DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 18:21

Liknande nyheter

Taggar: Oljepriset, stegpå minskade , Opec-produktion
PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 14:58

Avtal om lägre Opec-produktion lyfter oljan

Produktionssänkningen är uppdelad på 0,8 miljoner fat per dag för Opec-länderna och på 0,4 miljoner fat per dag för länderna utanför Opec. Iran är undantaget från att göra några produktionssänkningar, skriver Bloomberg News. Spotpriset på brentolja steg med närmare 5 procent till 63 dollar per fat strax efter beskedet.

DI - 15 mar 17 kl. 07:49

Råvaror: Oljepriset vänder upp

Saudiarabien ökade sin produktion något, men sjunkande lagersiffror vägde över på sentimentet och oljepriset steg på onsdagen efter flera nedgångsdagar..

Affärsvärlden - 15 mar 17 kl. 07:51

Oljepriset vände upp: "En hälsosam studs"

Saudiarabien ökade sin produktion något, men sjunkande lagersiffror vägde över på sentimentet och oljepriset steg på onsdagen efter flera nedgångsdagar..

DI - 29 apr 16 kl. 21:38

Råvaror: Ökad Opec-produktion tyngde oljan

En tydligt försvagad dollar fick priserna på råvaror att överlag stiga i fredagshandeln, bortsett från oljan som gick från plus till minus..

E24 - 21 mar 11 kl. 14:02

Porsches nya superhybrid ett steg närmare produktion

Nu öppnar Porsche orderböckerna för den nydanande superhybriden 918 Spyder. Till det plånboksvänliga priset 645 000 euro exklusive moms, cirka 5,7 miljoner kronor, får man sig ett exemplar ? och för de som har spenderbyxorna på kan man även köpa en special-911 till..

BT - 27 nov 14 kl. 16:35

Opec låter oljepriset falla

Oljekartellen Opec kommer inte att minska sin produktion av olja för att trycka upp det snabbt fallande oljepriset. Det låga oljepriset blir ett vapen för Opec riktat mot den växande produktionen av amerikansk skifferolja.Oljekartellen Opec har beslutat att inte ändra produktionskvoterna, uppgav Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi, enligt Reuters, efter det att Opecmötet avslutats i Wien.

Cornucopia - 01 dec 16 kl. 08:01

Oljepris och oljeaktier kraftigt upp på OPEC-besked

Den olagliga prisbildningkartellen OPEC beslutade igår att begränsa sin oljeproduktion. Oljepriset och oljeaktier rusade på beskedet efter några dagars nedgång på osäkerhet om OPEC-beslut. Samtidigt stiger börserna måttligt i de asiatiska tidszonerna på morgonen.

BT - 27 nov 14 kl. 17:20

Oljepriset faller efter Opecbesked

Oljekartellen Opec kommer inte att minska sin produktion av olja för att trycka upp det snabbt fallande oljepriset. Och trots att oljan redan handlas på fyraårslägsta kan priset fortsätta nedåt.Oljekartellen Opec har beslutat att inte ändra produktionskvoterna, uppgav Saudiarabiens oljeminister Ali al-Naimi, enligt Reuters, efter det att Opecmötet avslutats i Wien.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

DI - 04 dec 18 kl. 11:28

Opec förbered avtal om minskad produktion – oljepriset lyfter

Oljepriset fortsätter uppåt under tisdagen inför mötet mellan Opec och Ryssland, då parterna förväntas besluta om minskad produktion. Opec förbereder avtal om en minskning med 1,3 miljoner fat per dag, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Trevande uppgångar på europeiska börserna

Europabörserna trevade försiktigt uppåt på måndagen med stöd av desto rejälare kursuppgångar i Asien efter optimism kring de pågående handelssamtalen. Det europeiska regionala indexet Stoxx 600 ökade 0,2 procent under den för amerikansk del helgstängda måndagen..

DI - 15 minuter sedan

Sdiptech köper brittiskt bolag värderat till 15,9 miljoner pund

Teknikkoncernen Sdiptech förvärvar det brittiska vattenreningsbolaget Water Treatment Products som omsätter runt 9,4 miljoner pund med ett rörelseresultat på cirka 2,5 miljoner pund, enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Danska domen: Risk att Sverige redan är i recession

Riksbankens fönster för fler räntehöjningar har redan smällt igen. I stället hotar recession i Sverige tyngt av trista bostadspriser och en svagare världskonjunktur. Det spår danska banken Nykredit.

DI - 15 minuter sedan

Norden: viss uppgÅng med finland i tÄten, vinx30 +0,1%

De nordiska börserna steg överlag något på måndagen och konsoliderade därmed förra veckans kursuppgångar. Måndagens uppåtrörelse kom med stöd av högre Asienbörser. USA-börserna höll helgstängt, vilket dämpade aktiviteten.

DI - 15 minuter sedan

Nu elektrifierar vi Stockholms bussflotta

DEBATT. På tisdagen fattar de blågröna i Region Stockholm beslut om 70 nya elbussar från 2021 och lägger grunden för en fullskalig satsning på elektrifiering av bussflottan. Därmed ansluter vi oss till ambitioner som återfinns i ett flertal europeiska städer, såsom London och Paris, skriver Kristofer Tamsons (M) och Tomas Eriksson (MP)..

DI - 15 minuter sedan

Alelion vill kunna nyemittera aktier för 135 miljoner kronor

Det First North-listade litiumjonbatteribolaget Alelion Energy Systems har upptagit kortfristiga aktieägarlån om 50 miljoner kronor från huvudägarna Fouriertransform, Pegroco och Sammaj. Brygglånen utbetalas under februari och löper med en ränta om 10 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Oscar Properties hade sämsta handelsdagen någonsin

Måndagen blev en relativt stillsam handelsdag på Stockholmsbörsen med små rörelser för huvudindexen. Desto mer dramatiskt var det för bostadsutvecklaren Oscar Properties, vars stamaktie med bred marginal hade sin sämsta handelsdag någonsin..

DI - 1 timme sedan

Kina vill skapa nytt tillväxtcentrum i Guangdong-provinsen

Den redan ekonomiskt viktiga provinsen Guangdong i södra Kina ska bli ett ännu starkare tillväxtcentrum, enligt nya riktlinjer från den politiska ledningen, rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Sparekonomerna kräver Löfven på svar om ISK-skatten

Stefan Löfven (S) vill ta ut mer skatt från finanssektorn och på kapitalinkomster, men det är oklart hur det ska ske. Många privatsparare är nu rädda för en ytterligare höjning av ISK-skatten.  ”Det är frustrerande att han inte kan ge ett rakare besked”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DI - 1 timme sedan

Pimco räknar med avtal mellan USA och Kina

Kapitalförvaltningsjätten Pimco bedömer att det kommer att bli ett avtal mellan USA och Kina i den så viktiga frågan om handel. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.