Sydöstran > Nyheter

Sunday, 17 February, 15:34

Liknande nyheter

Taggar: många , beslaggjorde , Tulleni , Blekinge
YA - 02 nov 18 kl. 09:46

Beslag: Tullen tog 28 kilo tobak i butik

När polisen och tullen gjorde en tobaksinspektion i Tomelilla kommun beslagtog tullen 28 kilo råtobaksspill i en butik. Tullen är mycket förtegen om ärendet som är under utredning..

Blekinge Läns tidning - 26 mar 16 kl. 19:05

Rekordbeslag av elpistoler i tullen

Tullen på Arlanda tog under årets tre första månader fler elpistoler och batonger i beslag än vad tullen beslagtog i hela landet de tre senaste åren, enligt SVT. Hittills i år har 1 269 batonger hittats av Tullverket mot 26 stycken under samma period förra året.(TT).

Blekinge Läns tidning - 11 aug 18 kl. 23:33

Stort beslag av kokain i Göteborgs hamn

Omkring hundra kilo kokain ska ha tagits i beslag av tullen i Göteborgs hamn i början av veckan, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten. - Vi har gjort ett beslag av kokain.(TT).

Blekinge Läns tidning - 09 feb 16 kl. 11:34

Tullen stoppade miljoner tabletter

1,7 miljoner dopningstabletter togs i beslag under en månad när Tullverket skruvade åt tumskruvarna mot den svarta marknaden i landet. Men även farliga föremål strömmar in i landet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 28 dec 16 kl. 07:03

Rekordstort myrkott-beslag i Kina

Den kinesiska tullen har hittat 3,1 ton fjäll från myrkottar - det hittills största beslaget av delar från det hotade djuret. Smugglarna hade försökt gömma fjällen, som kommer från uppskattningsvis 7 500 djur, i en container med träprodukter från Nigeria, enligt statliga medier i Kina.(TT).

Blekinge Läns tidning - 05 maj 17 kl. 01:17

Stort beslag av smuggelsprit

En svenskregistrerad lastbil har stoppats av den norska tullen nära gränsen till Jämtland. I lastbilen hittades sex pallar med sprit, sammanlagt 2 880 liter rysk vodka, skriver Östersunds-Posten, med hänvisning till adressa. no.

Blekinge Läns tidning - 11 aug 17 kl. 17:00

Miljoner piratkopior togs i beslag

Med ökad e-handel följer en ökning av piratkopierade varor. I fjol beslagtogs 41 miljoner piratkopior av tullen runt om i Europa till ett värde av 6,8 miljarder kronor. Av dem stoppades drygt 200 000 i Sverige, visar färsk statistik från Tullverket.

Blekinge Läns tidning - 23 okt 17 kl. 17:38

Åtalas efter beslag av 56 000 tabletter

Fyra personer åtalas misstänkta för grov narkotikasmuggling efter att tullen beslagtagit över 56 000 narkotikaklassade tabletter som hittats i en personbil.(TT).

Blekinge Läns tidning - 31 okt 17 kl. 06:22

Skjutningar ökar - få vapen tas i beslag

Unga, lättkränkta män och en stor tillgång till vapen. Så förklaras den ökande mängden skjutningar i kriminella miljöer. Samtidigt görs få vapenbeslag.

Blekinge Läns tidning - 11 dec 17 kl. 12:44

Stora beslag av tramadol oroar

Nästan 1,1 miljoner tramadoltabletter beslagtogs av tullen under årets första nio månader, vilket är ungefär dubbelt så mycket som förra året. Läkemedelsverket ser oroande på utvecklingen, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.(TT).

Blekinge Läns tidning - 18 aug 17 kl. 01:14

Ruttna ormhuvuden brändes av tyska tullen

Tyska tullen har hittat - och förstört - 20 ruttna ormhuvuden i ett paket som skickats från Nigeria. Ormhuvudena upptäcktes när tullen röntgade ett trekilospaket förra veckan, enligt en talesperson för tullen i München.(TT).

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Blåste upp till full orkan i Stora sjöfallet

SMHI skrev ner sina vindvarningar under lördagskvällen. Men i Stora sjöfallet i Gällivare uppmättes full orkan. I byarna kom vindhastigheten up i 43,5 meter per sekund och medelhastigheten låg på 37 meter per sekund.

Sydöstran - 30 minuter sedan

By i Brasilien evakueras av oro för dammras

Omkring 200 invånare evakueras från ett område kring en gruvdamm utanför staden Belo Horizonte i Brasilien, av oro för att dammen ska rasa, meddelar gruvbolaget Vale. Uppdaterade rapporter visar att Mar Azul-dammens struktur är svag, enligt bolaget.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Försökte råna familj - flydde tomhänta

Vi åttatiden på söndagsmorgonen ringde det på dörren till en lägenhet i västra Borlänge. I bostaden befann sig två föräldrar och en tonåring och när de öppnade möttes de av två maskerade rånare.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Man döms för barnvåldtäkt på idrottsläger

Det var under ett idrottsläger på en ort i Västerbotten 2010 som den då 19-åriga mannen våldtog en flicka som var 14 år gammal. Hon anmälde aldrig händelsen då. Men nu har hon hittat kraft att göra det, skriver P4 Västerbotten.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Brynäskaptenen avstängd tre matcher

Brynässpelaren Jacob Blomqvist får tre matchers avstängning för den huvudtackling han delade ut mot Timrås Andreas Söderberg i SHL-mötet under lördagen. I ett yttrande från Blomqvist säger spelaren själv att han höjde klubban för att "skydda sig".(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Visor och verser från medeltid och nutid

Sydöstran - 1 timme sedan

Minister: Ny Macchiarini-utredning inte aktuell

Det nya statsrådet Matilda Ernkrans (S) anser att Karolinska institutet (KI) har en del kvar att jobba med när det gäller turerna kring Macchiarini-skandalen. Det säger hon i en intervju med Ekot.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Tyskland vill värna insekterna

Tyskland planerar en lag om skydd för insekter för att kraftigt få ner användningen av bekämpningsmedel och satsa miljoner euro på forskning, meddelar landets miljöminister Svenja Schulze. Planen ska ha en budget på 100 miljoner euro, cirka en miljard kronor, varav 25 ska gå till forskning.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Bolsjunov överlägsen i VM-genrepet

Ryssen Alexander Bolsjunov var starkast i herrarnas VM-genrep, 15 kilometer klassiskt i italienska Cogne. Och ryssen var totalt överlägsen. Han var drygt 43 sekunder före finländaren Ivo Niskanen som slutade tvåa och 56 sekunder före landsmannen Alexander Bessmertnych.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.