PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 17 February, 15:29

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 13:00

Dramatisk försvagning av kronanDet var förra veckans allt större oro för den tyska ekonomin som fick svenska räntor och även kronan att sjunka. Det skedde efter att ny statistik publicerats som visar att industriproduktionen i landet backat fyra månader i rad. Slutsatserna drogs av många att landet är på väg in i recession. Analysen görs av SEB-strategerna Lina Fransson och Karl Steiner i ett marknadsbrev. De tror att Riksbanken gör halt i räntehöjningarna den här veckan, och de båda strategerna förväntar sig inte heller några stora marknadsrörelser efter räntebeslutet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Lina Fransson, Karl Steiner, Riksbanken, Danske Banks, Michael Grahn, Riksbankens, Grahn, Valutaparet EURSEK, EURSEK, Thailand, Storbritannien, Sydafrika, Indonesien, Valuta Kurs, AUD, BRL, CAD, CHF, CNY, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, IDR, INR, ISK, JPY, KRW, MAD, MXN, NOK, Zeeland, NZD, PLN, RUB, SAR, SGD, THB, TRY, USA, USD, ZAR

Dela artikeln

282 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dramatisk, försvagningav , kronan
DI - 27 maj 13 kl. 16:36

Räntor och valutor: Tufft för kronan

Europeiska finansmarknader reagerade inte märkbart på en fortsatt dramatisk börsutveckling i Tokyo på måndagen. Tonen i Europa var försiktigt optimistisk, tyska statspappersräntor steg medan italienska och spanska räntor sjönk, aktiviteten dämpades dock av att såväl brittiska som amerikanska marknader höll helgstängt på måndagen..

Sydsvenskan - 12 okt 13 kl. 06:30

Dramatisk börsdag efter falsk stornyhet

Stockholmsbörsen steg med 0,5 procent under en stökig handelsdag.Efter den falska nyheten om uppköp hann Fingerprint-aktien stiga mer än 50 procent innan handeln stoppades. Branschkollegan Precise Biometrics drogs med uppåt med över 40 procent.

DI - 03 jul 14 kl. 17:19

Räntor och valutor: Kronan rasade

Den så kallade "supertorsdagen" blev verkligen så dramatisk som många marknadsaktörer hade misstänkt; medan Riksbanken slog till med ovanligt kraftiga, och oväntade, lättnader, kom mycket stark arbetsmarknadsstatistik från USA som på nytt reser frågan om Fed riskerar att hamna efter i kurvan med att dra ned på de penningpolitiska stimulanserna..

Barometern - 06 nov 17 kl. 06:08

BILDER: Dramatisk Kronan-visning på Kalmar slott

Barometern - 03 mar 14 kl. 07:06

En grund för demokratin

Demokrati. Utgrävningarna av Sandbyborg har gett många spännande besked om Ölands historia för 1 500 år sedan. Besked som om de används på ett nytt sätt kanske kan skapa en diskussion om demokratin i Sverige år 2014.

VA - 25 aug 11 kl. 14:45

Små rörelser efter Öberg-tal

25 augusti Tidigare på morgonen bekräftade KI-barometern att optimismen hos såväl företag som hushåll fortsatt att dämpas medan SCB-statistik visade på lägre arbetslöshet än väntat och högre producentpriser än väntat. Morgonens uppgång i Europaräntorna har gröpts ur något samtidigt som euron tappat en tidigare förstärkning mot dollarn. Strax före lunch var räntan på den tioåriga benchmarkobligationen upp 1 punkt till 2,11 procent, medan den tyska tioåringen var upp 2 punkter till 2,24 procent, från onsdagens svenska stängning.

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 16:31

Ingen bostadsbubbla - bara stark eller svag krona?

Dags för att testa en hypotes. Det finns ingen bostadsbubbla i Sverige, det handlar bara om stark eller svag krona och priserna drivs av arbetskraftsinvandringens uppfattning om svenska bostadspriser utifrån deras egna valutor.
Svenska kronan kan som bekant variera rätt mycket, och stigande bostadspriser kanske då bara är ett utfall av hög arbetskraftsinvandring och att en svag svensk krona gör att inflyttade med jobb tycker att bostäder är billiga.

PrivataAffärer - 27 sep 18 kl. 06:46

Powell: Ytterligare ett steg mot normala räntenivåer

Han sade att räntan är fortsatt låg, men en gradvis återgång till normala nivåer kommer att hjälpa till att förlänga den ekonomiska uppgången. Jerome Powell konstaterade att onsdagens räntehöjning reflekterar en stark ekonomi, och ledamöternas medianprognoser för räntebanan är likartad den som presenterades i juni. Han påpekade också att beslutet att stryka formuleringen om ”ackommoderande” penningpolitik inte signalerar någon förändring i räntebanan.

Kristianstadsbladet - 27 aug 11 kl. 06:30

"Bredden och mångfalden imponerar"

Vi ställde tre frågor till tre bokentusiaster. 1. Vad tycker du om årets program?

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 18:39

Vinstvarning från Oscar Properties

  Liksom föregående kvartal påverkades resultatet även av prissänkningar och en fortsatt låg försäljningstakt. Omsättningen för det fjärde kvartalet landar på 257 miljoner kronor, jämfört med 559 miljoner för motsvarande kvartal föregående år. Rörelseresultatet blev -256 miljoner kronor (-112).

PrivataAffärer - I förrgår: 14:39

Opus slog analytikernas resultatprognoser

Opus redovisar ett ebitda-resultat om 132 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Väntat var enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser ett ebitda-resultat om 127 miljoner kronor. Ebitda-marginalen blev 19,7 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:42

”Soffliggarfonden” drar ner risken

  ”Många marknader är ganska fullvärderade och just nu har vi lite lägre risk, men vi är fortfarande väldigt långsiktiga i våra investeringar”, meddelar hon. Fonden använder sig av hävstång för att få bättre långsiktig utväxling av det förvaltade pensionskapitalet. Vid ett normalläge ligger hävstången på 25 procent, att jämföra med 14,5 procent vid de senaste offentliggjorda siffra, skriver Realtid, som lägger till att hävstången i AP7 Aktiefond för ett par år sedan var uppe i 50 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:08

Hernhag: Börsens tre bästa investmentbolag

Anders: Hej Marcus! Jag är i färd med att starta ett månadssparande i investmentbolag. Kan du rangordna dina topp tre?

PrivataAffärer - I förrgår: 10:52

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:47

Sparekonomen om haussade teknikfonden

Två viktiga faktorer när en ny fond startas är distributionen, att vara där kunderna är, samt en bra förvaltningsstrategi och en förmåga att kommunicera den. Det säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Realtid, med anledning av de tidigare Robur-förvaltarna Carl Armfelts och Erik Sprinchorns nya fond Core Ny Teknik, och det faktum att fonden de tre första dygnen drog in 6.500 sparare från Avanza och Nordnet kombinerat.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:20

Pareto: För låga förväntningar på Evolution Gaming

I samband med rapporten för det fjärde kvartalet gav bolaget guidning om en något högre ebitda-marginal i spannet 44-46 procent för 2019. Pareto räknar med att ebitda-marginalen stiger till 45,8 procent mot bakgrund av skalfördelar i driften från tidigare gjorda investeringar. Efterfrågan på nya spelbord har överstigit efterfrågan och bolaget uppgav att efterfrågan är fortsatt stark.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:56

Fastighetsmäklaren: Prisförväntningarna ovanligt negativa

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser har sjunkit till -19 procent i februari från +2 procent i november. ”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man undantar hösten och vintern 2017, när marknaden var väldigt turbulent och bostadspriserna gick ned ordentligt, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012”, säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:26

Zalando rasar efter halverad riktkurs

Riktkursen sätts till 14 euro från 27 euro och rekommendationen sälj upprepas. Berenbergs analytiker menar att Zalando bränner för mycket pengar. Prognosen för vinstmarginalerna har sänkts fyra gånger de senaste två åren, skriver banken.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:54

Här är fredagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 750 kr från 700 kr. Rekommendationen köp upprepas. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 88 kr från 65 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.