DN > Utrikes

Monday, 18 February, 18:32

Liknande nyheter

Taggar: Legendarisk, afrikansk, svart, leopard, fångad, bild
Sydsvenskan - 03 sep 15 kl. 04:00

Svart på vitt

Den svarta kvinnan är naken och håller ett spjut i handen, omgiven av djungelns vilda djur. Idag vållar Nils Dardels ”Svarta Diana” debatt, men när han målade den år 1924 höll han sig tryggt inom ramarna för konstens tradition. Det är också den traditionen Valérie Oka förhåller sig till när hon drygt nittio år senare placerar en naken svart kvinna i en järnbur.

SvD - 06 apr 17 kl. 06:39

Svart kamp inom vita, vita rum

Teater Tribunalen är helt tömd på inredning, och helt vitmålad från golv till tak. Vitt, vitt, vitt. Som en ironi, inser man.

BT - 21 mar 14 kl. 09:57

Fast i en svart-vit kliché

Att använda oväntade möten i litteraturen för att berätta om skillnader i liv och väg är ett val av berättelse som ibland kan bli mycket intressant och ibland kan falla helt platt. Det oväntade mötet ger författaren möjlighet att personer spegla sina liv i varandras och därifrån dra slutsatser eller komma till insikter. Mötet kan ibland leda till stora förändringar för någon av karaktärerna.

Skånskan - 27 jan 16 kl. 14:00

En svart man eller en konstnär

Krönika En afrosvensk konstnär är en svart man först och sin konst i andra hand. Det är budskapet man har skickat till konstnären Makonde Linde. Den kommande utställningen ”Negerkungens återkomst” har väckt samma diskussion som konstnärens berömda (ökända) tårta i form av en rasistiskt stereotyp afrikansk kvinna som kulturministern fick skära i.

SR - 11 timmar sedan

I "24 Timmar Svart Kvinna" förstör rasismen festen

För fem år sen startades Instagramkontot "Svart Kvinna". Nu kommer pjäsen, där vi möter fyra unga svarta kvinnor som får sin kväll på stan förstörd av rasism..

YLE - 18 okt 16 kl. 13:23

Vildsvin kan sprida afrikansk svinpest

Antalet vildsvin ska begränsas i Finland för att undvika att grisar smittas med den fruktade sjukdomen afrikansk svinpest. Svinpesten finns inte ännu i Finland, men om den sprider sig till Finland kan det få omfattande konsekvenser för köttindustrin. Det finns varken vaccin eller botemedel mot afrikansk svinpest.

Västerbottens Folkblad - 17 jan 12 kl. 00:37

Bortglömd svart kvinna lever kvar i forskningen

BOK Rebecca Skloot ?Den odödliga Henrietta Lacks?   BOK Rebecca Skloot ?

YLE - 22 jul 14 kl. 11:16

Festival i Vasa vill uppmärksamma afrikansk kultur

Agoo-Africa Festival är en musikfestival som ordnas av Kpanlogo Yede rf. i Vasa centrum nu på lördagen. Festivalen vill uppmärksamma Afrika och ta Afrika och kulturen hit istället för att man ska behöva resa dit som kan vara ganska dyrt.

Sydöstran - 07 aug 18 kl. 20:34

Folkets Park visar legendarisk Elviskonsert

Elvis Presley, iklädd svart tajt läder från topp till tå, gjorde succé 1968 när han återerövrade musikscenen i ett tv-sänt framträdande.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Högljudd tvärbana ett besvär för SL och Gröndalsbor

Boende i framför allt Gröndal har klagat på att SL:s nyinköpta tvärbanevagnar låter för mycket. Nu ska vagnarna köras så lite som möjligt på kvällar och helger, skriver Stockholmdirekt..

DN - 3 timmar sedan

Flertal migranter uppges ha räddats vid Dovers kust

Ett flertal migranter har räddats med livbåt vid Dovers kust, uppger Sky News. Enligt tidningen rör det sig om upp emot 19 personer..

DN - 3 timmar sedan

Mätning: Högerextrema ökar inför Europavalet

De svenska liberalerna och miljöpartisterna skulle åka ur EU-parlamentet om det var val i dag. Samma sak med Feministiskt initiativ.  Inför Europavalet i maj går högerextrema och -populister framåt i främst Italien och Tyskland.

DN - 4 timmar sedan

Miljontals samtal till 1177 ute på nätet

Miljontals samtal som ringts in till 1177 sen 2013 ligger ute på nätet helt öppet. Det avslöjar nättidningen Computer Sweden.  Ljudfilerna har sparats och lagts upp på en helt oskyddad webbserver, rapporterar tidningen.

DN - 4 timmar sedan

Misstänkta för Botkyrkamord släppta på fri fot

I förra veckan häktades fyra personer skäligen misstänkta för ett mord i Botkyrka. På måndagen beslutade åklagare att häva häktningarna och försätta personerna på fri fot..

DN - 4 timmar sedan

Gasläcka i Malmö – butik och kafé utryms

En pågående gasläcka har orsakat utrymning av en butik och ett kafé i centrala Malmö, rapporterar lokala medier. .

DN - 5 timmar sedan

Tv-serie visar sårbarheten i strömlöst Sverige

Det beskrivs som den största utmaningen för det högteknologiska Sverige: ett totalt  elavbrott utan förvarning. Scenariot undersöks i tv-serien ”Nedsläckt land” En av de stora utmaningarna är att kommunicera med varandra när allting slocknar. DN har talat med experterna som vet vad som väntar..

DN - 5 timmar sedan

Åtta års fängelse för dödlig yxattack i Borås

En 22-årig man döms till åtta års fängelse för att med en yxa ha huggit ihjäl en man, skriver Borås Tidning..

DN - 6 timmar sedan

Nick Cave vill diskutera med svenska publiken

Rockstjärnan Nick Cave återvänder till Sverige i vår. Men den här gången lämnar han bandet hemma och bjuder i stället på diskussioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.