Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 17 February, 15:46

Dagens PS - 12 feb 19 kl. 11:31

Erik Penser lyfter upp Kina



Erik Penser anser inte att det är någon överraskning att den kinesiska ekonomin mattas av och rekommenderar att följa Li Keqiang Index. Det indexet visar att aktiviteten i den kinesiska ekonomin snarare ökar. Det skriver banken i en veckokommentar. Värderingen av börsen i Kina är också låg samtidigt som konsumentförtroendet är högt. Den kinesiska ekonomin injicerar även likviditet i marknaden.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Penser, Kina, Li Keqiang Index, Keqiang, The Economist

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erik, Penser, lyfterupp , Kina
DI - 04 feb 19 kl. 15:18

Erik Penser lyfter bettingbolag inför rapporterna – Kindred en "stjärna"

Erik Penser har tagit en titt på bettingsektorn inför rapporterna och den stundande ICE-mässan i London. Företagen i fokus är Catena Media, Evolution Gaming, Kindred och Aspire Global..

Dagens PS - 21 jan 19 kl. 12:58

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 21 jan 19 kl. 12:58

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 11 kl. 07:30

Erik Penser till Karlskoga på näringslivsdag

Den 19 maj får Karlskoga celebert besök. Då kommer finansmannen Erik Penser till näringslivsdagen som arrangeras av entreprenören Jenny Johansson med samarbetspartner. ?

DI - 20 maj 11 kl. 14:45

Erik Penser byter vd på dagen

Erik Penser meddelar att Joachim Spetz från och med fredagen ersätter Peter Melbi som varit vd i Erik Penser Bankaktiebolag sedan 2006.Vd-bytet ska ses i ljuset av att bankens styrelse vill ha ett ökat kostnadsfokus i bankens framtida förvaltning..

E24 - 20 maj 11 kl. 14:49

Joachim Spetz ny vd för Erik Penser

Erik Penser meddelar att Joachim Spetz från och med fredagen ersätter Peter Melbi som varit vd i Erik Penser Bankaktiebolag sedan 2006..

Affärsvärlden - 20 maj 11 kl. 14:50

Han blir ny vd hos Erik Penser

Erik Penser meddelar att Joachim Spetz från och med fredagen ersätter Peter Melbi som varit vd i Erik Penser Bankaktiebolag sedan 2006..

Affärsvärlden - 26 jul 11 kl. 08:46

Erik Penser: Jag har en skruv lös

I juni kunde Affärsvärlden berätta om nedskärningar på Erik Penser Bankaktiebolag. I en färsk intervju för DN talar nu Erik Penser om kriser, att det är dags att blicka framåt och varför det måste vara något fel på honom..

DI - 14 jan 19 kl. 14:19

Erik Penser Bank ökar andel i aktier – ser låg risk för recession

Erik Penser menar att börsen är det enda tillgångsslaget som prissatt in en recession. Det menar banken skapar möjligheter och Erik Penser har ökat på andelen aktier något. .

DI - 15 jan 19 kl. 07:38

Teknisk händelse – Erik Penser tror på lyft: ”Uppåtrekylen fortsätter”

Erik Penser Banks kapitalförvaltning kommer agera på en teknisk händelse som brukar falla ut just denna vecka för att positionera sig på börsen framöver. "Det kommer vi försöka utnyttja", säger Jonas Thulin, chef över kapitalförvaltningen på Erik Penser Bank till Di..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 15:40

11 tips: Sov gott och bli rik ändå

John Rampton, entreprenör och skribent på sajten Entrepreneur, berättar om hur du kan tjäna gott om cash medan du sover. Och det är ingen överdrift, betonar han. Här är hans råd om hur du förverkligar drömmen:
1) Starta en blogg.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

Storbanken kliver in i fintechbolag

Swedbank går in som delägare i fintechbolaget Asteria som man har ett samarbete med sedan tidigare inom nya digitala banktjänster för småföretag. Affärens finansiella detaljer nämns inte i pressmeddelandet. ”Med hjälp av Asterias tekniska lösningar och vår kundbas kommer vi att göra stor skillnad i hög takt för många kunder.

Dagens PS - I förrgår: 10:48

Apple hemlighetsfull kring startup-förvärv

Apple har köpt Operatedata som driver det brittiska digitala marknadsföringsmärket Datatiger, enligt Bloomberg News. Förvärvet hänvisas till inlämnade dokument från i december men detaljerna kring affären är få, inklusive när den stängdes och vilken köpeskilling Apple fick lägga ut. Vidare är det också oklart vad Apple planerar för Datatiger som lanserades 2017 och uppger sig ha mellan två till tio anställda.

Dagens PS - I förrgår: 10:43

Rik vd avslöjar sina anställdas löner

”Jag tror att transparens är rätt väg att gå”, resonerar den svenska toppchefen. Erik Bergman, som han heter, planerar helt sonika att röja vad hans medarbetare tjänar. Såväl deras namn som inkomstuppgifter ska offentliggöras på företagets hemsida.

Dagens PS - I förrgår: 10:09

Spotify har shoppat för 2,8 miljarder kronor

Det svenska musikundret har därmed förbrukat nästan hela sin förvärvsbudget, enligt uppgift. Spotifys köp nyligen av Gimlet Media och Anchor, två bolag inom poddsegmentet, kostade enligt handlingar till den amerikanska finansinspektionen SEC cirka 300 miljoner dollar, vilket motsvarar runt 2,8 miljarder kronor. Det skriver Di Digital och konstaterar att den svenska musikstreamingtjänstens förvärvsbudget för året på 400-500 miljoner dollar i det närmaste är förbrukad.

Dagens PS - I förrgår: 08:07

Spionagemisstänkta Huawei expanderar i Afrika

Kinesiska Huawei planerar att dra igång sitt första datacenter i Sydafrika i mars, uppger bolaget i ett mejl till Bloomberg News. Företaget jobbar med lokala partners på att förbereda det första datacentret i huvudstaden Johannesburg, med siktet på ett andra i Kapstaden, uppgavs det. Huaweis expansion till Afrika kommer sedan flera västländer satt stopp för företagets 5G-utrustning på misstankar om spionage åt Peking.

Dagens PS - I förrgår: 08:48

Amazon lägger ned NY-planer

E-handelsjätten Amazon skrotar sina planer på ett andra huvudkontor i New York efter starkt lokalt motstånd mot utlovade incitament. Amazon hade lovats nästan tre miljarder dollar i subventioner vilket fått flera politiker, aktivister och fackledare att reagera. De ansåg att företaget inte förtjänade en såpass stor summa och på torsdagen kom det snabba beslutet från Amazon att huvudkontoret inte blir av.

Dagens PS - I förrgår: 07:45

Dystert avslut på Asienbörserna

De asiatiska börserna avslutade veckan med nedgångar. Kinabörserna visade upp en negativ utveckling på fredagen efter att inflationsdata för januari missat förväntningarna. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 1,13 procent till 20 900,63, medan det bredare Topix-indexet backade med 0,79 procent till 1 577,29.

Dagens PS - I förrgår: 07:55

Facebook riskerar miljardböter

Facebook och den amerikanska federala myndigheten, FTC, håller på att förhandla om en miljarduppgörelse för överträdelser kring personlig integritet, enligt Washington Post. FTC började utreda Facebook i våras efter dataskandalen med Cambridge Analytica och ett antal andra händelser där hackare kom åt miljontals konton. Facebook har kritiserats för att man lovat användare att deras privata uppgifter är skyddade samtidigt som man varit försumliga med att övervaka hur tredjeparter kommer åt deras data på plattformen.

Dagens PS - I förrgår: 08:36

PG Gyllenhammar: ”De slaktade bolaget”

83-årige näringslivsnestorn tar bladet från munnen i stor intervju. Expressen träffar Mr Volvo, som han fortfarande kallas, och samtalet kommer inte oväntat in på hur han ser på Volvo i dag. ”De har slaktat hela Volvo.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.