YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 09:14

YLE - 12 feb 19 kl. 12:17

Moira von Wright är ÅA:s nya rektor: "Det känns roligt, hedrande och utmanande att bli rektor för Åbo Akademi"Åbo Akademis styrelse har valt professor FD Moira von Wright till ny rektor för Åbo Akademi. von Wright tillträder första augusti för en period på fem år. Styrelsens val var enhälligt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wright, ÅA, Åbo Akademi, Akademis, FD Moira

Dela artikeln

38 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moira, von, Wrightär , ÅA:snya , rektorDet , känns, roligt hedrande och utmanande att bli rektor för Åbo Akademi
YLE - 12 feb 19 kl. 12:17

Moira von Wright är Åbo Akademis nya rektor

Åbo Akademis styrelse har idag valt professor FD Moira von Wright till ny rektor för Åbo Akademi. von Wright tillträder första augusti för en period på fem år. Styrelsens val var enhälligt..

YLE - 12 feb 19 kl. 12:17

Moira von Wright: "Det känns roligt, hedrande och utmanande att bli rektor för Åbo Akademi"

Åbo Akademis styrelse har valt professor FD Moira von Wright till ny rektor för Åbo Akademi. von Wright tillträder första augusti för en period på fem år. Styrelsens val var enhälligt..

YLE - 09 maj 18 kl. 10:05

”Humorist och dysterkvist” - Poeten Heidi von Wright går i konstnärsbröderna von Wrights fotspår och har börjat teckna

Även om hon först och främst ser sig som författare så tecknar Heidi von Wright nu också humoristiska serierutor..

Nyheter 24 - 02 feb 11 kl. 09:00

Dalai Lama till Södertörn


Tibets andlige ledare föreläser för studenter på Södertörns högskola i södra Stockholm. STOCKHOLM. I april kommer Dalai Lama till Sverige för ett tredagarsbesök.

Sydsvenskan - 15 aug 11 kl. 00:05

En fråga om trovärdighet

Internet har gjort det lättare att plagiera. Fusket tycks ha ökat. Lärosätena måste kontinuerligt diskutera god akademisk kvalitet.

Polisen - 30 okt 14 kl. 16:43

Rikspolischefen skrev på om polisprogrammet

Södertörns högskola kommer att utbilda poliser på uppdrag av Polismyndigheten från och med januari 2015. I dag undertecknades ett avtal mellan rikspolischef Bengt Svenson och rektorn för Södertörns högskola Moira von Wright..

YLE - 13 feb 19 kl. 15:03

Universitetskollegiets ordförande välkomnar ÅA:s nya rektor: "Jag hoppas att hon med sin erfarenhet kan hjälpa oss med nytänk vid universitetet"

Universitetskollegiets ordförande Ronald Österbacka ser fram emot att samarbeta med Moira von Wright och är personligen glad över att 101-åriga Åbo Akademi nu får sin första kvinnliga rektor..

Västerbottens Folkblad - 12 jan 14 kl. 11:51

Robin Wright är förlovad

Robin Wright och Ben Foster är förlovade, det har bekräftats av hennes talesperson. Det skådespelande paret började dejta 2012 efter det att de träffats på en filminspelning. Nyheten avslöjades efter att ”House of cards”-stjärnan sågs bära en förlovningsring på en fest för designern Diane von Furstenberg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Vad händer om det föds för få barn? ”Osäkert om vi har ett välfärdssamhälle i dess nuvarande form i framtiden”

Hur annorlunda blir framtiden när befolkningens fördelning förändras? undrar gymnasieeleven Anastasiia Galchenko från Vörå inför riksdagsvalet i april..

YLE - 3 timmar sedan

Nextjets konkursbo överväger att stämma svenska staten

Det konkursade flygbolaget Nextjets kan komma att föra skadeståndstalan mot svenska staten. Nextjets konkursförvaltare har inte heller ännu slagit fast om och när det blir en återvinningstalan mot de tidigare styrelsemedlemmarna i Nextjet, Peter Boström och Peter Björk i Jakobstad..

YLE - 4 timmar sedan

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner har inte använts till Vasas fördel – ekonomidirektör dementerar rykten

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner euro har lett till rykten om att värdkommunen Vasa använder det för att snygga till sitt eget bokslut. Ekonomidirektören Jari Karjalainen dementerar ryktena..

YLE - 16 timmar sedan

Barnskyddet i Vasa riskerar böter - möter inte kraven då antalet klienter ökar oavbrutet

Behandlingstiderna vid barnskyddet i Vasa för långa. Nu granskas verksamheten av Regionförvaltningsverket och staden riskerar böter..

YLE - 18 timmar sedan

Är du den proffsiga programledaren vi söker för direktsända tv-showen MGP 2019?

Vi söker en proffsig programledare som är beredd att tillsammans med Jontti Granbacka dra Finlands roligaste live show - MGP 2019..

YLE - 18 timmar sedan

Kolkraftverket i Kristinestad rivs i vår – Pohjolan Voima fann ingen annan lösning

Pohjolan Voima lyckades inte hitta nya samarbetspartners eller alternativa verksamhetsmodeller för att driva kol- och oljekraftverken i Kristinestad vidare. I vår ska kraftverken rivas..

YLE - 20 timmar sedan

Endast en dök upp på fusionsdiskussion för unga i Korsholm

Victor Österberg var den enda som dök upp för ett diskussionstillfälle för unga om fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm på tisdag kväll. Det borde finnas mer information på sociala medier där unga är, tror SU Österbottens ordförande..

YLE - Igår: 06:00

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - Igår: 04:47

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - Igår: 04:57

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.