Expressen > Nyheter

Sunday, 24 March, 12:02

Expressen - 21 feb 19 kl. 06:00

Asfaltsläggarna tillbaka i väst – polisens varningDe så kallade irländska asfaltsläggarna är tillbaka i Västsverige.Under tisdagen stod en karavan med fem-tio ekipage uppställda på IKEA-parkeringen i Bäckebol, Göteborg.– Den som blir kontaktad av dem i sina hem och erbjuden tjänster ska säga nej, nej, nej! Var väldigt bestämd, råder Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västsverige, IKEA, Bäckebol, Peter Adlersson, Väst

Dela artikeln

13333 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asfaltsläggarnatillbaka i , väst, polisens, varning
Expressen - 11 apr 18 kl. 06:00

Polisens skarpa varning – asfaltsläggarna tillbaka

Våren är här och därmed startar säsongen för de oseriösa så kallade "asfaltsläggarna".I helgen gick polisen ut och varnade för bedragarna, som för söker sälja in renoveringstjänster till småhusägare.– Vi har fått in rapporter om att de har kommit tillbaka, säger Jenny Widén, presstalesperson för polisen i region Väst.

GT - 04 aug 14 kl. 22:51

Asfaltsläggarna bort- körda från campingar

Allmänheten organiserade sig mot asfaltsläggarna i Åby på söndagen – nu har de körts bort från ytterligare två campingar – efter polisinsats. Efter att asfaltsläggarna nekats tillträde på en camping i Stenungsund kallades polis till Tjörnbro Park camping. – Efter medling fick de sedan 30 minuter på sig att lämna platsen, och det kan mycket väl handla om samma personer som tidigare hade läger i Åby, säger polisens presstalesman Peter Adlersson..

Expressen - 28 apr 14 kl. 22:30

Asfaltsläggarna ska kastas ut ur Kungälv

De irländska asfaltsläggarna har varit rekordmånga och huserat på Kongahälla-tomten i Kungälv. På måndagskvällen var polisen där för att kartlägga dem åt Kronofogden – strax där efter började de ge sig av söderut. – Problemet är bara att de förflyttar sig någon annanstans, så har vi ett nytt problem i morgon, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman..

GT - 08 jul 17 kl. 15:16

Polisens hårda slag mot asfaltsläggarna

De falska hantverkarna riktade in sig på äldre och funktionsnedsatta personer. Genom att vara hotfulla och påstidiga har de fått fler offer att betala för tjänster som sen inte genomförs. Nu har tre personer häktats – samtidigt varnar polisen allmänheten de så kallade "asfaltsläggarna".

GT - 29 okt 17 kl. 16:05

Polisens nya varning: Öppna inte dörren

De oseriösa hantverkarna, så kallade asfaltsläggare, är på turné i Västsverige.På Näset i Göteborg ska bland annat en äldre dam ha fått besök av asfaltsläggarna, skriver GP.Nu varnar polisen för bedragarnas fula metoder.

Expressen - 09 jun 14 kl. 21:32

Asfaltsläggare utsatta för hot av väpnat gäng

GÖTEBORG. Ett gäng beväpnade män har dykt upp utanför asfaltsläggarnas läger vid gamla Åby camping. De är beväpnade med slagträn och andra tillhyggen och säger sig ha tröttnat på asfaltsläggarna.

GT - 21 feb 17 kl. 06:00

Polisens uppmaning: Fota asfaltsläggarna

Den senaste veckan har flera anmälningar kommit in kring polisen om de så kallade irländska hantverkarna i Göteborgsområdet. I ett fall ska de dragit bort takpannor från ett tak i Örgryteområdet på eget bevåg, enligt polisanmälan. I ett annat delat ur broschyrer med ett känt företags logga.

News55 - 19 maj 16 kl. 16:19

Oseriösa hantverkare i farten – Polisen: ”Äldre personer främst drabbade”

I samband med att vi går mot varmare temperaturer får flera husägare oväntade besök av hantverkare som erbjuder sig att ta en titt på husets skick. Hantverkaren erbjuder sig sedan att exempelvis lägga om taket på huset till en summa på hundratusentals kronor. Men jobbet kan visa sig vara allt annat är bra utfört.

GT - 23 feb 15 kl. 15:05

Polisen varnar för asfaltsbedragarna

Här är polisens preventiva larm om de brittiska asfaltsläggarna. Förra året lämnade gästarbetarna förödelse i sina spår på flera håll – nu står bedragarsäsongen inför dörren igen. – De blir duktigare och duktigare på att sälja in sig.

GT - 21 apr 15 kl. 22:42

Erbjuder takhjälp – drar då de får pengar

Asfaltsläggarna har bytt taktik - nu ger dig sig på äldre personer och erbjuder takrenovering. Men så fort de fått pengar försvinner de. I helgen drabbades en man i Bottnaryd för bedragarna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Finansministern backar May efter avgångskraven

Premiärminister Theresa May har visat sig tuff och uthållig. Men nu har pressen på henne nått nya nivåer.Enligt BBC News är flera tidigare nejsägande toryledamöter beredda att backa Mays brexitavtal.

Expressen - 30 minuter sedan

Lynette, 73, valde Trump före familjen

WILKES-BARRE. Lynette Villano, 73, är en av Donald Trumps största supportrar. Hennes lojalitet till presidenten har haft ett högt pris.

Expressen - 30 minuter sedan

Peter beställde två mackor – han trodde inte sina ögon

Tv-personligheten Peter Ingemann skulle hålla ett föredrag i Odense.Han hade bara ett krav inför evenemanget – han ville ha två mackor och en flaska mineralvatten. Han fick inga vanliga mackor....

Expressen - 1 timme sedan

Gående man blev påkörd på E22

Bilisten hade inte en chans när fotgängaren plötsligt dök upp på E22 i natt.I 90 km/h blev mannen påkörd..

Expressen - 1 timme sedan

KD-toppen röstade nej till SD-samtal

Behcet Barsom, 53, är en av fem personer i Kristdemokraternas partistyrelse som röstade nej till att samtala med Sverigedemokraterna.  Regionpolitikern var elva år när han och familjen flydde Turkiet och fann ett nytt hem i Sverige och Örebro. – Inom kristdemokratin är jag unik och ovärderlig.

Expressen - 1 timme sedan

Man förföljde kvinna hem – misstänks för våldtäkt

En kvinna i 20-årsåldern upptäckte en främmande man som förföljde henne hem, natten till söndagen. Mannen, som är 25 år, ska sedan ha följt efter henne in i trapphuset – och sedan överfallit kvinnan i bostaden, skriver SVT. 25-åringen är nu misstänkt för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott..

Expressen - 1 timme sedan

Viveca Lärn, 74: Därför har jag lämnat tre makar

Viveca Lärns 75:e födelsedag närmar sig – 75 år av såväl stora framgångar som hårda prövningar.
Nu lyfter hon på locket och berättar om rastlösheten, viktnedgången, ensamheten, sorgen efter sonen – och om anledningen till att hon valt att lämna tre äkta makar.– Varje gång var det jag som ville skiljas, säger den framgångsrika författaren, som nu väljer att avsluta sin skrivargärning med den självbiografiska romanen ”Sladdisen”..

Expressen - 2 timmar sedan

Två journalister får årets Kim Wall-stipendium

Kim Walls minne hedras i år med att det delas ut inte ett – utan två – stipendier till kvinnliga journalister som arbetar i hennes anda.– Det här är saker Kim gärna hade velat skriva. När hon nu inte kan åka ut i världen och skriva så ger det här mening för oss, säger hennes mamma Ingrid Wall till TT..

Expressen - 2 timmar sedan

TV: Beths hyllning till räddningsarbetarna

”Chockad över hur fantastiska människor har varit”.

Expressen - 2 timmar sedan

Stora störningar för tågen efter signalfel

Ett omfattande signalfel vållade stora bekymmer för järnvägstrafiken genom Sydsverige på söndagsförmiddagen.Tågen rullar återigen men förseningar är att vänta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.