YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 09:19

YLE - 12 feb 19 kl. 14:05

Allt är på hälft i grundlagsutskottet - utlåtande om vårdreformen låter vänta på sigGrundlagsutskottet är fortfarande på hälft med sitt arbete att få fram ett utlåtande om lagpaketet kring social- och hälsovårdsreformen. Läs också: Professor: Inte en chans att vårdreformen behandlas före riksdagsvalet.
Läs mer på YLE

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt är på hälfti , grundlagsutskottet, utlåtandeom , vårdreformen, låter vänta på sig
YLE - 12 feb 19 kl. 14:05

Allt är på hälft i grundlagsutskottet - utlåtande om vårdreformen lär vänta på sig

Grundlagsutskottet är fortfarande på hälft med sitt arbete att få fram ett utlåtande om lagpaketet kring social- och hälsovårdsreformen. Läs också: Professor: Inte en chans att vårdreformen behandlas före riksdagsvalet.

YLE - 12 timmar sedan

Grundlagsutskottet fortsätter behandla vårdreformen på torsdag morgon - "Ett utlåtande är möjligt den här veckan"

Grundlagsutskottet har satt punkt för arbetet med vårdreformen för onsdagen. Tills vidare har man inte åstadkommit ett utlåtande, men ordförande Annika Lapintie (Vf) är optimistisk och tror att utskottet kan enas om ett utlåtande den här veckan..

YLE - 11 feb 19 kl. 19:08

Grundlagsutskottet håller maratonmöte om vårdreformen men blir inte klart med sitt utlåtande ikväll

Riksdagens grundlagsutskott avgör just nu den stora vård- och landskapsreformens öde. Men trots att mötet pågått i åtta timmar blir utskottets utlåtande inte klart i kväll..

YLE - 07 nov 16 kl. 20:16

Åbo betonar tvåspråkighet i utlåtande om vårdreformen

Åbo stad lyfter fram tvåspråkigheten i sitt utlåtande om vård- och landskapsreformen. Åbo betonar att vården på bägge språken ska tryggas. Man nämner också skärgårdens särförhållanden som inte får glömmas bort.

YLE - 12 feb 19 kl. 16:42

Vasa sjukvårdsdistrikts styrelseordförande skeptisk till utlåtande före riksdagsvalet: "Om det inte får det här klart under den här veckan, så tror jag inte det blir till någonting"

Grundlagsutskottets utlåtande om vårdreformen låter fortfarande vänta på sig. Vasa sjukvårdsdistrikts styrelseordförande Hans Frantz (SFP) tvivlar att man hinner behandla reformen före riksdagsvalet..

YLE - 29 jun 17 kl. 18:17

"Vårdreformen blir inte klar för att man låtsas det"

Regeringen möts av häftiga reaktioner från oppositionens håll. Orsaken är dess beslut att trots grundlagsutskottets varningar hålla fast vid den ursprungliga tidtabellen. Under riksdagens frågetimme på torsdag grillade oppositionen regeringen kring vårdreformen.

YLE - 29 sep 14 kl. 14:09

Kommunerna på krigsstigen mot vårdreformen

I Korsholm hittar man inte något bra i social- och hälsovårdsreformen. I förslaget till utlåtande från Korsholm radar man upp den ena negativa punkten efter den andra. Demokratin minimeras, de språkliga rättigheterna tryggas inte och kommunerna fråntas rätten att påverka sina invånares välfärd.

YLE - 26 jun 17 kl. 18:22

Politisk press på grundlagsutskottet väcker anstöt

Den politiska storm som i dag blåste upp kring regeringens social- och hälsovårdsreform fäller knappast reformen, men det verkar allt klarare att reformen blir fördröjd. Paula Risikkos uttalanden ses som ett angrepp på grundlagsutskottets integritet. Paula Risikko sade i morse i intervju till Lännen Media att riksdagsbehandlingen av landskapslagen och lagen om social- och hälsovårdsreformen måste avbrytas ifall valfrihetsmodellen måste ändras.

YLE - 29 jun 17 kl. 11:16

Grundlagsutskottet: Stora problem med valfriheten i vårdreformen - bolagiseringen mot grundlagen

Riksdagens grundlagsutskott anser att frågan om valfrihet inom social- och hälsovårdsreformen är problematisk på flera punkter med tanke på grundlagen. Ett centralt problem är kravet på bolagisering av offentliga tjänster, vilket strider mot grundlagen. - Regeringens förslag om valfrihet tryggar inte tillräckliga social- och hälsovårdsreformer för alla på ett likvärdigt sätt, säger grundlagsutskottets ordförande Annika Lapintie (VF).

YLE - 19 feb 15 kl. 04:49

Grundlagsutskottet tar ställning till vårdreformen

Riksdagens grundlagsutskott ska i dag komma med ett direkt avgörande utlåtande om den omtvistade vårdreformen. Tidigare i veckan konstaterade finansutskottet att reformen sannolikt inte ger den ekonomiska nytta man strävat efter. För att hålla kostnaderna nere borde staten styra ekonomin inom vårdområdena, enligt finansutskottet, och det här skulle i sin tur strida mot kommunernas grundlagsenliga rätt till självstyre.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Vad händer om det föds för få barn? ”Osäkert om vi har ett välfärdssamhälle i dess nuvarande form i framtiden”

Hur annorlunda blir framtiden när befolkningens fördelning förändras? undrar gymnasieeleven Anastasiia Galchenko från Vörå inför riksdagsvalet i april..

YLE - 3 timmar sedan

Nextjets konkursbo överväger att stämma svenska staten

Det konkursade flygbolaget Nextjets kan komma att föra skadeståndstalan mot svenska staten. Nextjets konkursförvaltare har inte heller ännu slagit fast om och när det blir en återvinningstalan mot de tidigare styrelsemedlemmarna i Nextjet, Peter Boström och Peter Björk i Jakobstad..

YLE - 4 timmar sedan

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner har inte använts till Vasas fördel – ekonomidirektör dementerar rykten

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner euro har lett till rykten om att värdkommunen Vasa använder det för att snygga till sitt eget bokslut. Ekonomidirektören Jari Karjalainen dementerar ryktena..

YLE - 16 timmar sedan

Barnskyddet i Vasa riskerar böter - möter inte kraven då antalet klienter ökar oavbrutet

Behandlingstiderna vid barnskyddet i Vasa för långa. Nu granskas verksamheten av Regionförvaltningsverket och staden riskerar böter..

YLE - 18 timmar sedan

Är du den proffsiga programledaren vi söker för direktsända tv-showen MGP 2019?

Vi söker en proffsig programledare som är beredd att tillsammans med Jontti Granbacka dra Finlands roligaste live show - MGP 2019..

YLE - 18 timmar sedan

Kolkraftverket i Kristinestad rivs i vår – Pohjolan Voima fann ingen annan lösning

Pohjolan Voima lyckades inte hitta nya samarbetspartners eller alternativa verksamhetsmodeller för att driva kol- och oljekraftverken i Kristinestad vidare. I vår ska kraftverken rivas..

YLE - 20 timmar sedan

Endast en dök upp på fusionsdiskussion för unga i Korsholm

Victor Österberg var den enda som dök upp för ett diskussionstillfälle för unga om fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm på tisdag kväll. Det borde finnas mer information på sociala medier där unga är, tror SU Österbottens ordförande..

YLE - Igår: 06:00

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - Igår: 04:47

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - Igår: 04:57

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.