Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 17 February, 14:31

Liknande nyheter

Taggar: Flera kommuner, missnöjdamed , Kommunförbundet, Skåne
YLE - 30 okt 15 kl. 11:32

Kommunförbundet: Farligt om kommunerna bolagiserar sin vård

Kommunförbundet varnar kommunerna för att bolagisera sin social- och hälsovård. Allt fler kommuner ser det här som enda sättet att trygga den egna närvården, när vårdreformen nu knackar på dörren. Risken är ändå stor för att kommunala vårdbolagen går i konkurs.

Skånskan - 04 feb 19 kl. 20:00

Kan bli dyrt lämna kommunförbundet

STAFFANSTORP Att lämna Kommunförbundet Skåne kan stå Staffanstorp dyrt.
Det visar en konsekvensbeskrivning som förbundet tagit fram.
Den visar även hur övriga kommuner då får bära extrakostnader.

YLE - 10 okt 13 kl. 19:22

Kommunförbundet levererar ingen nedskärningslista

Kommunförbundet trotsar Finansministeriet och levererar ingen nedskärningslista för den kommunala servicen. Tvärtom vänder Kommunförbundet på steken och hoppas nu på klara besked av riksdagen om prioriteringar och att ett kostnadstak för kommunerna ska skrivas ut i nästa regeringsprogram. Det här är kontentan av det utlåtande som det s.

Sydsvenskan - 12 feb 19 kl. 16:00

Flera kommuner missnöjda med Kommunförbundet Skåne

Pia Almström (M): ”De lyssnar inte på kommunerna längre”.

YLE - 18 jun 14 kl. 04:15

Kommunförbundet hoppas på mera pengar

Många intresseorganisationer vill att regeringen tänjer lite på budgetramarna i de så kallade miniregeringsförhandlingarna. Kommunförbundet tycker att det nu är bra läge att sanera till exempel mögelskolor. Kommunförbundets biträdande direktör Reijo Vuorento tycker att en del av de pengar som staten får genom att sälja egendom kunde användas till att förbättra kommunal infrastruktur.

YLE - 02 okt 12 kl. 12:31

Unga sjukskötare mest missnöjda

Upp till var tredje sjukvårdare är missnöjd med sina arbetsförhållanden, visar en enkät som har gjorts av sjukvårdarförbundet. Missnöjet gäller lönen, personalstyrkan och ledningen. Unga sjukskötare, mellan 26 och 35 år, är mer missnöjda än övriga åldersklasser.

YLE - 06 jul 17 kl. 05:00

Pargasbönder missnöjda med valet av ny veterinär

Pargasbönder är oroliga över att de inte ska få svenskspråkig veterinärservice längre. De ifrågasätter ifall den nya veterinärtjänsten gått till rätt person. Lundo miljöhälsoskydd, som är ansvariga för veterinärservicen i Pargas, har valt en ny veterinär åt trakten.

YLE - 08 maj 13 kl. 19:45

Kommunförbundet välkomnar förslag

Förslaget på social- och hälsovårdsreform som lades fram i dag får både ris och ros. Enligt förslaget skulle det finnas mellan 20 och 30 vårdområden. Kommuner med över 20 000 invånare får ansvara för bashälsovård, medan 50 000 invånare räcker för att få ordna med specialiserad sjukvård.

HBL - 08 apr 14 kl. 12:00

Pro: Många finländare är missnöjda med jobbet

Allt fler finländare är missnöjda med situationen i arbetslivet. En arbetsmarknadsundersökning som fackförbundet Pro har gjort visar att den totala tillfredsställelse som tjänstemännen upplever har minskat klart jämfört med i fjol.

Pro tror att det är det dåliga ekonomiska läget som påverkar utvecklingen.

HBL - 08 apr 14 kl. 10:10

Pro: Många missnöjda med jobbet

Allt fler finländare är missnöjda med situationen i arbetslivet. En arbetsmarknadsundersökning som fackförbundet Pro har gjort visar att den totala tillfredsställelse som tjänstemännen upplever har minskat klart jämfört med i fjol.Pro tror att det är det dåliga ekonomiska läget som påverkar utvecklingen.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Här kan fler företag få plats i Landskrona

Blickar norrut när marken tar slut i Kronans företagspark..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Leksand håller liv i kvartsfinalsserien

Efter två raka förluster hängde Leksands SDHL-slutspelsliv på en skör tråd i den tredje kvartsfinalen i bäst av fem mot HV71. De får leva ett tag till. 3–1-segern i Jönköping innebär att dalkullorna reducerar till 1–2 i matcher.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bolsjunov överlägsen i VM-genrepet

Ryssen Alexander Bolsjunov var starkast i herrarnas VM-genrep, 15 kilometer klassiskt i italienska Cogne. Och ryssen var totalt överlägsen. Han var drygt 43 sekunder före finländaren Ivo Niskanen som slutade tvåa och 56 sekunder före landsmannen Alexand.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nästan 100 år av kvinnokamp i Båstad

Margareta Lindgren, ordförande: ”Vi försöker göra vår röst hörd.".

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Årets första Höjaträff

"Klaver & klinga" i Höja församlingsgård på tisdag den 19 februari..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Iran kallar upp ambassadör efter attentat

Iran utrikesdepartement har kallat upp Pakistans ambassadör. Iran anklagar Pakistan för att ge skydd åt en jihadistgrupp som misstänks ligga bakom onsdagens självmordsattentat i sydöstra Iran som dödade 27 medlemmar av revolutionsgardet. "Irans islamska.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Netanyahu överlåter sin utrikesministerpost

Med bara ett par månader kvar till det israeliska valet meddelar premiärminister Benjamin Netanyahu att han väljer att avstå från sin roll som utrikesminister och lämnar över uppdraget till underrättelseministern Israel Katz. Beslutet kommer efter påtry.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Chris Abbott om sin värvning: ”En väldigt stark tvåvägsback”

Rögles sportchef om sin värvningsstrategi och dramatiken sista dagen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rögle värvar NHL-meriterad back

Rögle förstärker laget inför avgörandet i grundserien i SHL. Den kanadensiska backen Éric Gélinas, 27, ansluter från KHL-laget Slovan Bratislava. Gélinas har bland annat 189 NHL-matcher på meritlistan och har skrivit på för Ängelholmslaget säsongen ut..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ott Tänak ohotad vinnare i Svenska rallyt

Ott Tänak gick upp i ledningen i början på andra dagen och kunde sedan bevaka sin ledning hela vägen in i mål. Till slut vann estländaren med 53,7 sekunder och kunde jublande passera mållinjen på den sista specialsträckan i Svenska rallyt. – Det är fant.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.