Sydsvenskan > Sport

Friday, 26 April, 16:27

Sydsvenskan - 12 feb 19 kl. 20:00

Tiggeriförbudet ger en tydlig bild av att det finns ett ”vi” och ett ”dom”Ulrica Johansson oroas över den politiska utvecklingen i Staffanstorp..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Johansson, Staffanstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiggeriförbudetger en , tydlig, bildav att det finns , ett vi och ett dom
Skånskan - 07 feb 19 kl. 08:39

Staffanstorp säger ja till tiggeriförbud

Staffanstorp Kommunstyrelsen i Staffanstorp säger ja till ett lokalt tiggeriförbud. Enligt Sydsvenskan klubbades tiggeriförbudet efter omröstning eftersom partierna var oeniga. Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna röstade för ett förbud, medan Socialdemokraterna sa nej.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 16:06

Politisk majoritet för tiggeriförbud

SKURUP Skurup kommer att följa efter Vellinge och införa ett tiggeriförbud.
Det vill i varje fall Sverigedemokraterna och Moderaterna. Och den här gången har de majoritet för att få igenom ett förbud.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 20:00

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 09:30

Nej till lokalt tiggeriförbud

Foto: Bass Nilsson
Förslaget om ett tiggeriförbud i Kristianstad får nu nej.? Vi förespråkar tolerans mot en annan livsstil, säger Radovan Javurek (FP).
Det är Sverigedemokraterna som i en motion till kommunfullmäktige föreslår ett förbud mot så kall­at bettleri, eller vanemässigt tiggande.

Skånskan - 14 jan 19 kl. 17:21

Första tiggarna har avisats i Vellinge

VELLINGE
Polisen har för första gången avvisat en tiggande person i enlighet med Vellinge kommuns nya ordningsregler gäller så kallat passivt pengainsamlande, tiggeri. I fredags gjorde polisen ett första återbesök för att kontrollera att Vellinge kommuns nyinförda tiggeriförbudet efterlevs.
Kommunpolis Jörgen Sjåstad kunde konstatera att det inte fanns någon person på plats vid varken Icabutiken eller Bäckatorget i Skanör som uppfyllde kravet för avvisning enligt de lokala ordningsföreskrifterna mot så kallat passivt pengainsamlande.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 10:14

Grönt ljus för Vellinges tiggeriförbud

Vellinge Vellinge kommun får lov att införa ett lokalt förbud av tiggeri på offentlig plats, enligt en dom av Högsta förvaltningsrätten.I slutet av augusti antog kommunstyrelsen i Vellinge moderaternas förslag om ett lokalt tiggeriförbud i kommunen. Förbudet skulle göra det möjligt att avvisa personer som ber om pengar för privata ändamål från ingångarna till affärer och kommunala anläggningar.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 18:19

SD gör nytt försök med tiggeriförbud

SKURUP Sverigedemokraterna gör ett nytt försök att införa ett lokal tiggeriförbud i Skurup.
Passivt tiggeri kan uppfattas som ordningsstörning, anser Ingvar Wennersten och Lars Nyström.Lars Nyström lämnade förra året in en motion om att förbjuda tiggeri i Skurups kommun.

YA - 18 dec 18 kl. 18:30

Så tycker politikerna om tiggeriförbud – i din kommun

Skurup tar rygg på Vellinge och ser gärna ett lokalt tiggeriförbud efter Högsta förvaltningsdomstolens dom. De andra kommunerna i sydöstra Skåne ser dock inget behov..

Skånskan - 28 mar 18 kl. 04:00

Vellinge går vidare med tiggerifrågan

VELLINGE Vellinge kommun ger inte upp. Nu tar den moderata kommunledningen tiggerifrågan vidare till högsta instans efter att kammarrätten på tisdagen avslog överklagan om att få införa ett lokalt tiggeriförbud.– Det här gick väldigt snabbt.

Nerikes Allehanda - 21 aug 16 kl. 05:15

Är det okej med insamlingsbössa?

Ska vi återigen fördriva romer från Sverige? Hur kommer det att uppfattas av historiker som gör vitböcker om Sveriges behandling av utsatta människor om 30 eller 40 år?Enligt beräkningar finns det 4 000 så kallade EU-migranter i Sverige.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Person påkörd i trafikolycka

Olyckan har skett i korsningen vid Östra Ringvägen och Engelbrektsgatan..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Men glastaket har flera skikt.

Kvinnorna närmar sig makttoppen på bred front. I Sverige som i Westeros..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Finland: S-ledare har fått sonderingsuppdrag

Ordföranden för finländska Socialdemokraterna, Antti Rinne, har formellt fått uppdraget som regeringssonderare rapporterar etermedieföretaget Yle. Beslutet fattades av riksdagspartiernas ledare under fredagsförmiddagen. Beskedet var väntat eftersom Soci.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Uppsalaman döms för sexuella övergrepp

En man i 25-årsåldern döms för nio fall av sexuellt ofredande och två fall av sexuellt övergrepp. Brotten begicks i Uppsala under januari och februari 2019 och de väckte stor uppmärksamhet i medierna, bland annat eftersom flera av de utsatta kvinnorna v.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Massgripanden av soldater i Turkiet

115 soldater har fängslats i Turkiet misstänkta för kopplingar till Gülenrörelsen, som enligt president Recep Tayyip Erdogan låg bakom kuppförsöket 2016. Polisinsatsen skedde efter att åklagare i Istanbul utfärdat order om att gripa 210 soldater, däribl.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flygstrejken stoppar damallsvensk match

Malmölaget LB07 skulle under fredagen flyga till Norrbotten för lördagens möte i damallsvenskan mot Piteå. Men på grund av SAS-piloternas flygstrejk blir det inte så, rapporterar Sydsvenskan. – Nej, det blir ingen match i morgon, säger LB07:s lagkapten.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Falck kan bli första VM-medaljören sedan J-O

Det är 20 år sedan Sverige senast tog en VM-medalj i singel i bordtennis-VM. I dag kan Mattias Falck bryta sviten – och bli den första medaljören sedan legendaren Jan-Ove Waldner. 1999 förlorade Jan-Ove Waldner VM-semifinalen mot kinesen Ma Lin i Eindho.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Minskat sug efter godis

Godistillverkaren Cloetta gjorde en vinst före skatt på 131 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 124 miljoner kronor för samma period i fjol. Omsättningen för perioden uppgick till 1  559 miljoner kronor, jämför.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Lund får stort Science center – fyra arkitektförslag klara

Ska bli som Vattenhallen – men fyra gånger större..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Regioner bryter mot upphandlingsregler

Sveriges regioner hyrde under förra året in läkare och sjuksköterskor för en miljard kronor, utan att göra ordentliga upphandlingar, visar en granskning av Sveriges Radio Ekot. För att få bästa möjliga pris och kvalitet på inhyrd personal ska regionerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.