DN > Utrikes

Thursday, 21 February, 08:26

DN - 12 feb 19 kl. 11:00

På Unga Klara är det barnen som har maktenExistentiell teater för fyraåringar? ”För att jag säger det” är en föreställning om diskriminering och fördomar mot barn. Premiär i Rinkeby, sedan ut i världen, till Istanbul, Bagarmossen, Sydafrika, Gävle....
Läs mer på DN
Läs mer om:
Unga Klara, Rinkeby, Istanbul

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, Klaraär det , barnensom har , makten
Skånskan - 24 maj 16 kl. 13:39

Unga Klara gästar unga Skurupsbor

Skurup Vad vill vi ha skolan till?
Det är frågan Unga Klara-teatern tar upp under tio föreställningar för skolelever i Skurup.Oldoz Javidi och Björn Johansson sätter tonen direkt.

Skånskan - 20 jun 18 kl. 11:25

Skåning ny vd för Unga Klara

Stefan Hansen, tidigare producent och verksamhetsledare på Teater Sagohuset i Lund, är ny vd för Unga Klara som i januari utsågs till Sveriges nationalscen för barn och unga.
– Det är fantastiskt, jag känner mig jätteglad, säger Stefan Hansen när tidningen når honom på telefon.Den 1 oktober tillträder 29-åriga Stefan Hansen sitt nya uppdrag som vd för legendariska teaterinstitutionen Unga Klara i Stockholm som grundades av Suzanne Osten 1975.

SR - 30 mar 14 kl. 06:30

"Lammungarnas fest" Suzanne Ostens farväl till Unga Klara

Med pjäsen ”Lammungarnas fest” av Leonora Carrington tar Suzanne Osten farväl till sin banbrytande teater Unga Klara i Stockholm vars konstnärliga ledare hon varit i snart 40 år. Förra säsongen spelade Unga Klara ”Häst, häst, häst” som handlade om författaren och konstnären Leonora Carrington och som bara 23 år gammal 1940 skrev pjäsen ”Lammungarnas fest”. Maria Edström var på premiären i lördags..

SR - 10 mar 15 kl. 13:05

"X" på Unga Klara

Unga Klara i Stockholm leds numera av regissörerna Farnaz Arbabi och Gustaf Deinoff, den senare var en av regissörerna till förra säsongens "Girls will make you blush". Nu har Arbabi regisserat föreställningen "X" som hade premiär i lördags och som tar avstamp i Sveriges rasistiska historia. Texter av regissören själv, dramatikern Dimen Abdulla, dramaturgen Erik Uddenberg och ensemblen har utgått från intervjuer, artiklar, citat etc i ett slags forskningsarbete i bästa Unga Klara-tradition.

Sydsvenskan - 12 sep 17 kl. 10:00

Unga Klara blir nationell scen

Regeringen utser teatergruppen Unga Klara till nationell scen för barn- och ungdomsteater. Uppdraget börjar vid årsskiftet och teatern blir då den första nationella scenen i sitt slag. "Genom att Unga Klara blir nationell scen verkar regeringen för att.

DI - 03 jan 18 kl. 16:52

Unga Klara växer upp till nationalscen

Unga Klara tar nu plats i rampljuset som Sveriges nya nationalscen och står redo med två urpremiärer till våren. Men hade uppgraderingen uteblivit hade den legendariska barn- och ungdomsteaterns historia kunnat sluta i tragedi. ”Vi var redo att göra ett sista ryck”, säger Nisha Besara, som är vd på Unga Klara..

DN - 12 sep 17 kl. 10:12

Unga Klara blir nationell scen för barn och unga

Unga Klara blir nationell teaterscen för barn och unga. Det meddelade regeringen vid en presskonferens på tisdagen..

SR - 07 mar 16 kl. 07:00

Från "Babydrama" till "Alltet" - urpremiär på Unga Klara

2007 gjorde psykoanalytikern Ann-Sofie Bárány debut som dramatiker med pjäsen ”Babydrama” som i Suzanne Ostens regi gjorde väldsuccé på Unga Klara i Stockholm. Nu efter flera pjäser har Bárány skrivit ”Alltet” på beställning av regissören Gustav Deinoff – Unga Klaras konstnärliga ledare tillsammans med Farnaz Arbabi. ”Alltet” handlar om hela livet och riktar sig till en på en gång yngre och äldre publik: förskolebarn och pensionärer.

YA - 28 aug 18 kl. 00:00

Från Teater Sagohuset i Lund till Unga Klara

Under hela högstadietiden mobbades Stefan Hansen för sin homosexualitet. Räddningen kom via kyrkan, mormor och inte minst teatern. I oktober tillträder han som ny vd för nationalscenen för barn och unga – Unga Klara..

YA - 07 jan 19 kl. 11:28

Unga Klara lämnar hemmascenen

Unga Klara lämnar hemmascenen i Stockholm och ger sig ut på sin första stora riksturné. Under året ska teatern, som är Sveriges nationella scen för barn och unga, turnera med fyra olika föreställningar.(TT).

Kristianstadsbladet - 07 jan 19 kl. 11:28

Unga Klara lämnar hemmascenen

Unga Klara lämnar hemmascenen i Stockholm och ger sig ut på sin första stora riksturné. Under året ska teatern, som är Sveriges nationella scen för barn och unga, turnera med fyra olika föreställningar.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Nantes bötfälls för bengalhyllning till Sala

Den franska klubben Nantes får böta motsvarande cirka 220.000 kronor efter att supportrar tänt bengaler som en del i en hyllning till den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala..

DN - 1 timme sedan

Per M: Hämnden har alltid varit ljuv (II)

Kåseri. Är hämndlystnad inte bara en angelägenhet för Gud utan också en könsfråga?.

DN - 1 timme sedan

Kritik mot polisens jakt på prostituerade

Offer för människohandel jagas av gränspolisen och får inte det stöd de har rätt till innan de avvisas. Efter DN:s granskning om avvisningarna får polisen hård kritik. – Det får oerhörda traumatiska konsekvenser, inte bara för personen utan för målgruppen i stort, säger Madeleine Sundell på Plattformen mot människohandel..

DN - 2 timmar sedan

Guaidó åker till Colombias gräns

Den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó åker till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp i Venezuela. Guaidó, som har utropat sig till interimspresident, säger att senast lördag ska förnödenheter från USA som fastnat i den colombianska gränsstaden Cúcuta nå landet..

DN - 2 timmar sedan

Trumps exadvokat vittnar nästa vecka

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen kommer att vittna inför representanthusets inflytelserika så kallade underrättelseutskott den 27 februari. Utfrågningen, som är offentlig, ska främst handla om Trumps affärsverksamheter..

DN - 3 timmar sedan

Snart kanske barnen kan räddas – men för Emil är det för sent

Våren 2020 väntas Socialstyrelsen ge besked om de anser att alla nyfödda ska screenas för den ovanliga sjukdomen ALD. Förhoppningen är att pojkar, som drabbas av den dödliga varianten, i framtiden ska kunna räddas i tid. För Emil och hans familj är det för sent.

DN - 8 timmar sedan

Misstänkt anlagd brand vid polisens garage

Polisen i Malmö fick sitt garage rökfyllt efter att någon misstänks ha anlagt en brand i ett utrymme intill. Händelsen rubriceras som mordbrand..

DN - 11 timmar sedan

”Alla spelare älskar den här typen av matcher”

Han lämnade Östersund innan Jämtlandsklubben ställdes mot Arsenal. Nu kan Malmö FF-mittfältaren Fouad Bachirou vara med och sparka ut Chelsea från Europa League. – Alla spelare älskar den här typen av matcher, säger 28-åringen inför returmötet i London..

DN - 11 timmar sedan

CNN: Rysslandsutredningen kan presenteras redan nästa vecka

Robert Muellers Rysslandsutredning kan komma att presenteras för justitieministern redan nästa vecka, uppger källor för CNN. Pågående förberedelser vid justitiedepartementet ses som det tydligaste tecknet hittills på att den två år långa utredningen snart är klar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.