Sydsvenskan > Sport

Monday, 18 February, 01:30

Sydsvenskan - 12 feb 19 kl. 20:00

Malmös hemtjänst miljonsatsade på mobilstyrda dörrlås – som inte fungerarSkulle öppna äldre och sjukas dörrar med mobilen – fastnade i ”rävsaxen”..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

602 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmös, hemtjänst, miljonsatsade, mobilstyrda, dörrlåssom inte , fungerar
Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 16:46

Malmös hemtjänst får kläder av kommunen

Fackförbundet Kommunal kämpar för hemtjänstpersonals rätt till arbetskläder som arbetsgivaren köper och tvättar.
Kammarrätten har nu granskat Malmö stad – och slår fast att arbetskläder "bör omfattas av arbetsgivarens arbetsmiljöansvar"..

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 14:10

Malmös äldre mindre nöjda med hemtjänst

Nästan var femte Malmöbo som får hemtjänst är inte nöjd med insatsen. Det visar en enkätundersökning från våren 2014 som besvarats av 4 262 personer vilket motsvarar en svarsfrekvens på 64 procent. Enligt undersökningen är 18 procent varken ganska eller mycket nöjda med sin hemtjänst.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 06:07

Morgonkollen – Hemtjänst ska kosta mer

Morgonkollen LOKALT
Nu väntar nya äventyr för Pippis egen papegoja
MALMÖ Nu lämnar ”Pippis papegoja” Malmö och ger sig ut på nya äventyr. Men den här gången blir det ingen resa ”på de sju haven” för Douglas alias Rosalinda.
Istället väntar en nära 100 mil lång tur längs tyska motorvägar.

Nyhetskanalen - 29 jul 12 kl. 12:08

Falsk hemtjänst stjäl i Malmö

Falsk hemtjänstpersonal som lurar sig in hos äldre personer för att stjäla från dem har dykt upp i Malmö på senare tid. Nu varnar kommunen på sin hemsida för bedragarna och uppmanar äldre att vara försiktiga med vem de släpper in i sina hem, till exempel om någon vill installera ett larm eller andra hjälpmedel i bostaden. När kommunens egen hemtjänst gör sådant informerar de alltid i förväg..

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 07:30

Dam bestulen av falsk hemtjänst

I tisdags fick en 80-årig dam besök av falsk hemtjänst och blev bestulen på sina guldsmycken. Polisen söker vittnen till åldringsbrottet vid Finlandsgatan.
– Vi tror att de stått och väntat på ett offer.

BT - 29 jul 12 kl. 12:05

Varnar för falsk hemtjänst

Falsk hemtjänstpersonal som lurar sig in hos äldre personer för att stjäla från dem har dykt upp i Malmö på senare tid. Nu varnar kommunen på sin hemsida för bedragarna och uppmanar äldre att vara försiktiga med vem de släpper in i sina hem, till exempel om någon vill installera ett larm eller andra hjälpmedel i bostaden. När kommunens egen hemtjänst gör sådant informerar de alltid i förväg.

Sydsvenskan - 24 mar 18 kl. 14:00

Nya trygghetsboenden och bättre hemtjänst löften i S valplattform för Malmö

Partiet utlovar en kraftsamling på hemtjänst och äldreomsorg i sin valplattform.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 15:20

Hemtjänsten avslöjade falsk hemtjänst

MALMÖ Bedragarna lurade sig in till den 96-årige mannen och utgav sig komma från hemtjänsten.
Då knackade först mannens dotter och sedan den riktiga hemtjänsten på lägenhetsdörren.Det var vid 17-tiden på onsdagskvällen som det knackade på hos den 96-årige mannen på Lektorsgången i Malmö.

Expressen - 29 jul 12 kl. 13:27

Falsk hemtjänst hos äldre i Malmö

MALMÖ. I Malmö har det på senare tid dykt upp falsk hemtjänstpersonal som försöker lura sig in hos äldre personer. Knepen för att ta sig in och stjäla hos äldre är många ?

NT - 11 okt 12 kl. 07:25

Falsk hemtjänst stal från 92-åring

En 92-årig kvinna i Oxie i Malmö blev bestulen på silverföremål för närmare 36 000 kronor av falsk hemtjänstpersonal. Fyra personer mellan 16 och 22 år har nu dömts av Malmö tingsrätt för inblandning i stölderna. Tre döms till fängelse i mellan åtta månader och ett år och en 16-årig flicka döms till dagsböter och villkorlig dom, rapporterar lokala medier..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tyska soldater sköt allierad i förväxling

En malisk soldat har blivit svårt skadad i skottväxling med allierade tyska soldater i Mali. Det skedde sent på lördagskvällen, när en grupp tyska fredsbevarande soldater var på väg tillbaka till en postering som de lämnat för att hämta ett fordon vid s.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Libyen: Kidnappade tunisier släppta

Fjorton tunisiska oljearbetare som kidnappats av en beväpnad milis i Libyen har släppts fria efter tre dagar, meddelar Tunisiens konsulat i grannlandet. Samtliga 14 ska vara vid god vigör. De blev tillfångatagna vid sin arbetsplats, ett oljeraffinaderi.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Man gripen utanför Rättscentrum

En person har gripit en misstänkt person utanför Rättscentrum..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Varning för svaga isar i Mellansverige

Det kan vara livsfarligt att ge sig ut på isarna på vattendrag i Mellansverige, varnar Issäkerhetsrådet. Många isar hann precis lägga sig innan snön kom. Den isolerar isen, hindrar dess tillväxt, tynger ner den i det ovanligt milda vädret och får vatt.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

16 000 fuskare portade från nya succéspelet

Över 16 000 fuskande spelare har portats från det populära spelet "Apex legends" sedan det släpptes den 5 februari, rapporterar Polygon. Spelskaparna meddelar nu att man överväger att förenkla för spelarna att anmäla misstänkta fuskare. Gratisspelet "Ap.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Sjukhus skickade felaktiga sms mitt i natten

Patienter i Skåne som varit på undersökning den senaste tiden har fått felaktiga kallelser om att de ska på undersökning igen. Sms:en skickades ut mellan klockan 00.45 och 01.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Första tranan siktad vid Hornborgasjön

Ännu ett vårtecken rapporteras i landet. Årets första trana siktades på söndagen vid Hornborgasjön, vilket är ovanligt tidigt. Det är troligen den första tranan i år som gjort den långa flyttningen från vinterkvarteren i söder till Hornborgasjön i norr,.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Johan Dahlin: ”Jag hade lite för mycket att göra idag”

MFF-målvakten om en match där han fick bekänna färg..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Det måste till ett samarbete för att identifiera barn med särskilda behov

Karin Lindberg: Barnens beteende förbättrades när de fick hjälp utifrån egna behov..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Efter larmet om sälmasken – ny forskning ska visa hur hårt den drabbar torsken

"En del fiskar är så sjuka när vi får in dem att de dör i våra händer.".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.