DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 14:33

DI - 12 feb 19 kl. 19:30

Porta inte Huawei, skärp it-säkerhetenLEDARE. 2010 avslöjade och avrättade Kina minst 20 personer som spionerade för USA. Det kom som en chock för regeringen och CIA fick skulden för en gigantisk säkerhetsmiss. Händelsen, som läckte ut så småningom, var en markering från Kinas sida. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Huawei, Ledare, Kina, USA, CIA, Kinas

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Portainte , Huawei, skärp, it-säkerheten
Dagens PS - 30 jan 18 kl. 11:31

Verizon ratar Huawei efter press från Vita huset

Amerikanska operatören Verizon har gett upp samtliga planer på att sälja mobiler från kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News. Det är en ökad press från USA:s regering som har fått Verizon att backa undan, uppgav personer med insyn. Kollegan AT&T meddelade tidigare denna månad att man avstår planer på att lansera nya Mate 10 Pro från Huawei på den amerikanska marknaden.

Dagens PS - 25 jan 19 kl. 11:20

Spion gripen – Polen straffar Huawei

Polen väntas exkludera kinesiska Huawei från sitt framtida 5G-nätverk efter att en kinesisk anställd gripits misstänkt för spionage. ”Arresteringen av en spion betyder slutet på diskussioner”, sade en regeringstjänsteman till nyhetsbyrån Reuters. Polen pratar med EU och USA om nästa steg att ta men har ännu inte utsett en ersättare till Huawei.

BT - 31 mar 14 kl. 11:04

Ministern: "Porta bortafansen"

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth tror att våldet kring läkatera och arenor kan stävjas genom att helt enkelt plocka bort bortafansen. Men regeringens nya nationella samordnare vill inte se några panikåtgärder.När Djurgården och AIK skulle mötas i ishockeyns kvalserie i mars kunde säkerheten inte garanteras på Hovet.

Kristianstadsbladet - 31 mar 14 kl. 11:04

Ministern: "Porta bortafansen"

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth tror att våldet kring läkatera och arenor kan stävjas genom att helt enkelt plocka bort bortafansen.Men regeringens nya nationella samordnare vill inte se några panikåtgärder.
När Djurgården och AIK skulle mötas i ishockeyns kvalserie i mars kunde säkerheten inte garanteras på Hovet.

BT - 31 mar 14 kl. 11:08

Idrottsministern:"Porta bortafansen"

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) tror att våldet kring läktare och arenor kan stävjas genom att helt enkelt plocka bort bortalagets fans. Men regeringens nya nationella samordnare vill inte se några panikåtgärder.När Djurgården och AIK skulle mötas i ishockeyns kvalserie i mars kunde säkerheten inte garanteras på Hovet.

TA - 31 mar 14 kl. 11:08

Idrottsministern:"Porta bortafansen"

Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) tror att våldet kring läktare och arenor kan stävjas genom att helt enkelt plocka bort bortalagets fans.Men regeringens nya nationella samordnare vill inte se några panikåtgärder.
När Djurgården och AIK skulle mötas i ishockeyns kvalserie i mars kunde säkerheten inte garanteras på Hovet.

Dagens PS - 24 jan 19 kl. 10:40

Huawei lovar: Vi ska bli störst

Kinesiska Huawei kommer att gå om Samsung som världens största smartphonetillverkare senast om två år. Det har Richard Yu, chef för bolagets konsumentprodukter, uppgett på torsdagen skriver Financial Times. Huawei passerade förra året Apple som tvåa och har en marknadsandel på 14,6 procent, enligt analysfirman IDC.

DI - 13 jan 19 kl. 17:11

Även Polen kan stänga Huawei ute

Polen kan överväga att förbjuda produkter från den kinesiska telekomjätten Huawei i offentliga verksamheter, säger en högt uppsatt regeringsföreträdare. Regeringen kan även strama åt lagstiftningen för att låta myndigheter begränsa tillgången till produkter gjorda av företag som kan innebära ett hot mot säkerheten..

Computer Sweden - 06 feb 19 kl. 09:31

USA trycker på EU om att stoppa Huawei


USA ser det som ett hot mot den egna säkerheten om Huawei är med och bygger ut 5g i Europa. Nu vill man förmå EU att stänga ute den kinesiska telekomjätten..

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 12 kl. 01:32

Handlare ska kunna porta snattare

Regeringen vill ge butiksinnehavare möjlighet att portförbjuda snattare och samtidigt skärpa straffen för snatteri, som i dag ses som ett mindre allvarligt brott än stöld. På torsdagen tillsätter justitieminister Beatrice Ask en utredning som ska se över problemet och föreslå åtgärder, skriver Dagens Nyheter. En av de första frågorna som kommer att lyftas fram är hur rättssäkerheten ska garanteras..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svartlistad fotbollsstjärna ska ha fått uppemot 750 miljoner kronor

Colin Kaepernick, den kontroversielle stjärnan i amerikansk fotboll, ska ha kommit överens med ligan NFL om en uppgörelse som ger honom upp till 750 miljoner kronor. Det uppger NFL-kolumnisten Mike Freeman..

DI - 30 minuter sedan

M:s nya skattegeneral om sina planer: Nit och redlighet ska löna sig

Moderaternas nye skattepolitiske talesperson Niklas Wykman lovar stopp för en rad skatter – och tar gärna till pekpinnarna.  ”Det har varit för mycket pr i politiken”, säger han. .

DI - 1 timme sedan

Löfvens totalitära anspråk

Om man har en stund över bör man titta på ”The best of Nigel Farage” på Youtube när han begår sina utskällningar i EU-parlamentet..

DI - 2 timmar sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 2 timmar sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 3 timmar sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 4 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 4 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 4 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.