DN > Utrikes

Thursday, 21 February, 09:23

Liknande nyheter

Taggar: Nu går, skam, torra, landi , Gubbängen
DN - 26 jun 17 kl. 09:43

Frågor om språket – skam på torra land, bosnier och turtur

Skam som flödar över alla bräddar Jag har ofta undrat över uttrycket nu går skam på torra land. Vad är ursprunget och vad betyder det egentligen? Lennart Svar: Uttrycket nu går skam på torra land finns belagt sedan 1665 och den egentliga innebörden är att skamlösheten flödar över alla bräddar.

Dalarnas tidningar - 13 jan 11 kl. 09:50

Tjejerna åter på torra land

[SYDNEY] Nu befinner sig Rättvikstjejerna Amanda Leijonborg och Linnéa Laggar på torra land igen..

Expressen - 31 jul 13 kl. 08:12

Familjer på Liseberg fick vada till torra land

Ett åskmoln fick flera attraktioner på Liseberg att stoppa. När Kållerado plötsligt stannade tvingades Eleonor Lindström med familj vada och hoppa mellan båtar in till torra land. - Barnen såg det som ett äventyr, säger hon..

SvD - 29 maj 15 kl. 20:03

S styr skutan upp på torra land

Det är allvarligt att regeringen försitter chansen att från ett gott utgångsläge ta tag i Sveriges långsiktiga utmaningar. Om M, som Fredrik Olovsson beskriver det, ”snedseglar”, innebär det att S tycks vilja styra skutan upp på torra land, skriver Jonas Jacobsson Gjörtler (M)..

YLE - 14 aug 16 kl. 09:29

Succén på torra land: Sjöströms tröstande hand hyllas

Succé i bassängen – succé på torra land. Trefaldige OS-medaljören Sarah Sjöström visade prov på god sportsmannaanda då hon efter finalen på 100 meter frisim gick fram och tröstade förhandsfavoriten, australiensiskan Cate Campbell, som tappade allt. Sverige kan vara stolt över sin simmarstjärna Sarah Sjöström.

YA - 22 okt 16 kl. 03:00

Ulf Mårtensson: På torra land

Nu är vår Dessie på torra land. 3,5 ton båt lyfter man inte i ett nafs. Det skedde också med hjärtat i halsgropen..

Nerikes Allehanda - 03 dec 14 kl. 11:08

Turistbåtstrafik på torra land

Hon skulle kommit upp på land för länge sedan, men vattenstånd i Lindesjön och strömmen i Bottenån har varit för hög tidigare. – Det var en kul utmaning, säger Rickard Eliasson när turistbåten Råsvalen nått sitt vintermål i onsdags förmiddag..

GT - 28 nov 15 kl. 18:51

Sofia siktade en haj på torra land

Det var inte någon vanlig syn Sofia Agrell fick när hon satt på bussen - hon hajade till. I vägrenen vid trafikerade Gullbergsvass låg nämligen, tro det eller ej, en haj. – Jag blev väldigt förvånad, säger hon.

DN - 04 jun 12 kl. 10:53

Varför går skam på torra land?

Vill du också ha svar på din språkfråga? Mejla till DN:s språkvårdare på: sprakfragan@dn.se.

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 13 kl. 07:30

Skam på torra land

Hur många heliga kor skall de nya Moderaterna slakta innan man börjar undra vad det egentligen innebär att vara moderat? Nu är det valfriheten, som under mycket lång tid varit hörnstenen i det som ansetts vara moderat politik, som tydligen inte är så viktig längre..

Sydöstran - 08 jul 13 kl. 05:00

Nu Går Skam På Torra Land

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Däckexpert vill slopa förbud mot dubbdäck

Förare av skolskjutsar och persontransporter i Stockholm har riktat skarp kritik mot att de inte får köra med dubbdäck. Däckspecialisternas Riksförbund vill att dubbdäcksförbudet tas bort och anser att chaufförerna själva ska få avgöra vilka däck som ska användas. Men trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) tycker att hälsoaspekten är viktigare.

DN - 5 minuter sedan

Medaljhoppet Sundling: Blev rädd för att missa VM

SEEFELD. Hon blev sjuk och missade VM i Lahtis 2017. En förkylning gjorde att Jonna Sundling fruktade att också missa VM i Seefeld.

DN - 8 timmar sedan

Kustbevakare gripen – planerade att mörda politiker, journalister och civila

Amerikanska säkerhetspolisen FBI har gripit en kustbevakare som planerade att mörda politiker, journalister och ett stort antal civila. Mannen uppges vara direkt inspirerad av den norske terroristen Anders Behring Breivik..

DN - 15 minuter sedan

Swedbanks aktie fortsätter falla

Swedbanks aktie fortsätter falla efter avslöjandet om misstänkt penningtvätt..

DN - 1 timme sedan

Nantes bötfälls för bengalhyllning till Sala

Den franska klubben Nantes får böta motsvarande cirka 220.000 kronor efter att supportrar tänt bengaler som en del i en hyllning till den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala..

DN - 1 timme sedan

Per M: Hämnden har alltid varit ljuv (II)

Kåseri. Är hämndlystnad inte bara en angelägenhet för Gud utan också en könsfråga?.

DN - 2 timmar sedan

Kritik mot polisens jakt på prostituerade

Offer för människohandel jagas av gränspolisen och får inte det stöd de har rätt till innan de avvisas. Efter DN:s granskning om avvisningarna får polisen hård kritik. – Det får oerhörda traumatiska konsekvenser, inte bara för personen utan för målgruppen i stort, säger Madeleine Sundell på Plattformen mot människohandel..

DN - 3 timmar sedan

Guaidó åker till Colombias gräns

Den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó åker till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp i Venezuela. Guaidó, som har utropat sig till interimspresident, säger att senast lördag ska förnödenheter från USA som fastnat i den colombianska gränsstaden Cúcuta nå landet..

DN - 3 timmar sedan

Trumps exadvokat vittnar nästa vecka

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen kommer att vittna inför representanthusets inflytelserika så kallade underrättelseutskott den 27 februari. Utfrågningen, som är offentlig, ska främst handla om Trumps affärsverksamheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.