YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 09:35

YLE - 12 feb 19 kl. 10:53

Havsisen i den yttre skärgården är inte att lita på – mycket flödvatten på isen inomskärsDe som rör sig ute på isen ska vara mycket försiktiga. I den inre skärgården mellan Replot och Vasa håller isen för att köra med bil, men under helgen hindrade flödvatten bilarna från att köra..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Replot, Vasa

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsiseni den , yttre, skärgårdenär inte att , lita, på mycket flödvatten på isen inomskärs
YLE - 07 jul 16 kl. 14:19

Fågelbeståndet minskar i den yttre skärgården

I hamnbassängen på Norrskär simmar färre fåglar än vanligt. Två ejderhonor tar ut sina ungar på en simtur. De har haft tur som har klarat sig så här långt.

YLE - 28 dec 17 kl. 05:20

Mångmiljonprojekt ska hjälpa småbåtshamnarna i yttre skärgården att överleva – och bli mer miljövänliga

Totalt ska 8,9 miljoner euro investeras i infrastruktur som gör båtlivet bättre och skärgården mer tillgänglig. Hela 32 gästhamnar ska rustas upp med hjälp av finansiering från huvudsakligen EU..

YLE - 09 aug 17 kl. 11:50

Då skärgården avfolkas stannar Tim kvar

Framtiden i skärgården är inte helt säker. Den yttre skärgården har länge avfolkats och många väljer att bo vid havet endast sommartid. 27-åriga Tim Eriksson har bott hela sitt liv i Nagu och stannar kvar tack vare gemenskapen.

YLE - 14 jan 16 kl. 06:08

Chockhöjningar av stugarrenden i Kvarkens yttre skärgård

Forststyrelsen vill stegvis höja arrenden för stugor i Kvarkens yttre skärgård från 85-170 euro idag till 500 euro 2019. Stugägarna är upprörda. Forststyrelsen var ute i samma ärende redan 2010-2011 men då beslöts att höjningen får vänta till 2015 och att diskussioner skall föras före det med berörda parter.

YLE - 05 okt 16 kl. 04:05

Knepigt att locka fler turister till skärgården

Turismen i skärgården växer långsamt, men att locka fler utländska turister under sensommaren och hösten är lättare sagt än gjort. - Det största problemet är att nå ut med budskapet om hur fint vi har det här utanför sommarsäsongen, säger Hangö stads turismchef Marika Pulliainen. Turismen är en växande bransch i Finland och det märks också i Hangö.

YLE - 09 nov 16 kl. 04:45

Skärgårdsdelegationen: Skärgården måste garanteras postservice

I den åboländska skärgården vill Posten dela ut brev bara en gång i veckan. Enligt Skärgårdsdelegationens ordförande Hanna Kosonen (C) skulle det vara en märkbar försämring av postservicen i skärgården. - I huvuddrag är förslaget till ny postlag bra, men jag motsätter mig att allt fler hushåll räknas till svårtillgänglig glesbygd, som skulle få postutdelning en gång i veckan.

YLE - 03 jul 12 kl. 04:58

Motstridiga uppgifter om skärgården

I sommar har rapporterna om hur de finska skärgårdsområdena mår innehållit motstridiga uppgifter och det är svårt att veta vad man ska tro på. Den dystra sanningen är ändå att Östersjön inte mår bra. I början av juni kom de glada nyheterna att Skärgårdshavet och Finska viken mår bättre än tidigare.

YLE - 03 jul 12 kl. 06:02

Skärgården mår inte bra

I sommar har rapporterna om hur de finska skärgårdsområdena mår innehållit motstridiga uppgifter och det är svårt att veta vad man ska tro på. Den dystra sanningen är ändå att Östersjön inte mår bra. I början av juni kom de glada nyheterna att Skärgårdshavet och Finska viken mår bättre än tidigare.

YLE - 13 apr 16 kl. 19:12

Lagförändring aktuell trots HFD:s beslut om postutdelning i skärgården

Trots att Högsta förvaltningsdomstolen gav skärgårdsbor rätt att få posten utdelad varje dag vill kommunikationsministeriet nu luckra upp skyldigheten genom en lagförändring i postlagen. Det är fel att tumma på public service, säger riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP). HFD slog fast att posten måste delas ut också till holmar i de fall som en förbindelsebåt kan ta sig till bryggan.

UNT - 24 feb 14 kl. 06:32

Ejdern på väg bort i skärgården

Nu kommer oroande signaler om fågellivet i den svenska skärgården. Mätningar visar att Ejdern nästan är helt borta från den yttre skärgården, rapporterar ABC.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Vad händer om det föds för få barn? ”Osäkert om vi har ett välfärdssamhälle i dess nuvarande form i framtiden”

Hur annorlunda blir framtiden när befolkningens fördelning förändras? undrar gymnasieeleven Anastasiia Galchenko från Vörå inför riksdagsvalet i april..

YLE - 3 timmar sedan

Nextjets konkursbo överväger att stämma svenska staten

Det konkursade flygbolaget Nextjets kan komma att föra skadeståndstalan mot svenska staten. Nextjets konkursförvaltare har inte heller ännu slagit fast om och när det blir en återvinningstalan mot de tidigare styrelsemedlemmarna i Nextjet, Peter Boström och Peter Björk i Jakobstad..

YLE - 5 timmar sedan

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner har inte använts till Vasas fördel – ekonomidirektör dementerar rykten

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner euro har lett till rykten om att värdkommunen Vasa använder det för att snygga till sitt eget bokslut. Ekonomidirektören Jari Karjalainen dementerar ryktena..

YLE - 16 timmar sedan

Barnskyddet i Vasa riskerar böter - möter inte kraven då antalet klienter ökar oavbrutet

Behandlingstiderna vid barnskyddet i Vasa för långa. Nu granskas verksamheten av Regionförvaltningsverket och staden riskerar böter..

YLE - 18 timmar sedan

Är du den proffsiga programledaren vi söker för direktsända tv-showen MGP 2019?

Vi söker en proffsig programledare som är beredd att tillsammans med Jontti Granbacka dra Finlands roligaste live show - MGP 2019..

YLE - 19 timmar sedan

Kolkraftverket i Kristinestad rivs i vår – Pohjolan Voima fann ingen annan lösning

Pohjolan Voima lyckades inte hitta nya samarbetspartners eller alternativa verksamhetsmodeller för att driva kol- och oljekraftverken i Kristinestad vidare. I vår ska kraftverken rivas..

YLE - 20 timmar sedan

Endast en dök upp på fusionsdiskussion för unga i Korsholm

Victor Österberg var den enda som dök upp för ett diskussionstillfälle för unga om fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm på tisdag kväll. Det borde finnas mer information på sociala medier där unga är, tror SU Österbottens ordförande..

YLE - Igår: 06:00

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - Igår: 04:47

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - Igår: 04:57

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.