PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 17 February, 14:54

Liknande nyheter

Taggar: Intensiv, rapportonsdag, väntas
Affärsvärlden - 10 sep 12 kl. 08:56

Intensiv vecka väntas inleda nedåt

Terminerna för de ledande europeiska börsindexen uppvisade, med en knapp halvtimme till måndagens öppning, försiktigt negativa rörelser. Ännu en intensiv vecka väntas på makrofronten, bland annat räntebesked från Fed..

Dagensanalys.se - 30 jan 17 kl. 15:44

Snap förväntas lämna in sin offentliga börsintroduktionsansökan redan nästa vecka

Vi har skrivit om att Snap  – alltså företaget bakom den stadigt populärare fotoappen Snapchat – kommer börsintroduceras i mars detta år. Hittills så har detaljerna kring detta varit ganska vaga, då tidigare ansökan varit ”privat”. Men kommer det uppgifter om att man ska lämna in en offentlig ansökan redan nästa vecka.

Kristianstadsbladet - 12 feb 17 kl. 19:00

Plusgrader väntas

Vintervädret med snö och kyla var kort men intensiv. I veckan väntas plusgrader..

YA - 12 feb 17 kl. 19:00

Plusgrader väntas

Vintervädret med snö och kyla var kort men intensiv. I veckan väntas plusgrader..

Trelleborgs Allehanda - 12 feb 17 kl. 19:00

Plusgrader väntas

Vintervädret med snö och kyla var kort men intensiv. I veckan väntas plusgrader..

Expressen - 31 maj 13 kl. 06:48

PSG:s plan: Intensiv övertalningskampanj

Sportchefen Leonardos avstängning kan säkra Zlatan Ibrahimovic framtid i Paris Saint-Germain. Nu förväntas PSG starta en panikartad övertalningskampanj för att få populäre Carlo Ancelotti att stanna kvar i mästarklubben. - Han stannar med hundra procents säkerhet, har president Nasser Al-Khalaifi tidigare sagt..

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 07:45

Intensiv trafik och långa köer under O-ringen

Arkivfoto: TT
25 000 ska på några timmar ta sig till och från tävlingarna. Kommunen och arrangörerna varnar för att det kan bli köer på vägarna runt Norra Åsum i helgen.
De som tänker ge sig ut i trafiken runt O-ringenstaden i Norra Åsum och tävlingsområdena bör tänka till.

DI - 14 jul 15 kl. 08:36

Stockholmsbörsen: Svag start väntas

SEB inledde en intensiv rapportdag med klart högre vinst än väntat. Terminerna pekar ned, medan Asienbörserna utvecklas blandat och New York-börsen stängde på plus efter måndagens Greklandsöverenskommelse..

Norrtelje Tidning - 26 dec 15 kl. 18:11

Varning för halka på intensiv trafikdag

Söndagen väntas bli julens mest intensiva trafikdag – räddningstjänsten varnar för halka..

Sydöstran - 26 apr 16 kl. 16:13

Högtryck väntas i Mörrum efter första blanklaxe

En 7,5 kilo tung blanklax. Det fick Mörrumsbon Normann Kotzurek på kroken i måndags. Det var årets första blanklax och markerar starten på en intensiv fiskeperiod i Mörrum..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 18:39

Vinstvarning från Oscar Properties

  Liksom föregående kvartal påverkades resultatet även av prissänkningar och en fortsatt låg försäljningstakt. Omsättningen för det fjärde kvartalet landar på 257 miljoner kronor, jämfört med 559 miljoner för motsvarande kvartal föregående år. Rörelseresultatet blev -256 miljoner kronor (-112).

PrivataAffärer - I förrgår: 14:39

Opus slog analytikernas resultatprognoser

Opus redovisar ett ebitda-resultat om 132 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Väntat var enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser ett ebitda-resultat om 127 miljoner kronor. Ebitda-marginalen blev 19,7 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:42

”Soffliggarfonden” drar ner risken

  ”Många marknader är ganska fullvärderade och just nu har vi lite lägre risk, men vi är fortfarande väldigt långsiktiga i våra investeringar”, meddelar hon. Fonden använder sig av hävstång för att få bättre långsiktig utväxling av det förvaltade pensionskapitalet. Vid ett normalläge ligger hävstången på 25 procent, att jämföra med 14,5 procent vid de senaste offentliggjorda siffra, skriver Realtid, som lägger till att hävstången i AP7 Aktiefond för ett par år sedan var uppe i 50 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:08

Hernhag: Börsens tre bästa investmentbolag

Anders: Hej Marcus! Jag är i färd med att starta ett månadssparande i investmentbolag. Kan du rangordna dina topp tre?

PrivataAffärer - I förrgår: 10:52

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:47

Sparekonomen om haussade teknikfonden

Två viktiga faktorer när en ny fond startas är distributionen, att vara där kunderna är, samt en bra förvaltningsstrategi och en förmåga att kommunicera den. Det säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Realtid, med anledning av de tidigare Robur-förvaltarna Carl Armfelts och Erik Sprinchorns nya fond Core Ny Teknik, och det faktum att fonden de tre första dygnen drog in 6.500 sparare från Avanza och Nordnet kombinerat.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:20

Pareto: För låga förväntningar på Evolution Gaming

I samband med rapporten för det fjärde kvartalet gav bolaget guidning om en något högre ebitda-marginal i spannet 44-46 procent för 2019. Pareto räknar med att ebitda-marginalen stiger till 45,8 procent mot bakgrund av skalfördelar i driften från tidigare gjorda investeringar. Efterfrågan på nya spelbord har överstigit efterfrågan och bolaget uppgav att efterfrågan är fortsatt stark.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:56

Fastighetsmäklaren: Prisförväntningarna ovanligt negativa

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser har sjunkit till -19 procent i februari från +2 procent i november. ”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man undantar hösten och vintern 2017, när marknaden var väldigt turbulent och bostadspriserna gick ned ordentligt, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012”, säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:26

Zalando rasar efter halverad riktkurs

Riktkursen sätts till 14 euro från 27 euro och rekommendationen sälj upprepas. Berenbergs analytiker menar att Zalando bränner för mycket pengar. Prognosen för vinstmarginalerna har sänkts fyra gånger de senaste två åren, skriver banken.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:54

Här är fredagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 750 kr från 700 kr. Rekommendationen köp upprepas. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 88 kr från 65 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.