Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 21 February, 18:41

Kristianstadsbladet - 13 feb 19 kl. 00:01

Inspirerande resa in i målerietÅtta konstnärer visar verk på ”Mellan dig och mig”, men länkarna till andra verk och konstnärer, till arbetsprocessen och betraktarna är många. Kulturskribenten Thomas Kjellgren blir inspirerad och rekommenderar varmt ett besök av Ystads konstmuseums nya rika utställning om måleri. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Mellan, Thomas Kjellgren, Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inspirerande, resain i , måleriet
Kristianstadsbladet - 12 feb 19 kl. 19:02

Inspirerande resa in i måleriet

Åtta konstnärer visar verk på ”Mellan dig och mig”, men länkarna till andra verk och konstnärer, till arbetsprocessen och betraktarna är många. Kulturskribenten Thomas Kjellgren blir inspirerad och rekommenderar varmt ett besök av Ystads konstmuseums nya rika utställning om måleri. .

YA - 13 feb 19 kl. 00:01

Inspirerande resa in i måleriet

Åtta konstnärer visar verk på ”Mellan dig och mig”, men länkarna till andra verk och konstnärer, till arbetsprocessen och betraktarna är många. Kulturskribenten Thomas Kjellgren blir inspirerad och rekommenderar varmt ett besök av Ystads konstmuseums nya rika utställning om måleri. .

Sydsvenskan - 21 mar 16 kl. 04:00

Hemma hos målande mästare

Hemma hos lika med familj, intimitet, privatliv. Nog känns temat evigt. Men det är fel.

SmålandsPosten - 03 maj 14 kl. 19:23

Nykomling överraskar

Nya gallerier duggar inte alltför tätt i Växjö. Men i dagarna öppnade det senaste tillskottet dörrarna för vernissagepubliken. Växjö konstrundas galleri har som mål att visa lokala konstnärer och inleder med fyra helt olika uttryckssätt.

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 07:00

Filmen - en livslång passion

Foto: Annica Jönsson
Claes Söderquist ses som en pionjär inom filmkonsten, ändå är han sällan visad. Med ”Passager” presenterar Kristianstads konsthall honom i en stor retrospektiv. Vi mötte honom för ett samtal om film och rörelse.

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 07:00

Att måla och andas Österlen

Foto: Bass Nilsson
För Ellen Trotzig var Österlens landskap hennes livsluft och ett motiv hon ofta sökte sig till i sitt konstnärskap. De äro min största upplevelse, som hon säger om Rörums backar. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren målar Trotzigs porträtt, hon som har kallats för Österlens första målarinna.

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 09:04

När färgen mattas

Foto: Tommy Svensson
En del konstnärer vill helst inte prata om sin konst. Curt Bjernevi tillhör inte dem. Eller.

BT - 05 feb 13 kl. 14:40

En äkta naivist i Limmared

Glasets hus i Limmared är verkligen värt en resa ? på en gång ett museum och en levande mötesplats, fylld av aktiviteter. Exteriören med den höga glasentrén i snillrik flaskform är lika tilltalande som den rustika interiören där man får möta både gammal och nutida glaskonst och också se glasblåsare i full aktion.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 08:39

Trotzigs färgrika sökande

Foto: Lasse Ottosson
För Ulf Trotzig finns det inget alternativ. Målandet är hans liv. Varje dag.

Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 17:06

Så lika, så olika

Foto: Louisiana
Vad handlar det om när Louisiana låter två färgstarka storheter – danske Jorn & amerikanen Pollock – mötas? Ett ointressant machomöte? Försök att sätta publikrekord?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Höga böter för domarkritik

Liverpools tränare Jürgen Klopp bötfälls av det engelska fotbollsförbundet FA på motsvarande cirka 580 000 kronor för hans uttalande om domarens insats i 1-1-matchen mot West Ham den 4 februari. I den matchen tog Liverpool ledningen via ett mål som egentligen borde ha flaggats av för offside.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Brott: Dam i 80-årsåldern skällde ut telefonbedragare

Telefonbedragare ringde på torsdagen upp en dam i 85-årsåldern och sagt att de ringde från Nordea. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ekonomi och amnesti stötestenar i Nigeriaval

Det kan bli jämnt mellan huvudkandidaterna i presidentvalet i Nigeria. Inför valet ligger fokus på ekonomin och kampen mot den utbredda korruptionen - men också förhandlingar och amnestier för att stoppa våldet i södra landet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Känslosamt brons för Eide: Önskar Ida var här

Bakom Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson tog norskan Mari Eide ett överraskande brons i sprinten i skid-VM i österrikiska Seefeld. Det var en känslosam första mästerskapsmedalj för 29-åringen som förlorade sin syster Ida i september. - Jag önskar att Ida var med mig i dag.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Dahlqvists tårar: "Jävligt onödigt"

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling körde in i varandra och VM-debutanternas medaljdrömmar krossades i Seefeld. - Jävligt onödigt att det händer i en VM-final, säger sexan Dahlqvist. 24-åringen från Borlänge var otröstlig efter den dramatiska sprintfinalen dit tre svenskor hade tagit sig.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Åtalas för försök till hedersmord

En man i 20-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för försök till mord. Enligt åtalet har han i mitten av december försökt döda en annan man genom att hugga honom i bröstkorgen. Mannen fick ett stort blödande sår och överlevde "endast på grund av tillfälligheter", skriver åklagaren.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Flera döda i explosion vid oljefält i Syrien

Flera personer har dödats av en bilbomb i provinsen Dayr al-Zawr i östra Syrien. Explosionen inträffade nära oljefältet Omar, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hotade tolvåring med pistol mot huvudet

Polisen larmades till en skola i Bohuslän sedan en tonårspojke hotat en annan elev genom att hålla en pistol mot hans huvud. - Vi vet inte med säkerhet om personen går på skolan men han har gått in på skolområdet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson till Göteborgs-Posten.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Halfvarsson efter stavbrott: Arg på mig själv

Calle Halfvarssons karriär har kantats av olika former av strul. VM-premiären blev inget undantag. Staven gick av i starten och Halfvarsson slutade femma i kvartsfinalen.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bott: Vandaler tog sig in i idrottshallOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.