Nyan > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 09:27

Nyan - 12 feb 19 kl. 17:00

Integrationsplan har klubbatsStadsstyrelsen godkände på sitt senaste möte en plan för integration för åren 2019–2022. Den nya planen är en uppdaterad version av den tidigare godkända. I planen, som går på 20 sidor, ingår en ansvars- och uppgiftsfördelning mellan socialservice, hälso- och sjukvård, medborgarinstitutet, barnomsorg och grundskola samt en rad andra aktörer. Planen ska ännu godkännas av fullmäktige. (eh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Integrationsplanhar , klubbats
SN - 07 maj 15 kl. 06:55

Integrationsplan för nyanlända

Integrationen för nyanlända i Oxelösunds kommun ska underlättas. Därför har kommunen tagit fram ett förslag till integrationsplan som precis skickats ut på remiss till alla kommunala nämnder..

Skånskan - 03 dec 15 kl. 12:30

Integrationsplan ska tas fram inför 2016

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun har avtal med Migrationsverket om att ta emot 30 ensamkommande flyktingbarn men i dag finns redan 80 placerade.
Nu förbereder sig kommunen också på att ta emot familjer och vuxna nyanlända nästa år.En lag om att alla kommuner måste ta emot nyanlända kommer troligen i mars nästa år, tror Christian Sonesson, (M) och kommunstyrelseordförande i Staffanstorp.

Cornucopia - 26 maj 16 kl. 12:21

Värdlandsavtalet har "klubbats igenom på ett odemokratiskt sätt"

Tydligen var gårdagens beslut att godkänna det sk värdlandsavtalet med grannländer som Norge och Danmark genomklubbat på ett "odemokratiskt sätt". Trots flera månader av medial debatt och sedan ett demokratiskt beslut av en omfattande riksdagsmajoriet så är detta alltså odemokratiskt.
Exakt vad demokrati är låter jag vara osagt.

NSD - 21 jun 16 kl. 06:00

Ishallen klubbats på nytt

För andra gången har en detaljplan för Gällivares is- och evenemangsarena klubbats..

Nyan - 19 dec 17 kl. 10:00

Ny myndighet har klubbats

Den nya lag som innebär att motorfordonsbyrån blir en myndighet har nu klubbats i lagtinget. Beslutet krävde, precis som under tidigare behandlingar, en omröstning eftersom delar av oppositionen med Bert Häggblom (Ob) inte understöder förslaget. Lagen antogs dock med en klar majoritet och innebär att motorfordonsbyrån från och med årskiftet blir en fristående myndighet som leds av en myndighetschef.

BT - 27 dec 17 kl. 13:32

Säs-vård för fyra miljarder har klubbats

2018 års budget för Södra Älvsborgs sjukhus har klubbats i sjukhusstyrelsen. Trots 200 miljoner kronor i ökade intäkter beräknas årets obalanser ha ökat vid årets slut till drygt 150 miljoner..

BT - 29 apr 11 kl. 07:32

Integrationsplan ledde till het debatt i Borås

I går tog politikerna den omdiskuterade integrationsplanen efter en lång debatt. Sverigedemokraterna var flitiga i talarstolen och stod ensamma mot övriga partier med sitt förslag att säga nej till handlingsplanen. Nivån på debatten var sådan att ledamoten Gunilla Hellén Dalevik (FP) reagerade mot ?

Nerikes Allehanda - 20 feb 16 kl. 18:15

Integrationsplan vidare till beslut

Snart har kommunen en strategi för integration för åren 2016–2020. Kommunstyrelsen har bifallit ett förslag, nu återstår att det klubbas i fullmäktige..

Nerikes Allehanda - 17 apr 16 kl. 05:21

Nu är integrationsplan klubbad

Nu har en strategiplan för integration antagits av kommunfullmäktige i Ljusnarsbergs kommun. Planen gäller till år 2020..

Expressen - 03 nov 17 kl. 19:03

Din integrationsplan är inte bra för alla, Fridolin

Fridolin är inte ärlig med skolintegrationens baksida..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Farliga färjtrick av ungdomar

Under natten mellan söndag och måndag hängde två ungdomar utanför relingen på Tallink Siljas kryssningsfartyg Baltic Princess, rapporterar tidningen Iltalehti. .

Nyan - 1 timme sedan

Hancock i Svenska Belysningssällskapet

Eva-Jo Hancock har valts in i styrelsen i Svenska Belysningssällskapet, SBS. – Det är en hedrande utmaning, säger den åländska inredaren och ljusdesignern. SBS arbetar för kunskap, kreativitet och utveckling inom belysningsområdet och vill öka insikten om ljusets betydelse för den totala miljön.

Nyan - 1 timme sedan

Ingen egen riksdagskandidat från ÅF

  Ålands Framtid stöder ett återval av Mats Löfström i riksdagsvalet den 14 april, det meddelar partiet i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. – Mats har gjort ett förtjänstfullt jobb i den allt hårdare motvind som Ålands självstyrelse och svenska språket möts av i Finland. Därför ger vi honom fortsatt förtroende, förklarar ordförande Pia Eriksson (bilden).

Nyan - 3 timmar sedan

Lantrådet missade beslutet – glad ändå

Klockan 16.59 i går klubbade riksdagens talman ändringen av självstyrelselagen i den andra behandlingen, som ett av dagens sista ärenden. .

Nyan - 13 timmar sedan

Tungt i EM-debuten för Jenny Fellman

SKIDSKYTTE. Jenny Fellman hade det motigt i sin första start i senior-EM, onsdagens individuella tävling över 15 kilometer. 22-åringen noterade sammanlagt elva bom över fyra skjutningar (2+3+1+5) och slutade 73:a av 83 startande, 10.

Nyan - 14 timmar sedan

Så städar du smärtfritt

Städare drabbas ofta av belastningsskador. .

Nyan - 14 timmar sedan

Mässlingslarm var obefogat

Misstankarna om mässling i Esbo i går har avfärdats efter närmare undersökningar. Larmet ledde till att delar av ett köpcentrum stängdes – Orsaken till att utrymma och stänga lokaler snabbt vid mässling är att sjukdomen smittar oerhört lätt både luftburet och genom kontakt med ytor som virus ligger på. Mässlingsvirus lever i luften och på ytor i två timmar efter att en smittad lämnat rummet, skriver hbl.

Nyan - 15 timmar sedan

Besiktningens lager av plåtar växer

Polisen påträffade under tisdagen tre obesiktigade fordon vars registerskyltar avlägsnades. I två av fallen fick förarna böter. Borttagna registerskyltar för polisen till Fordonsmyndigheten där de fås tillbaka efter godkänd besiktning.

Nyan - 16 timmar sedan

Föglö vill inte tvångsvaccinera

Föglö socialnämnd bedömer att ingen inom vården kan tvingas att vaccinera sig eftersom lagen om smittsamma sjukdomar inte är tillräckligt tydlig. – Socialnämndens tolkning är att det råder frivillighet för vaccinering, skriver de. Nämnden föreslår för kommunstyrelsen att personal som omfattas av gällande lagstiftning och så vill ska få vaccinera sig på kommunens bekostnad.

Nyan - 17 timmar sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.