Expressen > Opinion

Sunday, 24 March, 12:25

Expressen - 19 feb 19 kl. 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Martin Melin

Dela artikeln

10163 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Du får en chans, Damberg, hållerdu , löftettill , polisen
YLE - 07 jun 15 kl. 20:39

Löftet Fagerström nära att avgöra för BK-46

I söndagens (7.6) match spelade BK-46 oavgjort mot Åbo IFK på bortaplan. Det var BK-46 andra oavgjorda match i följd i division 2 i västra zonen i fotboll.

BT - 24 maj 14 kl. 10:55

Ge alla unga en ärlig chans

Skapa 90-dagarsgaranti. Ungdomsarbetslöshet är inte bara jobbigt för individen, det är dyrt för samhället också. Ingen ungdom i EU skall gå arbetslös längre än 90 dagar, genom att använda EU-systemet till max.

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

BT - 08 sep 14 kl. 18:10

Oklart om byggstarten påverkas

Med hjälp av en ny vägslitageavgift för långtradare presenterar nu Socialdemokraterna järnvägsinvesteringar för 27 miljarder kronor mer än de borgerliga. Men gruppledaren i riksdagen, Mikael Damberg vågar ändå inte lova snabbare byggstart för banan Borås-Göteborg. – Nej, det är omöjligt att säga exakt när bygget kan starta.

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Just nu: Partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

YLE - 17 jan 16 kl. 18:53

Enlund VM-dröm hänger på skör tråd

Finska cupen i Vanda gick inte enligt ritningarna för IF Femmans Alexandra Enlund – som åkte omkull två gånger på söndag. Nu måste det unga löftet prestera i FM i Vörå. Adertonåriga Enlund hade stora förhoppningar på cupveckoslutet i Vanda.

YLE - 17 jan 16 kl. 18:53

Enlunds VM-dröm hänger på skör tråd

Finska cupen i Vanda gick inte enligt ritningarna för IF Femmans Alexandra Enlund – som åkte omkull två gånger på söndag. Nu måste det unga löftet prestera i FM i Vörå. Adertonåriga Enlund hade stora förhoppningar på cupveckoslutet i Vanda.

Ekonomistas - 22 feb 17 kl. 09:00

Gymnasiekampanj riskerar öka social snedrekrytering

I detta gästinlägg ifrågasätter Anna Sjögren, docent i nationalekonomi vid Uppsala Center for Labor Studies vid Uppsala universitet, kampanjen ”Din talang” som syftar att påverka elevers gymnasieval.
Inför årets gymnasieval möts elever och föräldrar av kampanjen Din Talang genom vilken Regeringen, LO, Svenskt Näringsliv och Stockholms Gymnasieskolor försöker förmå elever att välja yrkesprogram med budskap som: Pappa vill att jag ska bli ingenjör. Men jag gillar ju att bygga.

YLE - 13 jul 15 kl. 19:24

Slarvigt Inter kunde inte knyta ihop säcken

Inter brände chans efter chans i fotbollsligan mot IFK Mariehamn – det kostade Åboklubben två poäng. Josef Ibrahim utjämnade i matchens slutminuter. De tidiga målen i hemmamatcherna håller på att bli ett varumärke för Inter.

YLE - 14 mar 17 kl. 16:51

Orpo: Jag ser ingen motsättning mellan svenskan och andra språk

Med en samlingspartistisk valseger i bagaget från kommunalvalet år 2012, kunde man tänka att partiordförande Petteri Orpo har en lätt match att föra sitt parti till kommunalval nu. Men hårda sparbeslut inom utbildningen på riksplan och en jättereform inom social- och hälsovården kan sätta käppar i hjulet. Fokus på partiet Svenska Yles partidag fokuserar på ett riksdagsparti åt gången inför kommunalvalet Vi analyserar partiets valprogram, kollar in stämningarna på kampanjfältet och intervjuar partiordföranden Under tre veckors tid är det partidag varje tisdag, onsdag och torsdag.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Brottsligheten i dag är som hämtad från en krigszon

Kriminologer och vänsterdebattörer kommer att protestera. Men det bryr jag mig inte speciellt mycket om, då jag i första hand tänker på brottsoffren – och mindre på vad som är bäst för gärningsmännen.Nu krävs rejäla förändringar i lagstiftningen, skriver polisen Fredrik Marklund..

Expressen - Igår: 07:10

S borde sno klimatfrågan från storstadselitens MP

Hur rimliga Januariavtalets höjda klimatavgifter än må framstå för köpstarka storstadsbor så går det inte längre att vifta bort missnöjda röster från andra delar av landet.S behöver ta över ledartröjan i miljöfrågan från MP. Först med minskade klyftor kommer fler att ta ansvar för klimatet, skriver Kalle Sundin från tankesmedjan Katalys..

Expressen - I förrgår: 06:45

Ni har verkligen gått för långt, djurrättsaktivister

Det traditionella kosläppet har tidigare varit ett härligt sätt att hälsa både våren och allmänheten välkomna.Många gårdar får numera räkna med militanta djurrättsaktivister som skränar med plakat med vidriga budskap – svåra för små barn att hantera. Det är mycket märkligt att de kan luta sig mot demonstrationsrätten, skriver mjölkbonden Anette Gustawson..

Expressen - I förrgår: 18:06

Kommunernas slarv göder fuskbyggarna

Lycksökare och klåpare och ett system som inbjuder till fusk. Riksdag och regering måste se över lagstiftningen, tvinga kommunerna att täppa till kryphålen och ta ett större ansvar för vem som får bygga, vem som får kontrollera och att den som godkänner alltihop har kunskap nog, skriver tv-snickaren Anders Öfvergård..

Expressen - 21 mar 19 kl. 06:05

Så skyddar vi unga från muslimhatet

Det är inte bara obskyra hatpublikationer på nätet som bidragit till svartmålningen av muslimer. Vuxenvärlden måste höja sin medvetenhet om de antimuslimska strömningar som florerar även i respekterade delar av samhället, skriver Lovisa Fhager Havdelin, imamen Kashif Virk och Lisa Bjurwald på Internationella dagen mot rasism..

Expressen - 20 mar 19 kl. 16:59

Vad är det som pågår med KD:s politiska inriktning?

Jag satte verkligen kaffet i vrångstrupen när jag läste intervjun med Sara Skyttedal. Ställer sig partiet verkligen bakom den direkta likställningen av Orbán och Macron? Har även Ebba Busch Thor svårt att välja mellan dessa två?

Expressen - 20 mar 19 kl. 12:28

Timbros arbetsmarknad minner om mörkare tider

Otrygga anställningar är ett problem för både individen och samhällsekonomin. Timbro och Siri Steijer utgör en god illustration på hur ointresserade och oinsatta många högerdebattörer är när det gäller förhållandena på arbetsmarknaden, skriver Ali Esbati (V)..

Expressen - 20 mar 19 kl. 06:05

Arbetare dör på jobbet utan att någon straffas

Det finns i dag stora brister i arbetsmiljöarbetet och lagarna som reglerar det. Arbetare dör på jobbet men ingen döms, skyddsombud förhindras i sitt uppdrag och myndigheter saknar resurser. Därför ställer vi nu sex konkreta krav för att få stopp på jobbdöden, skriver Byggnads ordförande Johan Lindholm..

Expressen - 19 mar 19 kl. 19:41

Är det rimligt att ge EU makt över din skatt?

Jan Björklund vill se en europeisk koldioxidskatt men undviker med kirurgisk precision kärnfrågan: Är det rimligt att svenska folket beskattas utan att Sveriges riksdag och regering har möjlighet att säga nej? skriver Sara Skyttedal (KD)..

Expressen - 19 mar 19 kl. 12:30

M: Bygg ut kärnkraften – för att rädda klimatet

Europa måste ta sig ur kolberoendet. Det kräver en mer offensiv energi- och klimatpolitik, där kärnkraften ges en större roll. Fördubbla EU:s kärnkraftsbudget, skriver Tomas Tobé, M:s toppnamn till Europaparlamentet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.