Sydsvenskan > IT

Monday, 18 February, 17:11

Liknande nyheter

Taggar: En brobyggaremen vad , betyderdet
Dagen - 03 maj 11 kl. 12:20

Lousie, Årets brobyggare i Trollhättan

Louise Kaluza, som är församlingspedagog i Svenska kyrkan, bygger broar mellan människor i scouterna och i Svenska kyrkan, heter det i motiveringen.

Hennes engagemang för människors lika värde strålar igenom det arbete hon också gör i Trollhättans scoutkår. sägs det.

YLE - 17 maj 13 kl. 10:26

Lassi Jaakkola årets brobyggare

Chefredaktören för tidningen Keskipohjanmaa Lassi Jaakkola i Karleby får pris för sitt arbete för tvåspråkigheten. Han utsågs på fredagen tillårets brobyggare av Karlebygruppen. Priset får han bland annat för att han på ett naturligt sätt har tagit in svenskan i tidningen Keskipohjanmaa.

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 12:01

Brobyggare skapar romska jobb på AF


Runt 300 romer har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen under 2013, och närmare 90 av dessa har fått arbete. Siffrorna gäller pilotkommunerna Luleå, Göteborg, Linköping, Helsingborg och Malmö.Arbetsförmedlingen (AF) har på uppdrag av regeringen arbetat med romska brobyggare, som fungerar som en länk mellan AF, arbetssökande romer och arbetsgivare.

BT - 03 mar 14 kl. 12:02

Brobyggare skapar romska jobb på AF

Runt 300 romer har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen under 2013, och närmare 90 av dessa har fått arbete. Siffrorna gäller pilotkommunerna Luleå, Göteborg, Linköping, Helsingborg och Malmö. Arbetsförmedlingen (AF) har på uppdrag av regeringen arbetat med romska brobyggare, som fungerar som en länk mellan AF, arbetssökande romer och arbetsgivare.

BT - 03 mar 14 kl. 12:03

Brobyggare skapar romska jobb

Runt 300 romer har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen under 2013, och närmare 90 av dessa har fått arbete. Siffrorna gäller pilotkommunerna Luleå, Göteborg, Linköping, Helsingborg och Malmö. Arbetsförmedlingen (AF) har på uppdrag av regeringen arbetat med romska brobyggare, som fungerar som en länk mellan AF, arbetssökande romer och arbetsgivare.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 12 kl. 15:35

Brobyggare ska inkludera romer

Nu har Helsingborgs projekt för att förbättra romers situation satt igång. Kommunen har anställt två så kallade brobyggare, som ska bli länkar mellan familjerna och skolan..

NSD - 07 okt 13 kl. 06:00

Kyösti ? en romsk brobyggare

Kyösti Lindberg, 19, tog som första rom studenten i Luleå 2012. Efter sin examen fick han jobb som brobyggare på Arbetsförmedlingen. Han bygger broar mellan romerna och myndigheter och arbetsmarknad.??

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 13 kl. 15:45

Brobyggare gör biblioteket trivsamt

Vakterna på stadsbiblioteket kan ha gjort sitt sista skift. Istället anställer biblioteket nu en brobyggare som ska skapa en bättre relation mellan stökiga ungdomar och biblioteket..

Nerikes Allehanda - 23 feb 14 kl. 14:49

Använde musiken som brobyggare - fick pris

De har använt musiken som brobyggare. Därför prisades Ronny Lilja och Katarina Cederholm i förra veckan..

Helsingborgs Dagblad - 03 mar 14 kl. 12:03

Brobyggare skapar romska jobb på AF

Runt 300 romer har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen under 2013, och närmare 90 av dessa har fått arbete. Siffrorna gäller pilotkommunerna Luleå, Göteborg, Linköping, Helsingborg och Malmö. Arbetsförmedlingen (AF) har på uppdrag av regeringen arbetat med romska brobyggare, som fungerar som en länk mellan AF, arbetssökande romer och arbetsgivare..

YLE - 13 maj 15 kl. 16:44

Sakari Telimaa årets brobyggare

Sakari Telimaa har valts till årets brobyggare av Karlebygruppen. Titeln delas ut varje år till en person i staden som aktivt arbetar för att tvåspråkigheten och en ökad förståelse för den. Telimaa är ledande överläkare vid Mellersta Österbottens centralsjukhus MÖCS i Karleby.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Hämta hem IS-fararna. Så kan de i bästa fall straffas.

Sverige har ett moraliskt ansvar för vad svenska medborgare gör i andra länder..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Paret ville sälja dvärgsilkesapa – men den verkade vanvårdad

Dvärgsilkesapa funnen – vanvårdad i en lägenhet på Seved..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Replik: SJ investerar miljarder i ökad kapacitet

Vd Crister Fritzson menar att bristningsgränsen är nådd.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Spelare slipper avstängningar för agentbrott

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd ger två damallsvenska spelare tillrättavisningar efter att ha utrett dem för brott mot de nya reglerna kring agenter och förmedlare. Totalt är det tre spelare, som alla använt sig av samma agent, som har utretts.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Krismöte i Nigeria efter uppskjutet val

Nigerias president Muhammadu Buhari och högt uppsatta företrädare för landet styrande parti APC ska hålla ett extrainsatt krismöte med anledning av helgens uppskjutna presidentval. Valkommissionen fattade beslutet bara några timmar innan vallokalerna sk.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Protester mot bekämpningsmedel

Kemikalieinspektionens beslut att ge dispens för användning av ett förbjudet insektsbekämpningsmedel överklagas nu av Naturskyddsföreningen (SNF). Tidigare har biodlare och ekoodlare protesterat. Medlet som inspektionen har godkänt är ett av de giftigas.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nilssons glädjebesked – kan bli en VM-start

Stina Nilsson ser ut att starta i torsdagens sprinttävling i skid-VM. Enligt landslagschefen Rikard Grip har Nilsson kunna träna obehindrat efter skadan hon ådrog sig i januari. – Just nu finns det inget som säger att hon inte kommer att starta på torsd.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nick Cave vill diskutera med svenska publiken

Rockstjärnan Nick Cave återvänder till Sverige i vår. Men den här gången lämnar han bandet hemma och bjuder i stället på diskussioner. Den 31 kommer han till Cirkus i Stockholm för ett slags samtalskväll, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

L kan få ny partiledare i juni

Liberalerna kan komma att välja ny partiledare redan i slutet av juni. Därmed kan den som väljs debutera på politikerveckan i Visby. Liberalernas valberedning kommer i dag att skicka ut ett förslag på tidtabell för partiledarvalet till partiets länsförb.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Föreslår utbildningsstöd vid kris

Vid en allvarlig ekonomisk kris ska företag kunna få statligt stöd för utbildning av personalen under tiden som de anställda går ner i arbetstid. Det föreslår utredaren, förre Metallbasen Anders Ferbe, i sitt slutbetänkande som överlämnas till regeringe.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.