Nyan > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 09:00

Nyan - 12 feb 19 kl. 18:00

Ny assistent till LöfströmElin Boman från Jomala blir Mats Löfströms riksdagsassistent till slutet av mandatperioden. Ny riksdag väljs 14 april. Boman, som studerar första året på juridiska fakulteten vid Helsingfors universitet, ersätter Valter Huldén som fått ett nytt jobb i den privata sektorn. Hon tillträder måndagen den 4 mars. (ms)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Löfström, Boman, Jomala, Mats Löfströms, Helsingfors, Valter Huldén, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny assistenttill , Löfström
Nyan - 01 aug 17 kl. 18:00

Löfström söker ny assistent

Riksdagsledamot Mats Löfströms riksdagsassistent Christine Kotzev slutar i höst. Anledningen är att hon börjar arbeta som biträdande jurist på en advokatbyrå i Stockholm. – Jag är väldigt glad för Christine Kotzevs skull och att hon kan gå vidare till ett spännande uppdrag inom sitt juristområde och önskar henne varmt lycka till.

Nyan - 11 aug 17 kl. 10:00

23 vill bli assistent till Löfström

Ansökningstiden till tjänsten som riksdagsman Mats Löfströms assistent löpte ut i onsdags. 23 personer, var av hälften har en Ålandskoppling, sökte tjänsten. Löfström är nöjd över både antalet ansökningar och kvaliteten på dem.

Nyan - 30 okt 13 kl. 08:00

Torvalds möter åländska bönder

Europaparlamentarikern Nils Torvalds kommer till Åland i dag för att delta i seminariet Framtidens fartyg i Ålands sjöfartsmuseum.
Under eftermiddagen ska han träffa åländska bönder på Naturbruksskolan i Jomala. Bland annat ska EU:s framtida jordbrukspolitik diskuteras.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Hancock i Svenska Belysningssällskapet

Eva-Jo Hancock har valts in i styrelsen i Svenska Belysningssällskapet, SBS. – Det är en hedrande utmaning, säger den åländska inredaren och ljusdesignern. SBS arbetar för kunskap, kreativitet och utveckling inom belysningsområdet och vill öka insikten om ljusets betydelse för den totala miljön.

Nyan - 1 timme sedan

Ingen egen riksdagskandidat från ÅF

  Ålands Framtid stöder ett återval av Mats Löfström i riksdagsvalet den 14 april, det meddelar partiet i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. – Mats har gjort ett förtjänstfullt jobb i den allt hårdare motvind som Ålands självstyrelse och svenska språket möts av i Finland. Därför ger vi honom fortsatt förtroende, förklarar ordförande Pia Eriksson (bilden).

Nyan - 2 timmar sedan

Lantrådet missade beslutet – glad ändå

Klockan 16.59 i går klubbade riksdagens talman ändringen av självstyrelselagen i den andra behandlingen, som ett av dagens sista ärenden. .

Nyan - 13 timmar sedan

Tungt i EM-debuten för Jenny Fellman

SKIDSKYTTE. Jenny Fellman hade det motigt i sin första start i senior-EM, onsdagens individuella tävling över 15 kilometer. 22-åringen noterade sammanlagt elva bom över fyra skjutningar (2+3+1+5) och slutade 73:a av 83 startande, 10.

Nyan - 13 timmar sedan

Så städar du smärtfritt

Städare drabbas ofta av belastningsskador. .

Nyan - 14 timmar sedan

Mässlingslarm var obefogat

Misstankarna om mässling i Esbo i går har avfärdats efter närmare undersökningar. Larmet ledde till att delar av ett köpcentrum stängdes – Orsaken till att utrymma och stänga lokaler snabbt vid mässling är att sjukdomen smittar oerhört lätt både luftburet och genom kontakt med ytor som virus ligger på. Mässlingsvirus lever i luften och på ytor i två timmar efter att en smittad lämnat rummet, skriver hbl.

Nyan - 14 timmar sedan

Besiktningens lager av plåtar växer

Polisen påträffade under tisdagen tre obesiktigade fordon vars registerskyltar avlägsnades. I två av fallen fick förarna böter. Borttagna registerskyltar för polisen till Fordonsmyndigheten där de fås tillbaka efter godkänd besiktning.

Nyan - 15 timmar sedan

Föglö vill inte tvångsvaccinera

Föglö socialnämnd bedömer att ingen inom vården kan tvingas att vaccinera sig eftersom lagen om smittsamma sjukdomar inte är tillräckligt tydlig. – Socialnämndens tolkning är att det råder frivillighet för vaccinering, skriver de. Nämnden föreslår för kommunstyrelsen att personal som omfattas av gällande lagstiftning och så vill ska få vaccinera sig på kommunens bekostnad.

Nyan - 17 timmar sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.

Nyan - 17 timmar sedan

IFK Mariehamn firas på biblioteket

Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn – IFK Mariehamn i dagligt tal – firar 100-årsjubileum i år. Detta uppmärksammas i anslutning till firandet av stadens 158-årsdag på Mariehamns stadsbibliotek på torsdag klockan 18.30.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.