VA > Ekonomi

Sunday, 24 March, 11:48

VA - 19 feb 19 kl. 08:27

Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående iställetVärldens yngsta kvinnliga premiärminister, Jacinda Ardern, har infört ett sätt att mäta utvecklingen i Nya Zeeland som inte bara handlar om ekonomisk tillväxt. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
BNP, Ardern, Nya Zeeland

Dela artikeln

29419 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landet, skrotar, BNP-måttetbörjar , mäta, välmående, istället
DN - 19 feb 19 kl. 16:21

Nya Zeeland skrotar BNP – satsar på välmående–budget

Nya Zeeland skrotar BNP-måttet. Världens yngsta kvinnliga premiärminister tar i stället fram ett nytt sätt att mäta landets tillväxt. Statistik över barnfattigdom kommer att presenteras i varje budget..

Regeringen - 12 jun 12 kl. 16:50

Framtidskommissionen: Bortom BNP - nya mått för framtidens politik

De senaste åren har det förts en livlig debatt om nya mått på välfärd och hållbarhet som går utöver det traditionella BNP-måttet. Vilka andra indikatorer skulle kunna användas? Detta och mycket mer kommer att diskuteras vid ett öppet seminarium den 14 juni anordnat av Framtidskommissionen.

Dalarnas tidningar - 10 mar 17 kl. 07:30

MASJÄVLAS: "Ett BNP för Borlänge!"

I satirprogrammet "Masjävlas" kämpar DT:s ledarredaktion mot sosseri, inkompetens och slöseri. I dag ger sig Jens Runnberg och Gabriel Ehrling i kast med den rödgröna regeringens nya melodi: Att laborera med BNP-måttet..

Ekonomistas - 10 jan 18 kl. 08:00

Hur ska jämviktsarbetslöshetsmåttet användas?

Detta är ett gästinlägg av Niklas Blomqvist, doktorand i nationalekonomi vid Stockholms universitet, och Åsa-Pia Järliden Bergström, nationalekonom på LO. Sverige är inne i en högkonjunktur driven av förbättrad global ekonomi och god inhemsk efterfrågan understödd av expansiv ekonomisk politik. Sysselsättningen har under senare år stigit stadigt, samtidigt som arbetslösheten har sjunkit.

BT - 23 apr 14 kl. 17:13

Coop skrotar återbäringen

Coop skrotar den traditionella återbäringen som ger medlemmarna upp till fem procent tillbaka. Förra året kostade återbäringen till medlemmarna nästan 900 miljoner kronor för koncernen. Återbäringen har helt enkelt inte gett den merförsäljning som Coop hoppats på.

Affärsvärlden - 04 jun 15 kl. 15:36

Chefsekonom: Alarmerande svensk BNP-siffra

”Det har aldrig har varit så stor skillnad mellan det traditionella tillväxtmåttet (BNP) och den faktiska välståndsutvecklingen (BNP/capita)”, säger Ann Öberg, chefsekonom på Svenskt Näringsliv..

Cornucopia - 16 jul 14 kl. 15:27

Staden mot landet - vad är hållbarast?

Angående den ständigt återkommande debatten om vad som är hållbarast - staden eller landsbygden, så är inte svaret givet. Ja, primärproduktionen av i princip alla råvaror, inklusive energi, sker på landsbygden, men i Sverige gör det inte landsbygden hållbarare på grund av centraliseringen av all förädling.

Argumentationen för staden är annars att man inte behöver så mycket transporter, trots att allt transporteras till staden.

YLE - 02 jul 15 kl. 08:52

"Det gamla köttet kan inte komma från våra beredskapslager"

Den statliga kinesiska tidningen Global Times skriver om det insmugglade djupfrysta köttets kopplingar till Finland. Förra veckan beslagtogs över 100 000 ton smugglat kött på olika håll i landet. En del av köttet var ruttet och mycket gammalt - det hittades partier av kött som härstammade från 1970-talet.

BT - 09 apr 14 kl. 07:51

Var sjunde restaurang i Borås kunde inte spåra köttet

Hästköttskandalen har inneburit skärpt kontroll så att konsumenterna får rätt kött på tallriken. Var sjunde restaurang i Borås kunde inte visa var köttet kom ifrån i en nyligen avslutad inspektion. – Kunder ska inte bli lurade av vad som står i menyerna, säger Zygmunt Cieslak på miljöförvaltningen.

Kristianstadsbladet - 28 jul 14 kl. 07:01

En procent av BNP till järnvägen

Foto: Tom Wall
Vi vet att oljan är på upphällningen men inte när. Alternativbränslena kommer inte att räcka för att ersätta. Det är osäkert om och när elbilar blir billiga nog och får tillräcklig körsträcka.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:03

Tele2-kunders röstbrevlådor öppna för avlyssning – aktien faller

Miljoner röstbrevlådor hos teleoperatören kan avlyssnas. .

VA - Igår: 15:26

Forna tonårsidolen går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget

I sex år turnerade Amit Paul jorden runt med supergruppen A-teens och hängde med världsartister som Britney Spears och Nsync. Nu hoppas han på en ny global succé när familjeföretaget fått sin efterlängtade genombrottsorder. .

VA - Igår: 15:03

”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”

Storskaligheten ser ut att bli en kort parentes i ekonomihistorien. Som liten har du alla företagsfördelar. Entreprenörsdrömmen i dag handlar om att bygga bättre företag, inte större företag, skriver Per Olof Lindsten.

VA - Igår: 13:52

5 kritiska röster om nya Swedbank-rapporten: ”Det räcker inte”

I dag släpptes den preliminära rapporten från Forensic Risk Alliance kring penningtvättsanklagelserna på Swedbank. Responsen har inte låtit vänta på sig – här är fem kritiska  röster.   .

VA - Igår: 13:25

Per Bolund föreslås bli MP:s nya språkrör

Nuvarande finansmarknadsministern föreslås bli Isabella Lövins nya parhäst. .

VA - Igår: 13:06

Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

7 svenska aktier kvalar in på veckans topplista. Här är aktierna med starkast köpsignaler på Nordens börser enligt teknisk analys. .

VA - Igår: 11:49

Swedbanks vd självkritisk om sina tvärsäkra uttalanden: ”Det var olyckligt”

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen talar ut om nya rapporten som rör penningmisstankar och vad hon hade gjort annorlunda i dag. .

VA - I förrgår: 11:36

Walmart gör som Google – storsatsar på ny teknik för gamers

Google, Microsoft – och nu även Walmart. Plötsligt är strömmade speltjänster det nya svarta. .

VA - I förrgår: 10:22

”Fångad i det digitala drogträsket”

För femtio år sedan var det coolt att röka och ingen pratade om riskerna. Snart kommer du inte att kunna se dina barn i ögonen och samtidigt äga aktier i sociala mediajättar som Facebook, Google eller Snapchat. .

VA - I förrgår: 09:55

Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras

Sluta fokusera på att få bort hindren för att kvinnor ska nå toppen och börja se till att män med uppblåst ego inte når dit. Det receptet ges i en ny bok. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.