DN > Utrikes

Thursday, 21 February, 20:07

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Mäni , Kongo, erbjuder, ebolavaccinmot , sex
Supermiljöbloggen - 20 dec 18 kl. 10:00

Rapport: Regnskog ignorerad i nationella klimatstrategier

Regnskogarna binder stora mängder koldioxid och är avgörande för att klara 1,5-gradersmålet. Flera länder verkar dock ignorera detta och planerar att fortsätta den storskaliga skövlingen.  Efter klimattoppmötet i Polen står det klart att massor måste göras inom en allt snävare tidsram.

Dagen - 19 aug 11 kl. 03:00

3000 kristna samlades i Kongo för att stoppa våldet

Kongo-Kinshasa går till val igen i november. I onsdags demonstrerade uppskattningsvis 3 000 pingstvänner i Bukavu mot korruption, våld och maktmissbruk.

Via PMU:s representanter ställde Dagen några frågor till Alima Muslawi, 50 år, som deltog i marschen till Kadutu-stadion i centrala Bukavu.

Sydsvenskan - 18 okt 12 kl. 06:30

FN: Rwanda ockuperar del av grannen Kongo

Rwandas regering är djupt involverat i upproret i grannlandet Demokratiska republiken Kongo.I praktiken ockuperar det lilla centralafrikanska landet Rwanda en del av jätten i väst, hävdar en FN-tjänsteman sedan en hemlig rapport läckt ut.M23-rebellernas framfart i regionen Norra Kivu i Kongo har drivit en halv miljon människor på flykt i år.

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 11:18

FN: Rwandisk minister styr i Kongo


Rwandas försvarsminister, general James Kabarebe, för befälet över en rebellgrupp i grannlandet Kongo-Kinshasa, hävdar FN:s säkerhetsråds expertgrupp i en hemlig rapport som Reuters tagit del av.Rwanda ockuperar i praktiken den mineralrika delen av Kongo-Kinshasa genom rebellgruppen, anser en högt uppsatt källa inom FN.Både Rwanda och Uganda har tidigare anklagats för att stödja M23, något länderna förnekar.

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 00:07

Kongo kastar ut FN-man efter kritik


Kongo-Kinshasa utvisar en hög FN-tjänsteman. Scott Campbell, chef för FN:s människorättskontor i landet, sparkas ut dagen efter publicering av en FN-rapport som kritiserar landets poliskår.Polisen anklagas i rapporten för utomrättsliga avrättningar av brottslingar.

BT - 17 okt 14 kl. 00:07

Kongo kastar ut FN-man efter kritik

Kongo-Kinshasa utvisar en hög FN-tjänsteman. Scott Campbell, chef för FN:s människorättskontor i landet, sparkas ut dagen efter publicering av en FN-rapport som kritiserar landets poliskår. Polisen anklagas i rapporten för utomrättsliga avrättningar av brottslingar.

BT - 27 jun 12 kl. 09:53

FN: Vapenflöde till Kongo-Kinshasa

FN:s sanktionsexperter säger sig ha "överväldigande bevis" för att vapen strömmar in från Rwanda till krisområden i östra Kongo-Kinshasa. Enligt en rapport som den franska nyhetsbyrån AFP tagit del av hävdar FN-experterna att officerare inom Rwandas militärmakt "i kraft av sina officiella befattningar har stöttat rebeller genom att distribuera vapen, militärt materiel och nya rekryter".
Östra Kongo-Kinshasa skakas av uppror och en milis som kallar sig M23 har organiserats kring rebelledaren Bosco Ntaganda, som själv är eftersökt av Internationella brottmålsdomstolen (ICC).

News55 - 18 nov 16 kl. 10:54

Få kommuner erbjuder pensionärer hjälp med snöskottning

– Den här typen av fixartjänster har funnits i ett femtontal år. Oftast handlar det om att erbjuda hjälp hemma hos äldre personer, för arbete som skulle kunna vara riskfyllt, säger Greger Bengtsson, ansvarig för äldreomsorgsfrågor på SKL, till Nyhetsbyrån Siren.       LÄS MER: Pensionärer kan gå miste om stora pengar “Inte reguljär hemtjänst” Endast 62 av landets 290 kommuner svarar ja på frågan om de erbjuder hjälp till pensionärer med sysslor som till exempel snöskottning.

Uppsalanyheter.se - 23 sep 14 kl. 00:54

Rapport: Så kan äldre göra livet lättare

Om vi ändrar vår livsstil och anammar nya teknologier finns åtskilliga möjligheter att åldras med hälsa, få en god omvårdnad och minska vårt beroende av andra. Detta visar en ny rapport som sammanfattar slutsatserna från toppmötet Uppsala Health Summit i juni.Om vi ändrar vår livsstil och anammar nya teknologier finns åtskilliga möjligheter att åldras med hälsa, få en god omvårdnad och minska vårt beroende av andra.

Dagens PS - 27 jun 17 kl. 14:22

PS avslöjar: Rapport spår kaos i landstingen

Dagens PS har tagit del av siffror från en ännu opublicerad Almega-rapport – den släpps i morgon, onsdag – som granskat hur kraven på svenska kommuners och landstings välfärd kan förändras fram till och med år 2020. Om befolkningen växer enligt prognos samtidigt som regeringens välfärdsutredning genomförs och halverar de privata aktörernas storlek inom välfärden uppstår ett skräckscenario för framför allt landstingen i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Regeringens utredare Ilmar Reepalu vill som bekant att vinster i välfärden ska begränsas, vilket Vänsterpartiet med partiledaren Jonas Sjöstedt i spetsen inte oväntat applåderar och propagerar för.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Hagelin trejdad till Washington

Dubble Stanley Cup-mästaren Carl Hagelin får byta klubb igen..

DN - 1 timme sedan

Flera döda i explosion vid oljefält i Syrien

Flera personer har dödats av en bilbomb i provinsen Dayr az-Zawr i östra Syrien. Explosionen inträffade nära oljefältet Omar, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien..

DN - 1 timme sedan

Maduro stänger gränser mot grannländer

Venezuelas president Nicolás Maduro stänger gränsen mot Brasilien och överväger att göra detsamma med gränsen mot Colombia. I grannländerna väntar förnödenheter som stoppats av Maduro, och som oppositionsledaren Juan Guaidó är på väg för att hämta in i Venezuela..

DN - 3 timmar sedan

Hotade tolvåring med pistol mot huvudet

Polisen larmades till en skola i Bohuslän sedan en tonårspojke hotat en annan elev genom att hålla en pistol mot hans huvud..

DN - 3 timmar sedan

Sami Said nominerad till Nordiska rådets pris

De svenska författarna Isabella Nilsson och Sami Said nomineras till Nordiska rådets litteraturpris. Även en samisk bok om klimatet har valts ut..

DN - 3 timmar sedan

Influensan har nått sin topp – men fler väntas insjukna

Influensasäsongen har nu nått sin topp meddelar Folkhälsomyndigheten.  Jämfört med de tre föregående vintrarna har färre personer insjuknat. Färre har också behövt intensivvård.

DN - 3 timmar sedan

Brons efter systerns död: ”Jag vet att hon ser mig”

Ida Eide avled i september efter att ha drabbats av hjärtstillestånd under ett motionslopp. Det var henne lillasyster Mari tänkte på direkt efter att ha säkrat VM-bronset i sprint..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.