DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 14:48

DI - 12 feb 19 kl. 12:08

Danske Bank varnar för kronisk försvagning av kronan – ”förödande”Den kroniska försvagningen av den svenska kronan är förödande för den svenska ekonomin, skriver Danske Banks svenska chefsekonom Michael Grahn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bank, Danske Banks, Michael Grahn

Dela artikeln

874 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, Bank, varnarför , kronisk, försvagningav , kronan, förödande
NT - 01 nov 11 kl. 08:25

Danske Bank varnar om neddragningar

Danske Bank varnar för att 2 000 jobb försvinner inom koncernen de närmaste tre åren. Nedskärningarna genomförs för att spara omkring två miljarder danska kronor, uppger banken i en rapport på tisdagen..

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 11 kl. 08:44

Danske Bank varnar för neddragningar

Danske Bank varnar för att 2 000 jobb försvinner inom koncernen de närmaste tre åren. Nedskärningarna genomförs för att spara omkring två miljarder danska kronor, uppger banken i en rapport i dag, skriver nyhetsbyrån Ritzau. Nedskärningarna ska genomföras genom naturlig avgång och pensioneringar, enligt banken..

DI - 30 dec 17 kl. 17:34

Danske Bank varnar för bitcoin men tror e-krona är framtiden

Bitcoin har varit på allas läppar under det gångna året och handeln hos privatspararna har ökat explosionsartat. Men nu vill Danske Bank varna för kryptovalutans baksida. "Man ska veta att det är lika stor risk att förlora pengar på investeringen", säger Lars Sjögren på Danske Bank..

DN - 06 apr 18 kl. 23:11

Danske bank varnar för faror när nytt betaldirektiv träder i kraft

I maj tvingas banker lämna ifrån sig kontouppgifter om sina kunder till andra företag om kunderna själva kräver det.  – Det gör att multinationella företag kan få den sista pusselbiten som de i dag saknar för att få hela bilden av oss medborgare, varnar Lars Sjögren vid Danske bank..

DI - 19 dec 16 kl. 15:36

Danske Bank varnar för Kina-turbulens

Danske Bank anser att det finns en tydlig risk att de globala finansiella marknaderna tar alltför lätt på riskerna i Kina. Finansiell turbulens i landet kan komma att blossa upp på nytt under 2017, bedömer banken i en analys..

Sydsvenskan - 01 nov 11 kl. 09:01

Danske Bank skär ner

Foto: Scanpix
Danske Bank varnar för att 2 000 jobb försvinner inom koncernen de närmaste tre åren.
KÖPENHAMN. Nedskärningarna genomförs för att spara omkring två miljarder danska kronor, uppger banken i en rapport på tisdagen.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 11 kl. 10:38

Danske Bank varnar för löneökningar

Signaler om "brant stigande löner" inför höstens avtalsförhandlingar kan motivera snabbare räntehöjningar från Riksbankens sida, tror Danske Banks ekonomer. De räknar i sitt huvudscenario med att Riksbanken höjer reporäntan med 0,25 procentenheter vid varje penningpolitiskt möte i år, men att det kan bli aktuellt med höjningar på 0,50 procentenheter från sommaren om löneökningarna blir stora..

Cornucopia - 27 jun 14 kl. 10:10

Danske Bank: Sveriges ekonomiska politik är uttömd - bostadspriserna kommer falla

Danske Bank släppte i veckan sin Nordic Outlook (PDF). Man konstaterar att vapnen i den svenska ekonomiska politiken nu är uttömda, samtidigt som man skriver ner sin BNP-prognos för Sverige något.
"Även om Riksbanken kan sänka några punkter till, och Sverige kanske kan genomföra ytterligare något infrastrukturprojekt, är ekonomisk politik i det närmaste uttömd.

Cornucopia - 03 jul 15 kl. 09:39

Danske Bank har stoppat överföringar till Grekland

Sedan i söndags har Danske Bank ett meddelande på sin Internetbank motsvarande den som ICA har, som varnar för att pengar kan gå förlorade vid utlandsöverföringar till Grekland. Men till skillnad mot ICA har man även stoppat möjligheten att föra över pengar till det krisande EU-landet via Internetbanken.

Foto: Danske BankEnligt uppgift är det fortfarande möjligt att göra överföringar till grekiska bankkonton, men då måste man kontakta Danske Bank direkt via telefon eller ett bankkontor.

YLE - 14 jun 16 kl. 13:00

Danske Bank: Ekonomin börjar ta fart

Danske Bank skruvar upp sin BNP-prognos för Finland för det här året och nästa år. Ekonomin har vuxit mer än väntat under början av året och konkurrenskraftsavtalet kan ge fart åt exporten konstaterar Danske Bank. Innevarande år står den privata konsumtionen och byggandet för tillväxten; nästa år skapas tillväxt genom exporten och investeringarna inom industrin.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Svartlistad fotbollsstjärna ska ha fått uppemot 750 miljoner kronor

Colin Kaepernick, den kontroversielle stjärnan i amerikansk fotboll, ska ha kommit överens med ligan NFL om en uppgörelse som ger honom upp till 750 miljoner kronor. Det uppger NFL-kolumnisten Mike Freeman..

DI - 45 minuter sedan

M:s nya skattegeneral om sina planer: Nit och redlighet ska löna sig

Moderaternas nye skattepolitiske talesperson Niklas Wykman lovar stopp för en rad skatter – och tar gärna till pekpinnarna.  ”Det har varit för mycket pr i politiken”, säger han. .

DI - 1 timme sedan

Löfvens totalitära anspråk

Om man har en stund över bör man titta på ”The best of Nigel Farage” på Youtube när han begår sina utskällningar i EU-parlamentet..

DI - 2 timmar sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 2 timmar sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 3 timmar sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 4 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 4 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 5 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.