YLE > Finland

Thursday, 21 March, 08:53

Liknande nyheter

Taggar: EU-parlamentetvill att , medicinsk, cannabis, omfattasav , FPA-stöd
YLE - 08 jul 13 kl. 07:17

Medicinsk cannabis allt vanligare

Användningen av medicinsk cannabis har ökat explosionsartat. Under de senaste fem åren har användningen av cannabis som läkemedel tiofaldigats, skriver tidningen Turun Sanomat. Förra året beviljades 123 personer specialtillstånd att börja använda cannabis i medicinskt syfte, vilket är dubbelt fler än året innan.

YLE - 26 nov 12 kl. 13:29

Medicinsk cannabis får säljas i Finland

För första gången får medicinsk cannabis säljas i Finland. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har beviljat försäljningstillstånd för ett läkemedel - en munspray - som innehåller cannabis. Hittills har det bara varit möjligt att ansöka om personligt tillstånd att använda medicinsk cannabis.

SR - 06 jul 15 kl. 06:00

Brister i forskning om medicinsk cannabis

Medicinsk cannabis kan exempelvis skrivas ut för smärta, illamående och ångest. Men en genomgång av forskning visar ett dåligt stöd för att cannabis har avsedd medicinsk effekt för många symtom..

SR - 19 jul 17 kl. 11:24

Ny svensk studie ska undersöka effekten av medicinsk cannabis

Snart blir det lagligt att odla och skriva ut medicinsk cannabis i Danmark. Nu ska också en ny svensk studie undersöka effekten av medicinsk cannabis på smärtpatienter..

Sydsvenskan - 20 jan 15 kl. 22:39

Nej till medicinsk cannabis

En svensk läkare har för första gången ansökt om tillstånd för obearbetad marijuana som läkemedel, skriver Svenska Dagbladet. Denna medicinska cannabis, Bedrocan som tillverkas i Nederländerna, är inte tillåtet läkemedel i Sverige till skillnad mot flera andra länder som Finland, Italien och Tyskland.Läkemedelsverket har sagt nej till Bedrocan med motivering att dokumentationen av effekt och säkerhet är bristfällig.

SR - 23 apr 14 kl. 06:05

Allt fler delstater tillåter medicinsk cannabis

I USA tillåter alltfler delstater medicinsk cannabis, trots att växten fortfarande är förbjuden enligt federal lag. Vår korrespondent besökte Colorado, dit hundratals familjer flyttat det senaste året för att kunna använda cannabisolja mot svår epilepsi och en rad andra sjukdomar..

P3 - 23 apr 14 kl. 06:05

Allt fler delstater tillåter medicinsk cannabis

I USA tillåter alltfler delstater medicinsk cannabis, trots att växten fortfarande är förbjuden enligt federal lag. Vår korrespondent besökte Colorado, dit hundratals familjer flyttat det senaste året för att kunna använda cannabisolja mot svår epilepsi och en rad andra sjukdomar..

DN - 02 sep 16 kl. 20:12

Medicinsk cannabis legaliseras i Australien

I november kommer medicinsk cannabis att legaliseras i Australien. Trots lättade patienter växer oron för det höga priset..

SR - 08 nov 16 kl. 21:42

Medicinsk cannabis blir lagligt i Danmark

2018 kommer det bli lagligt att skriva ut medicinsk cannabis i Danmark. Det är resultatet av en politisk överenskommelse för att minska användningen av olagliga preparat – men läkarkåren är kritisk..

SVT - 26 feb 18 kl. 09:39

Narkosläkaren berättar hur medicinsk cannabis används

Allt fler patienter i Sverige får medicinsk cannabis utskrivet av sina läkare. Främst som ett smärtlindrande läkemedel..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 1 timme sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 2 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 3 timmar sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 3 timmar sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 3 timmar sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 12 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 14 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.