Nyan > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 08:34

Nyan - 12 feb 19 kl. 13:31

Jubileumsår för Rädda BarnenI dag fyller Rädda Barnen på Åland 60 år och man inleder ett helt års firande.
Under 2019 firar dessutom Rädda Barnen i världen 100 år och barnkonventionen fyller 30 år. – Detta vill vi i Rädda Barnen fira på det sätt som vi anser viktigast: Öka kunskapen om Barnkonventionen och hur samhället kan gå från ord till handling när det gäller arbetet med barnets rättigheter, skriver man i ett pressmeddelande. Under jubileumsåret uppmärksammas de olika jubileumsdagarna men under året arrangerar man också utbildningar och för att öka kunskapen om barnkonventionen. Från och med i dag, och fram till november, uppmärksammar man en artikel ur barnkonventionen varje vecka.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rädda Barnen, Åland, Barnkonventionen, Barnen, Jansson, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jubileumsårför , Rädda, Barnen
Sydöstran - 28 jan 17 kl. 16:30

Stark början på jubileumsåret

I år firar Kulturcentrum 30 år. I helgen startade jubileumsåret med två utställningar. En utställning tar sin utgångspunkt i ett försvunnet språk, medan den andra lyfter fram barnen i ett liv på flykt..

YLE - 19 sep 12 kl. 16:45

SFI tävlade i jubileumsårets tecken på Åland

SFI tävlade i jubileumsårets tecken på Åland i dagarna tre 7-9.9. SFI beslöt i ett tidigt skede att förlägga förbundsmästerskapen i tre grenar och juniorsimkampen mellan SFI och Stockholms Simförbund till Åland under ett och samma veckoslut för att manifestera förbundets 100-årsjubileum.

Nyan - 30 nov 17 kl. 17:45

Presidentparet hyllar barn födda 6 december

Finlands president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio vill gratulera varje baby som föds den 6 december 2017. Därför får babysarna ett paket av Marthaförbundet. I paketet finns sockor, vantar och en mössa stickade av frivilliga marthor.

Alingsås tidning - 08 dec 18 kl. 05:30

Storslaget historiskt nyårsfirande

Fanfar, sprudlande musik och magisk eldshow utlovas när Alingsås kommun firar nyår i Nolhaga – och välkomnar jubileumsåret då staden fyller 400 år.
Planerna för det storslagna nyårsfirandet presenterades på fredagen i ett pressmed­delande från kommunen. ”När klockan närmar sig midnatt på nyårsafton är det hög tid att ta sig till Nolhaga slott där alingsåsarna kommer att bli bjudna på ett sprudlande musikarrangemang under ledning av Simon Ljungman och en magisk eldshow med duon Eldfågel”, skriver vikarierande projektledaren Angelica Larsson.

YLE - 12 maj 17 kl. 04:56

Kulturen i vågskålen i Karleby

Nu synar Karleby kulturen i sömmarna. Årets sparkur har hittills lett till att museerna fått inhibera två stora utställningar och nu är smärtgränsen nådd. Mera kan man inte spara säger museidirektör Kristina Ahmas.

YLE - 12 maj 17 kl. 04:56

Kulturen i vågskålen i Karleby - museianställda befarar det värsta

Nu synar Karleby kulturen i sömmarna. Årets sparkur har hittills lett till att museerna fått inhibera två stora utställningar och nu är smärtgränsen nådd. Mera kan man inte spara säger museidirektör Kristina Ahmas.

YLE - 17 jun 17 kl. 11:00

Guidade utflykter längs utmärkta rutter - så här förändras vårt förhållande till naturen

Finländarna är mera intresserade av naturen, men kunnandet försvagas. Liksom andra delar av vardagen blir friluftslivet mera organiserat. Vad betyder det för vårt förhållande till naturen?

Kristianstadsbladet - 14 okt 12 kl. 15:00

Spänstig 20-åring firades med show

Foto: Annica Jönsson
Föreningen Bromöllagymnasterna är en spänstig 20-åring. Jubileumsåret firades på lördagen med en välbesökt familjeföreställning på Humlescenen.
- De är mycket bra med barnen, säger Johanna Vallin, mamma till fyraåriga Ida Vallin.

YLE - 04 jul 17 kl. 20:23

Strömmingsbiffar och vegemat utmanar fiskpinnen i skolorna i Vasa

De nya matrekommendationer kommer att synas på tallrikarna i skolor och daghem i Vasa. Och även Finlands 100-årsjubileum kommer att märkas i lunchmenyerna. Nya matrekommendationer för skolor och daghem trädde i kraft i början av året och det kommer att synas på Vasabarnens tallrikar.

YLE - 27 jun 13 kl. 13:34

Nationalparker firar med fototävling

Skärgårdshavets nationalpark i Kimitoön och Pargas är en av flera finländska nationalparker som firar jubileumsår. Forststyrelsen vill locka entusiaster ut i naturen med en gemensam fototävling. Tävlingen pågår fram till den 15 augusti på adressen Utinaturen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Hancock i Svenska Belysningssällskapet

Eva-Jo Hancock har valts in i styrelsen i Svenska Belysningssällskapet, SBS. – Det är en hedrande utmaning, säger den åländska inredaren och ljusdesignern. SBS arbetar för kunskap, kreativitet och utveckling inom belysningsområdet och vill öka insikten om ljusets betydelse för den totala miljön.

Nyan - 1 timme sedan

Ingen egen riksdagskandidat från ÅF

  Ålands Framtid stöder ett återval av Mats Löfström i riksdagsvalet den 14 april, det meddelar partiet i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. – Mats har gjort ett förtjänstfullt jobb i den allt hårdare motvind som Ålands självstyrelse och svenska språket möts av i Finland. Därför ger vi honom fortsatt förtroende, förklarar ordförande Pia Eriksson (bilden).

Nyan - 2 timmar sedan

Lantrådet missade beslutet – glad ändå

Klockan 16.59 i går klubbade riksdagens talman ändringen av självstyrelselagen i den andra behandlingen, som ett av dagens sista ärenden. .

Nyan - 12 timmar sedan

Tungt i EM-debuten för Jenny Fellman

SKIDSKYTTE. Jenny Fellman hade det motigt i sin första start i senior-EM, onsdagens individuella tävling över 15 kilometer. 22-åringen noterade sammanlagt elva bom över fyra skjutningar (2+3+1+5) och slutade 73:a av 83 startande, 10.

Nyan - 13 timmar sedan

Så städar du smärtfritt

Städare drabbas ofta av belastningsskador. .

Nyan - 13 timmar sedan

Mässlingslarm var obefogat

Misstankarna om mässling i Esbo i går har avfärdats efter närmare undersökningar. Larmet ledde till att delar av ett köpcentrum stängdes – Orsaken till att utrymma och stänga lokaler snabbt vid mässling är att sjukdomen smittar oerhört lätt både luftburet och genom kontakt med ytor som virus ligger på. Mässlingsvirus lever i luften och på ytor i två timmar efter att en smittad lämnat rummet, skriver hbl.

Nyan - 14 timmar sedan

Besiktningens lager av plåtar växer

Polisen påträffade under tisdagen tre obesiktigade fordon vars registerskyltar avlägsnades. I två av fallen fick förarna böter. Borttagna registerskyltar för polisen till Fordonsmyndigheten där de fås tillbaka efter godkänd besiktning.

Nyan - 15 timmar sedan

Föglö vill inte tvångsvaccinera

Föglö socialnämnd bedömer att ingen inom vården kan tvingas att vaccinera sig eftersom lagen om smittsamma sjukdomar inte är tillräckligt tydlig. – Socialnämndens tolkning är att det råder frivillighet för vaccinering, skriver de. Nämnden föreslår för kommunstyrelsen att personal som omfattas av gällande lagstiftning och så vill ska få vaccinera sig på kommunens bekostnad.

Nyan - 16 timmar sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.

Nyan - 16 timmar sedan

IFK Mariehamn firas på biblioteket

Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn – IFK Mariehamn i dagligt tal – firar 100-årsjubileum i år. Detta uppmärksammas i anslutning till firandet av stadens 158-årsdag på Mariehamns stadsbibliotek på torsdag klockan 18.30.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.