas Andersson i Lions Club.
Bo Hansson i Lions kom med förslaget att man skulle lägga solpaneler på Älvdalens tak för att sänkaelkostnaderna samtidigt som man slog ett s
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Solcellsanläggningen, Älvdalens, Lions, Hörby, Sparbanksstiftelsen Färs, Alla, Sparbanksstiftelsen, Lions Club, Älvdalen, Thomas Andersson, Hansson, Bo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lionsfick , check, 150, 000för , miljösatsning
YLE - 29 sep 15 kl. 10:04

ÖT: Företagare kräver 150 000 av vindkraftsbolag

Ett par som driver en liten stugby håller på att stoppa den planerade vindkraftsparken mellan Nykarleby och Vörå. De kräver 150 000 euro i ersättning av vindkraftsbolaget. Paret som bor i Alahärmä äger två uthyrningsstugor på gränsen mellan Nykarleby och Vörå.

Nyheter 24 - 28 feb 11 kl. 17:50

150 000 Gmailanvändare fick alla mejlen raderade


Av misstag råkade Google radera ungefär 150 000 användares mejl och kontaktuppgifter. INTERNET. Om du fortfarande har ett fungerande Gmailkonto bör du fundera på att göra en backup - och göra det igen och igen.

BT - 05 okt 11 kl. 10:32

Boktvist avgjord ? Borås betalar 150 000 kronor

Ett gammalt bråk om priset för en utställningsbok har tagit slut. Med en förlikning.
Borås stad betalar formgivaren 150 000 kronor, enligt en dom från Borås tingsrätt.

BT - 05 okt 11 kl. 10:32

Boktvist avgjord - Borås betalar 150 000 kronor

Ett gammalt bråk om priset för en utställningsbok har tagit slut. Med en förlikning.
Borås stad betalar formgivaren 150 000 kronor, enligt en dom från Borås tingsrätt.

BT - 05 okt 11 kl. 10:32

Boktvist avgjord -Borås betalar 150 000 kronor

Ett gammalt bråk om priset för en utställningsbok har tagit slut. Med en förlikning.
Borås stad betalar formgivaren 150 000 kronor, enligt en dom från Borås tingsrätt.

Supermiljöbloggen - 27 feb 14 kl. 11:27

Regeringen vill skydda 150 000 hektar skogsmark

”Ynkligt lite skogsskydd” menar kritiker. Miljöminister Lena Ek (C) skriver i dag på Dagens Industris debattsida att regeringen fastslagit ytterligare etappmål när det gäller det formella skyddet av skogsmark till år 2020. Genom skydd och miljöhänsyn i skogsbruket säkras skogens olika funktioner såsom träråvara, bioenergi, klimatreglering eller biotoper för hotade arter.

Nyan - 21 nov 14 kl. 14:12

Ekergården bör renoveras för 150 000

ECKERÖ. Ekergården i Eckerö bör renoveras. Byggnadskommittén som ansvarar för renoveringen och tillbyggnaden av Ekergården uppger att arbetet kostar 130 000.

Nyheter 24 - 08 mar 17 kl. 09:51

Tävla om 150 000 kronor – i Sveriges största CS-turnering för amatörer

Sveriges största amatörtävling i CS:GO är äntligen tillbaka. Och det är Sveriges mest sålda drickyoghurt Yoggi Yalla som står bakom turneringen. Succén Yoggi Yalla Cup är alltså tillbaka och om du var med i ett av de 1 162 lagen som inte vann förra årets upplaga kan du snart ta revansch.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 21:00

Nya ägare till hus i Kågeröd – köpesumman: 1 150 000 kronor

Kågeröd Försäljningen av huset på Lillevångsgatan 12 i Kågeröd är nu klar. Nya ägare blir Ann-Sofie och Dennis Furman, 47 och 56 år, från Landskrona, som köper fastigheten av Gulli Marianne Bondessons dödsbo. Huset byggdes 1966 och har en boyta på 100 kvadratmeter.

BT - 08 nov 12 kl. 18:37

Lånade 150 000 i pappans namn - och brände hälften på strippklubb

Innan den 28-årige värmlänningen drog till Stockholm för att bland annat spendera 67 000 kronor på en strippklubb under en natt försåg han sig med pengar. Han lånade 150 000 kronor i pappans namn, gjorde olovliga köp i sin farmors namn och lurade a-kassan på 15 000 kronor. Nu har Kristinehamnsbon dömts av Värmlands tingsrätt för grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning, bedrägeri och bidragsbrott till villkorlig dom och 150 dagsböter, skriver nwt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

M+SD klubbade beslut om att neka IS-återvändare stöd

STAFFANSTORP Trots att beslutet troligen strider mot flera lagar klubbade M+SD-majoriteten i kommunstyrelsen i Staffanstorp igenom Christian Sonessons förslag att IS-återvändare ska nekas all form av kommunalt stöd.Mot förslaget röstade Socialdemokraterna och Centerpartiet. – Vi yrkade avslag med motiveringen att förslaget bryter mot flera lagar – regeringsformen, kommunallagen och socialtjänstlagen och troligen även mot ännu fler speciallagar, säger oppositionsrådet Pierre Sjöström (S).

Skånskan - 30 minuter sedan

Dags att sluya skolan

SLUTJOBBAT. Det hade hunnit bli ett trettiotal år i kommunens tjänst när Dan Ekström i förra veckan avtackades från sitt jobb som vaktmästare på Bergagymnasiet i Eslöv.Namn: Dan Ekström
Ålder: 66 år
Yrke: Pensionär
Familj: Hustru Kerstin, tre barn, sju barnbarn
Bor: Marieholm, fritidshus i nordöstra Skåne.

Skånskan - 30 minuter sedan

Gifter efter gammal skyttebana utreds

STAFFANSTORP Naturvårdsverket har beviljat en miljon kronor i bidrag till utredning av det giftförorenade området Grevie jaktskyttebana på Torreberga ängar i Staffanstorps kommun.Arsenik i ytjorden utgör en risk för människor men framförallt för fåglar och djur. Området är enligt länsstyrelsen ett av de mest angelägna för utredningar och åtgärder i länet och äntligen ser det ut som om detta kan bli av eftersom Naturvårdsverket beviljat pengar.

Skånskan - 30 minuter sedan

Nya ägare till stor villa i Hörby

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Oderup 9224 i Hörby av Annemieke och Roelf Postema. Nya ägare är Madeleine Elisabet Steen, 30, och Rasmus Bergman, 31. Priset blev 2 500 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2019.

Skånskan - 10 timmar sedan

Torn krossade Eslöv

FOTBOLL Division 1-klubben Torns IF bjöd på en kross i onsdagens träningsdrabbning mot Eslövs BK som i år är nykomling i tvåan, 6-0 (2-0).– Kattens lek med råttan. Vi var bättre på varje position och närmare tvåsiffrigt än reducering från Eslövs sida, myste tränare Richard ”Kalle” Ringhov.

Skånskan - 13 timmar sedan

Yalla Trappan på plats i en ny butik

MALMÖ Hållbarhet och att förlänga livstiden på klädesplaggen står i centrum på flera olika sätt i HM:s nyöppnade butik.
I Yalla Trappans syateljé kan kläder av alla märken som behöver lagas eller läggas upp lämnas in.Efter att ha varit stängd i mer än ett år öppnade butiken vid Gustav Adolfs torg för medlemmar på onsdagskvällen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Med kabaré som motståndskraft

I Teater Theatrons kabaré Liva och PH – en motståndskabaré får den skånska publiken lära känna den danska designern, arkitekten, revyförfattaren och motståndsmannen Poul Henningsen och hans uttolkare, den danska sångerskan Liva Weel.
– Det var verkligen en glädjechock när regissören Karin Parrot-Jonzon presenterade den här idén för oss, säger Jan Mark, föreställningens dramaturg.Samtal:
Vid tre tillfällen arrangeras samtal i samband med Livia och PH – en motståndskabaré på Bastionen:
28/3: Samtal mellan journalisten och författaren Ulla Hårde och dramaturgen Jan Mark på temat Funktionalismens inträde i Malmö.

Skånskan - 16 timmar sedan

Tjugo fordon blev sönderslagna

VOLLSJÖ Vollsjö har på senare tid drabbats av flera stölder och skadegörelse.
I helgen gav sig någon på och förstörde mer än 20 uppställda fordon.Fordonen stod uppställda på gamla Lantmännenområdet.

Skånskan - 17 timmar sedan

181 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Denise Rose Anna och Christian Walther, 40 och 42 år, har tagit över fastigheten på adressen Skålpundsvägen 37 i Eslöv från Monica Iréne och Patrik Persson. Ägarbytet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 3 195 000 kronor. Huset är byggt 1976 och har en boyta på 181 kvadratmeter.

Skånskan - 17 timmar sedan

Bilmekar-Sune utsedd till årets Skump

Starrarp Sune Sörensson, som driver bilverkstad hemma på föräldragården i Starrarps Ora sedan 1980-talet, har utsetts till årets Skump 2019. Det meddelade kulturföreningen Frenningeboken på onsdagen.Han har dock vetat om det sedan förra veckan när han blev överraskad i verkstaden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.