DN > Utrikes

Monday, 18 February, 00:45

DN - 12 feb 19 kl. 19:59

Bokrecension: Camilla Prell Weichl debuterar med starka novellerCamilla Prell Weichl har förmågan att framkalla kusliga stämningar. Och hon koncentrerar sig på det som ligger under ytan. Maria Schottenius läser en debut där språket hålls i strama tyglar. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Prell Weichl, Schottenius

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokrecension, Camilla, Prell, Weichl, debuterarmed , starka, noveller
DN - 18 jan 19 kl. 09:42

Bokrecension: Poeten Camilla Hammarström är ett proffs – i alltför hög utsträckning

Camilla Hammarströms ”Den synliga världen” är en fläckfri diktsamling, skriver DN:s Rebecka Kärde – så fläckfri att den fladdrar förbi själen..

DN - 30 dec 17 kl. 07:00

Bokrecension: Spännande skräckfantasy i skärgården

Lotta Olsson om Camilla och Viveca Stens ”Sjörök”..

YLE - 06 jul 15 kl. 06:00

Camilla Back: Mina trillingsyskon betyder allt för mig

Camilla Back från Solf var tyst och blyg när hon gick i skolan. Då kunde hon inte föreställa sig att hon skulle stå inför världens blickar på en scen i Kanada och ta emot en pokal i bikinifitness. Trillingar Världsmästerskap i fitness är inte det enda ovanliga med Camilla.

YLE - 09 sep 15 kl. 06:00

Camilla Richardsson: Trots bra tävlingar var jag missnöjd efter varje lopp

Hinderlöparen Camilla Richardssons tävlingssäsong kom till stor del att präglas av jakten på kvalgränsen till VM i Peking. Hon nådde inte gränsen, men kom till VM ändå och gjorde där karriärens nästbästa lopp. Förra sommaren var Camilla Richardssons mål att gå under 9:55.

YLE - 25 okt 14 kl. 14:00

Camilla Back - fitnessdrottningen från Vasa

25-åriga Vasa-bon Camilla Back blev i oktober 2014 trea i världsmästerskapen i bikini fitness i Kanada. Vad är det som krävs för att komma upp på en sådan nivå och hur går den världen ihop med vardagen som sminkös på tv-programmet Strömsö? - Jag är som tur en morgonmänniska som inte har något problem med att stiga upp tidigt på morgonen.

SmålandsPosten - 24 jun 14 kl. 14:03

Camilla Holmqvist blir ny utbildningschef

Vid årsskiftet slås skol- och barnomsorgsförvaltningen i hop med gymnasieförvaltningen i Växjö och bildar en stor utbildningsförvaltning. Nu är det klart att Camilla Holmqvist blir ny förvaltningschef. Sedan drygt två år tillbaka är Camilla Holmqvist verksamhetschef på skol- och barnomsorgsförvaltningen och ställföreträdande förvaltningschef.

YLE - 04 aug 16 kl. 06:28

Camilla Richardsson: Med sikte på att bli bäst i världen

En sak är säker. Den 22-åriga medeldistanslöparen Camilla Richardsson från Vasa vill bli bäst i världen på att springa 3000 meter hinder. Elitidrottare är man inte bara en dag om året eller när det är tävling.

YLE - 17 nov 16 kl. 19:00

Camilla Bäckman, FC HIK: Vi ska genast tillbaka till trean

Fotbollsföreningen FC HIK ska snabbt ta steget tillbaka till division 3. Det lovar Hickens ordförande Camilla Bäckman att laget gör under ledning av den nya tränaren Tom Enberg. Säsongen 2016 går till historien som säsongen då FC HIK tog steget ner till division 4.

YLE - 26 nov 16 kl. 09:00

Camilla gick fyra år i gymnasiet för att kunna träna

Många av eleverna i idrottsgymnasium runt om i Finland känner sig stressade eftersom det är svårt att kombinera studier och träning. Långdistanslöparen Camilla Richardsson löste problemet genom att göra studierna på fyra år i stället för tre. Det är bara 38 procent av eleverna i idrottsgymnasium runt om i Finland som inte känner av symptom på burnout under det första året.

Kristianstadsbladet - 28 feb 13 kl. 13:42

La Camilla får lämna Army of Lovers


Army of Lovers och Camilla Henemark går skilda vägar efter floppen i Melodifestivalen i helgen. La Camilla ersätts av Dominika Peczynski, som även hon var med i gruppen på 90-talet. Det meddelar bandet i ett pressmeddelande som skickats till flera medier.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Förare kritiska – får inte köra med dubbdäck

Fordon som används till skolskjuts och persontransporter får enligt de avtal som Stockholms stad upphandlat med entreprenörerna inte vara utrustade med dubbdäck av miljöskäl. Hassan är en av de chaufförer som är mycket kritiska till beslutet och menar att det är en säkerhetsrisk.  – Kollegor från flera olika bolag tycker att det är en katastrof..

DN - 2 timmar sedan

Svenskdoldisen målskytt mot Rangers

Marcus Pettersson är ingen av NHL:s mer framstående ishockeysvenskar. Men i Pittsburghs 6–5-seger hemma mot New York Rangers gjorde Skellefteåsonen ett av målen..

DN - 2 timmar sedan

Zebastian Modin femma på VM

I Kanada har VM i parasport inletts. Under söndagen gjorde längdskidåkaren Zebastian Modin entré tillsammans med nye guiden Emil Jönsson Haag, före detta skidåkare och OS-medaljör..

DN - 2 timmar sedan

De stridande i Jemen överens om tillbakadragande av trupper

Jemens saudistödda regering och de Iranstödda huthirebellerna har kommit överens om att dra tillbaka en del av sina truppstyrkor. Det uppger en FN-källa för nyhetsbyrån Reuters..

DN - 2 timmar sedan

Tvekan om att låta IS-medlemmar återvända

USA uppmanar europeiska länder att ta tillbaka IS-medlemmar som gripits i Syrien. Frankrike har öppnat för att ta emot sina medborgare och ställa dem inför rätta, men Storbritannien är motvilligt. Belgien har föreslagit en kollektiv europeisk lösning..

DN - 3 timmar sedan

Mördad kvinna tros ha hittats i systerns frys

Kroatisk polis tror att de har hittat kroppsdelar som tillhör en kvinna som försvann för 18 år sedan – i hennes systers frys..

DN - 3 timmar sedan

Misstänkt mord i Järna – en gripen

En person har hittats död i en lägenhet i Järna söder om Södertälje. En man född på 1940-talet har gripits misstänkt för mord..

DN - 4 timmar sedan

60 nyfödda dog på sjukhus i Kenya på två månader

Kenyas läkarsällskap har inlett en utredning sedan 60 nyfödda har dött under de senaste två månaderna på ett sjukhus i landet..

DN - 4 timmar sedan

Danska pappor sämst i Norden på att ta föräldraledigt

KÖPENHAMN. I syfte att få fler fäder att vara lediga med sina barn beslutade EU nyligen att öronmärka två månaders föräldraledighet till vardera förälder. I Danmark, där papporna är sämst i Norden på att ta föräldraledigt, väcker beslutet debatt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.