Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 17 February, 15:27

Liknande nyheter

Taggar: Ett gedigetoch , fingertoppskänsligt, val
Sydsvenskan - 12 feb 19 kl. 16:00

Ett gediget och fingertoppskänsligt val

Ändå vittnar valet om Akademiens rekryteringsproblem, menar Ann Lingebrandt..

UNT - 18 dec 15 kl. 05:00

Fingertoppskänsligt om relationer

Björn G Stenberg ser en inträngande, sorgsen men ändå hoppfull berättelse..

Sydsvenskan - 27 apr 11 kl. 10:25

Gediget stenhus med???högt i tak

Foto: Martin Lindeborg
Bogranskarna tittar närmare på nya Linero i utkanten av Lund.
LUND. Allra längst ut i Östra Lund, granne med åkrarna, ligger nya Linero.

Expressen - 19 mar 13 kl. 08:16

Kristoffersson: De bör vara Erik Hamréns val

Landslaget har många osäkra kort inför måstematchen mot Irland. Då får Blågult lita till Erik Hamréns fingertoppskänsla för att drömmen om Rio ska leva vidare..

Sydsvenskan - 23 jun 14 kl. 05:30

Ankarets val sätter arbetslinjen på drift

Vi arbetar i förtroendebranschen.Detta är en mening som Lars-Ingvar Ljungman har upprepat i åtskilliga intervjuer då vi pratat om politikens villkor och etik. Vad han menar är att en politiker inte kan arbeta utan att ha ett förtroende från väljarna och det egna partiet.

UNT - 23 maj 14 kl. 06:01

Veckans val går på karneval!

I morgon startar Kulturernas karneval för sjätte året i rad. Med ett gediget program kan det vara svårt att välja bland alla programpunkter. Här är därför en hjälpande hand..

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 15 kl. 04:00

Störst av allt är vänskapen

Det har gått dryga åtta år sedan Disney köpte Pixar och satte det senare företagets kreativa och affärsmässiga ledare Ed Catmull och John Lasseter som ledare för båda bolagen. Efter att ha gjort Pixar till den världsledande studion för animerad film skulle duon nu ta över (det något föråldrade) moderskeppet, samtidigt som de parallellt skulle fortsätta driva deras egen skapelse Pixar. Ett dubbelarbete många ställde sig tveksamma till.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 15 kl. 01:00

Håkan Engström: När Matthew E White viskar får han sofistikerade svar.

Call and response? Ja, det är en term från gospelmusiken där bruket ska ha uppstått i predikantens mer eller mindre musikaliska och mer eller mindre extatiska kommunikation med sin församling. Men call and response kan vara så mycket mer än så.

Sydsvenskan - 07 mar 15 kl. 01:00

Håkan Engström: När Matthew E White viskar får han sofistikerade svar.

Call and response? Ja, det är en term från gospelmusiken där bruket ska ha uppstått i predikantens mer eller mindre musikaliska och mer eller mindre extatiska kommunikation med sin församling. Men call and response kan vara så mycket mer än så.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 12:00

Internatskolevärld i Tana French nya

Deckarspalten Jag föll fullständigt handlöst för irländska Tana French debut Till skogs 2007. Här var härligt nog en författare som lyckas kombinera Donna Tartts mystifierande spänning med den klassiska polisdeckaren. Att French sedan bygger en hel och sammansatt värld i sin serie genom att låta en löst hopkopplad krets av mordutredare i Dublin skiftas om att agera huvudperson gör inte saken sämre – första-ögonblicket-förälskelsen har blivit en stabil kärlek vid det här laget.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Blåste upp till full orkan i Stora sjöfallet

SMHI skrev ner sina vindvarningar under lördagskvällen. Men i Stora sjöfallet i Gällivare uppmättes full orkan. I byarna kom vindhastigheten up i 43,5 meter per sekund och medelhastigheten låg på 37 meter per sekund.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Även ett bi kan bli bra på matte – så lärde forskarna honungsbin att plussa och dra ifrån

Forskare lärde honungsbin räkna plus och minus..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

By i Brasilien evakueras av oro för dammras

Omkring 200 invånare evakueras från ett område kring en gruvdamm utanför staden Belo Horizonte i Brasilien, av oro för att dammen ska rasa, meddelar gruvbolaget Vale. Uppdaterade rapporter visar att Mar Azul-dammens struktur är svag, enligt bolaget. För.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Minister: Ny Macchiarini-utredning inte aktuell

Det nya statsrådet Matilda Ernkrans (S) anser att Karolinska institutet (KI) har en del kvar att jobba med när det gäller turerna kring Macchiarini-skandalen. Det säger hon i en intervju med Ekot. – Det är klart att man kanske måste lägga in ytterligare.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tyskland vill värna insekterna

Tyskland planerar en lag om skydd för insekter för att kraftigt få ner användningen av bekämpningsmedel och satsa miljoner euro på forskning, meddelar landets miljöminister Svenja Schulze. Planen ska ha en budget på 100 miljoner euro, cirka en miljard k.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Försökte råna familj – flydde tomhänta

Vi åttatiden på söndagsmorgonen ringde det på dörren till en lägenhet i västra Borlänge. I bostaden befann sig två föräldrar och en tonåring och när de öppnade möttes de av två maskerade rånare. – De ska ha hotat pappan med vad som senare visade sig var.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Man döms för barnvåldtäkt på idrottsläger

Det var under ett idrottsläger på en ort i Västerbotten 2010 som den då 19-åriga mannen våldtog en flicka som var 14 år gammal. Hon anmälde aldrig händelsen då. Men nu har hon hittat kraft att göra det, skriver P4 Västerbotten.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brynäskaptenen avstängd tre matcher

Brynässpelaren Jacob Blomqvist får tre matchers avstängning för den huvudtackling han delade ut mot Timrås Andreas Söderberg i SHL-mötet under lördagen. I ett yttrande från Blomqvist säger spelaren själv att han höjde klubban för att "skydda sig". Men d.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

En hel helgs dataspelande i skolmatsalen: ”Jag dricker rätt mycket cola”

Hugo Olsson hann både spela själv och arrangera dygnetrunt-eventet Kullalanet..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Här kan fler företag få plats i Landskrona

Blickar norrut när marken tar slut i Kronans företagspark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.