SVT > Ekonomi

Sunday, 17 February, 14:32

SVT - 12 feb 19 kl. 21:07

”Snart kanske vi kan ta betalt med ett fingeravtryck”Allt fler butiker väljer att inte ta kontanter, Anneli Gullström, Affärsutvecklingschef valde att ta det ett steg längre och i hennes butik betalas det genom en app. Som kund kan du stå var som helst i butiken och swisha din betalning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gullström

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kanske vi kan ta betaltmed ett , fingeravtryck
Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 06:23

Upptäckt: fingeravtryck kan dateras


Forskare i Nederländerna säger sig ha lyckats lösa gåtan med att tidsbestämma fingeravtryck. De hoppas att upptäckten kan få användning i domstolar inom ett år. - Det är inte riktigt den heliga graalen för fingeravtryck, men det är en mycket viktig upptäckt, säger Marcel de Puit, expert vid Nederländernas Forensiska Institut.

BT - 05 jun 14 kl. 06:23

Upptäckt: fingeravtryck kan dateras

Forskare i Nederländerna säger sig ha lyckats lösa gåtan med att tidsbestämma fingeravtryck. De hoppas att upptäckten kan få användning i domstolar inom ett år. - Det är inte riktigt den heliga graalen för fingeravtryck, men det är en mycket viktig upptäckt, säger Marcel de Puit, expert vid Nederländernas Forensiska Institut.

BT - 05 jun 14 kl. 08:26

Upptäckt: fingeravtryck kan dateras

Forskare i Nederländerna säger sig ha lyckats lösa gåtan med att tidsbestämma fingeravtryck. De hoppas att upptäckten kan få användning i domstolarna inom ett år. – Det är inte riktigt den heliga graalen för fingeravtryck, men det är en mycket viktig upptäckt, säger Marcel de Puit, expert vid Nederländernas Forensiska Institut.

Sydsvenskan - 12 jan 11 kl. 11:25

Fingeravtryck fällde guldrånare

En 27-åring döms till fängelse i tre år för det brutala rånet mot Perlos guld vid Triangeln 2008. Hans fingeravtryck fanns på insidan av tejpen som biträdet bakbands med.
Rånarna bar stickade vantar när de slog till mot guldsmedsbutiken en förmiddag i april 2008.

Sydsvenskan - 16 feb 11 kl. 15:05

Fans tvingas lämna fingeravtryck

Foto: Thomas Löfqvist
Danska bollklubben Brøndby vill stoppa bråkiga fans med koll av fingeravtryck.
Det är inför en match mot FC København som Brøndby prövar ett nytt grepp för att försöka undvika de problem man råkat ut för vid tidigare matcher. Mindre grupper av Brøndbys blågula fans har då ställt till med bråk.

PI - 24 apr 11 kl. 19:06

Bild- och fingeravtryck föreslås i nya ?uppehållstillståndskort?.

IDENTITETSKRAV Regeringen vill tvinga utomeuropeiska migranter att låta sig fotograferas och lämna fingeravtryck. Men förslaget kan bli en rysare i riksdagen. Man vill ändra utlänningslagen så att vissa utländska medborgare ska få sitt uppehållstillstånd i form av något man kallar ett ”uppehållstillståndskort”, gissningsvis ett sorts ID-kort.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 14 kl. 06:26

Upptäckt: fingeravtryck kan dateras

Forskare i Nederländerna säger sig ha lyckats lösa gåtan med att tidsbestämma fingeravtryck. De hoppas att upptäckten kan få användning i domstolar inom ett år. — Det är inte riktigt den heliga graalen för fingeravtryck, men det är en mycket viktig upptäckt, säger Marcel de Puit, expert vid Nederländernas Forensiska Institut.

Kristianstadsbladet - 06 jun 14 kl. 11:28

Tidsbestämning av fingeravtryck på g

Snart kommer fingeravtryck att kunna tidsbestämmas, hävdar nederländska forskare. - Kan de få till det är det jättebra, men vi väntar och ser, säger den svenske fingeravtrycksexperten Svante Lagman som är försiktigt optimistisk.
Att kunna datera fingeravtryck kan vara av stor betydelse, exempelvis vid brott där den misstänkte försvarar sig med att avtrycken funnits där sedan tidigare.

BT - 06 jun 14 kl. 11:28

Tidsbestämning av fingeravtryck på g

Snart kommer fingeravtryck att kunna tidsbestämmas, hävdar nederländska forskare. - Kan de få till det är det jättebra, men vi väntar och ser, säger den svenske fingeravtrycksexperten Svante Lagman som är försiktigt optimistisk.Att kunna datera fingeravtryck kan vara av stor betydelse, exempelvis vid brott där den misstänkte försvarar sig med att avtrycken funnits där sedan tidigare.

Expressen - 22 aug 14 kl. 15:14

Fingeravtryck kan fälla fräcka bajsmarodören

Polisen i Mariestad har fått in spridda tips om vem det kan vara som vid flera tillfällen bajsat i olika lägenheter. Men än finns ingen misstänkt. Men på ett av de okända tepaket som hittats av en av de drabbade har det nu säkrats fingeravtryck.

Nyteknik - 03 feb 11 kl. 08:48

Ny metod hittar fingeravtryck på tyg

Skotska forskare har visat hur man avslöjar fingeravtryck på kläder och andra textilier. ? Det låter mycket intressant.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 timmar sedan

Flygbolag i konkurs – alla avgångar inställda

Flygbolaget BMI har gått i konkurs. Under lördagen meddelade bolaget att alla avgångar ställs in. BMI flög bland annat sträckan Karlstad-Jönköping-Frankfurt..

SVT - Igår: 20:55

Telias fiasko kostsamt för svenska skattebetalare

SVT kan i dag avslöja hur mycket Telias misslyckade satsningar i den region som företaget kallar Eurasien kostade. Enligt Telias egna beräkningar har man förlorat 21 miljarder kronor. En stor del av dessa pengar står svenska skattebetalare för genom statens stora ägande i Telia..

SVT - 13 feb 19 kl. 19:27

Toppchefer i Lundin Petroleum misstänks för brott

Oljebolaget Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter har delgivits misstanke om anstiftan till övergrepp i rättssak, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 08 feb 19 kl. 09:18

Medborgarlön gav inte önskvärd effekt

Det finländska försöket med medborgarlön föll inte ut till belåtenhet, åtminstone inte enligt myndigheternas syfte, enligt den första studien av experimentet som avslutades vid årsskiftet..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:53

Björn Wahlroos slutar som ordförande för Nordea

Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos slutar. Inför vårens bolagsstämma har han meddelat nomineringsrådet att han lämnar sitt styrelseuppdrag..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:37

Fortfarande avvaktande bostadsmarknad

Sidledes är ett ord som används för att beskriva den svenska bostadsmarknaden just nu. Avvaktande ett annat. Priserna på både villor och bostadsrätter i landet i januari var oförändrade jämfört med samma månad 2018, enligt Svensk Mäklarstatistik..

SVT - 06 feb 19 kl. 13:06

Miljardvinst för svenska musikjätten Spotify

Under fjärde kvartalet redovisar Spotify för första gången i företagets historia en rörelsevinst. Bolagets största inkomstkälla, premiumanvändarna, ökade med 25 miljoner under perioden..

SVT - 05 feb 19 kl. 04:55

Flygbolag går i konkurs – alla avgångar ställs in

Det tyska flygbolaget Germania har lämnat in en konkursansökan. Alla avångar har ställts in under natten och personalen har informerats, skriver de på sin hemsida..

SVT - 04 feb 19 kl. 08:39

Ryanair stuvar om efter förlust

Flygbolaget Ryanair redovisar förlust och planerar nu en omstrukturering av verksamheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.