Nyan > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 08:26

Nyan - 12 feb 19 kl. 11:52

Över en miljon till Visit ÅlandLandskapsregeringen ingår avtal med Visit Åland om marknadsföring av resmålet Åland, destinationsutveckling och turistinformation fram till slutet av 2021.
För år 2019 beviljas 1.340.000 euro.  
För att främja Åland som en ”hållbar och attraktiv besöksdestination” har Landskapsregeringen beslutat ingå avtal med Visit Åland r.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Visit Åland, Åland, Landskapsregeringen, Green Key, Blue Flag, MatÅLAND, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över en miljontill , Visit, Åland
Nyan - 19 feb 14 kl. 16:10

Visit Åland får en miljon i stöd

Visit Åland beviljas en miljon i marknadsföringsstöd för år 2014. Det beslöt näringsminister Fredrik Karlström på en enskild föredragning i måndags..

Nyan - 16 jan 18 kl. 09:51

Visit Åland rättegången: Pengarna gick till festival och husbygge

Visit Ålands tidigare ekonomiansvarige förskingrade totalt 552.000 euro under åren 2010-2016, när brottet uppdagades. Det framgår i rättegången som just nu pågår i Ålands tingsrätt.

Nyan - 17 mar 17 kl. 09:12

Samlar in pengar för Visit Åland

På bara knappt två veckor ska Visit Ålands medlemmar samla in 100 000 euro från sina medlemmar.

– Vi håller på att mista vårt viktigaste branschorgan, säger initiativtagarna.
På det hastigt sammankallade medlemsmötet i måndags beslöt deltagarna som första åtgärd att starta en insamling för att få behålla Visit Åland så intakt som möjligt.

Nyan - 14 mar 18 kl. 13:27

Åklagare besvärar sig mot Visit Åland-dom

Landskapsåklagare Ina Johansson och Visit Åland besvärar sig mot tingsrättens frikännande av familjemedlemmen i Visit Åland-förskingringen. I början av februari kom tingsrättens dom i Visit Åland-förskringringen. Den tidigare ekonomichefen som under sex års tid förskingrat över 550 000 euro av Visit Åland dömdes till två års villkorligt fängelse och 90 dagars samhällstjänst.

Nyan - 28 mar 17 kl. 10:02

Fråga om Visit Åland

Privata företag har gjort betydande insatser för att hjälpa Visit Åland, konstaterar lagtingsledamot Jörgen Pettersson (C) i en skriftlig fråga till landskapsregeringen.

Pettersson vill nu veta vad regeringen tänker göra för att säkra den framtida åländska destinationsmarknadsföringen som Visit Åland sköter.

Titte Törnroth-Sarkkinen

 

Läs mer:


Visit Åland-insamling förlängs

Samlad aktion för Visit Åland

Tre tjänster bort från Visit Åland

 .

Nyan - 20 mar 17 kl. 13:36

Tre tjänster bort från Visit Åland

Visit Ålands omorganisering, till följd av den uppmärksammade förskingringshärvan, är nu klar. "Omorganiseringen påverkar alla utom en fastanställd", skriver organisationen i ett pressmeddelande.
Två tjänster dras in, en tjänst görs om till halvtid och en utvecklingstjänst blir en marknadsföringstjänst med stark digital profil.

Nyan - 09 feb 18 kl. 14:19

Villkorlig dom för Visit Åland-förskingrare

Mannen som i januari åtalades för grovt bokföringsbrott efter att han som ekonomiansvarig för Visit Åland förskingrade över en halv miljon euro har fått sin dom.
Han fälls för grovt bokföringsbrott och grov förskingring. Straffet blir två års villkorligt fängelse och 90 timmar samhällstjänst.

Nyan - 06 mar 17 kl. 14:25

Visit Åland tvingas skära ner

– Visit Ålands r.f:s ekonomiska situation är ansträngd, förskingringen har grävt en avgrund i föreningens kassa. För att verksamheten skall kunna fortsätta på rimlig nivå behöver föreningen både omorganisera verksamheten och stärka kassan.

Nyan - 15 apr 15 kl. 12:00

Nya namn i Visit Åland

Eckerölinjens marknads- och försäljningschef Maria Hellman-Aarnio och Viking Lines affärsutvecklingschef Gustaf Eklund föreslås som nya ordinarie medlemmar i Visit Ålands styrelse. Som ny suppleant föreslås sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark-Cooper. Visit Åland väljer styrelse på årsmötet på torsdag.

Nyan - 18 sep 17 kl. 13:32

Förlikning i Visit Åland-förskingring

Styrelsen för Visit Åland har i dag ingått förlikningsavtal med den tidigare ekonomiansvarige, som förskingrat drygt 400 000 euro från Visit Åland. Förlikningsavtalet skall ännu fastställas av domstolen. I anslutning till detta har parterna kommit överens om dels en inledande engångsbetalning dels en avbetalningsplan som omfattar månatliga avbetalningar tills det totala förskingrade beloppet inklusive ränta är återbetalt, sägs i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Hancock i Svenska Belysningssällskapet

Eva-Jo Hancock har valts in i styrelsen i Svenska Belysningssällskapet, SBS. – Det är en hedrande utmaning, säger den åländska inredaren och ljusdesignern. SBS arbetar för kunskap, kreativitet och utveckling inom belysningsområdet och vill öka insikten om ljusets betydelse för den totala miljön.

Nyan - 1 timme sedan

Ingen egen riksdagskandidat från ÅF

  Ålands Framtid stöder ett återval av Mats Löfström i riksdagsvalet den 14 april, det meddelar partiet i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. – Mats har gjort ett förtjänstfullt jobb i den allt hårdare motvind som Ålands självstyrelse och svenska språket möts av i Finland. Därför ger vi honom fortsatt förtroende, förklarar ordförande Pia Eriksson (bilden).

Nyan - 2 timmar sedan

Lantrådet missade beslutet – glad ändå

Klockan 16.59 i går klubbade riksdagens talman ändringen av självstyrelselagen i den andra behandlingen, som ett av dagens sista ärenden. .

Nyan - 12 timmar sedan

Tungt i EM-debuten för Jenny Fellman

SKIDSKYTTE. Jenny Fellman hade det motigt i sin första start i senior-EM, onsdagens individuella tävling över 15 kilometer. 22-åringen noterade sammanlagt elva bom över fyra skjutningar (2+3+1+5) och slutade 73:a av 83 startande, 10.

Nyan - 13 timmar sedan

Så städar du smärtfritt

Städare drabbas ofta av belastningsskador. .

Nyan - 13 timmar sedan

Mässlingslarm var obefogat

Misstankarna om mässling i Esbo i går har avfärdats efter närmare undersökningar. Larmet ledde till att delar av ett köpcentrum stängdes – Orsaken till att utrymma och stänga lokaler snabbt vid mässling är att sjukdomen smittar oerhört lätt både luftburet och genom kontakt med ytor som virus ligger på. Mässlingsvirus lever i luften och på ytor i två timmar efter att en smittad lämnat rummet, skriver hbl.

Nyan - 14 timmar sedan

Besiktningens lager av plåtar växer

Polisen påträffade under tisdagen tre obesiktigade fordon vars registerskyltar avlägsnades. I två av fallen fick förarna böter. Borttagna registerskyltar för polisen till Fordonsmyndigheten där de fås tillbaka efter godkänd besiktning.

Nyan - 15 timmar sedan

Föglö vill inte tvångsvaccinera

Föglö socialnämnd bedömer att ingen inom vården kan tvingas att vaccinera sig eftersom lagen om smittsamma sjukdomar inte är tillräckligt tydlig. – Socialnämndens tolkning är att det råder frivillighet för vaccinering, skriver de. Nämnden föreslår för kommunstyrelsen att personal som omfattas av gällande lagstiftning och så vill ska få vaccinera sig på kommunens bekostnad.

Nyan - 16 timmar sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.

Nyan - 16 timmar sedan

IFK Mariehamn firas på biblioteket

Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn – IFK Mariehamn i dagligt tal – firar 100-årsjubileum i år. Detta uppmärksammas i anslutning till firandet av stadens 158-årsdag på Mariehamns stadsbibliotek på torsdag klockan 18.30.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.