Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 18 February, 17:27

Västerbottens Folkblad - 12 feb 19 kl. 10:00

”Snart börjar Guds tålamod att ta slut”Jag säger detta i stor kärlek men jag ser till min sorg att en ny Pride-festival ska hållas i Skellefteå, och ännu mer sorgset är det att stora delar av kristenheten ställer sig bakom det. Om vårt land viker av åt fel håll är det dubbelt så viktigt att vår kristenhet kan säga: ”Vänd om! [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Guds, Pride, Skellefteå

Dela artikeln

259 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart börjar Guds, tålamodatt ta , slut
Dagen - 08 sep 11 kl. 03:00

Det är det andliga Israel som är föremål för Guds löften

Är Israel, det vill säga judarna, Guds utvalda folk eller inte? Denna fråga tas då och då upp i Dagen och nu senast av Sven Nilsson.Det är visserligen sant att Gud lovat att ta sig an Abrahams avkomma men detta gäller inte utan villkor, som många tycks mena.

Expressen - 28 okt 18 kl. 06:45

”Titta på honom – det är guds gåva han har”

LOS ANGELES. Efter sex missade matcher på grund av en hjärnskakning var Elias Pettersson, 19, tillbaka i NHL i natt.Och han bjöd på en rad godbitar, men lagkamraterna i Vancouver Canucks hängde inte riktigt med på noterna när Elias satte fart.

Nyheter 24 - 26 feb 12 kl. 20:27

Guds röst skrämmer iväg inbrottstjuvar


Inbrottstjuvar kommer att mötas med Guds vrede om de bestämmer sig för att stjäla från engelska kyrkor. Kyrkornas nya tjuvlarm är minst sagt ovanligt. ENGLAND.

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Guds tanke för mänskligheten: Ett gemensamt uppdrag

Hur uppnår man världens bästa sex? Den frågan ställde häromdagen Svenska Dagbladets reporter till programledaren för UR:s nya debattprogram i just detta ämne. De båda damerna enades om att det "just nu" verkar finnas ett "stort behov" av att prata om sex, ett behov som UR gärna vill fylla.

Dagen - 07 apr 11 kl. 03:00

Fulltecknad träff för "kvinnor i Guds tjänst"

Ett 50-tal kvinnor har mellan 4 och 6 april undervisats och umgåtts på kursdagarna "Kvinnor i Guds tjänst". Som vanligt var platserna på Mariannelunds folkhögskola fulltecknade.

Kursen inleddes för några årtionden sedan och riktade sig främst till pastorsfruar och äldstefruar.

YLE - 25 mar 17 kl. 13:43

"Arbetstagarna går i pension men Guds rike blir inte pensionerat"

Efter över 40 yrkesverksamma år går kyrkoherde Tor-Erik Store i Vasa nu i pension. Han har under åren arbetat i flera församlingar och också tillbringat tio år som missionär i Senegal. Tor-Erik växte upp i en jorbrukarfamilj i dåvarande Gamlakarleby landskommun.

YA - 20 apr 17 kl. 21:35

YIF vid liv – med hjälp av Guds hand

YIF reducerade kvartsfinalserien mot Lugi, men man gjorde det efter stora besvär. Till slut var det Anders Perssons – eller Guds – hand som förhindrade att Lugi fick ett läge för kvittering i slutsekunderna. – Det var inte mycket fingrar på den bollen, sa matchhjälten..

YA - 19 jul 18 kl. 00:01

Biskopen förklarar Guds maktlöshet – i Kivik

Att inse Guds maktlöshet är kanske till slut en styrka. Och en insikt människor kan använda sig av i en tid när föraktet för svaghet växer sig allt starkare. Det menar biskop Martin Lind när han inleder Convenium Österlens fyrhövdade föreläsningsserie nu på söndag i Kiviks kapell..

Världen Idag - 13 dec 18 kl. 00:00

Liksom Jesus måste Guds församling alltid vara full av nåd och sanning.

Varje ny tid för med sig nya möjligheter och nya utmaningar för Guds församling. Nya möjligheter att nå ut med evangeliet om Jesus, och nya utmaningar att inte samtidigt kompromissa dess innehåll för att undvika att stöta sig med samtiden och tidsandan. När Johannes sammanfattar sitt intryck av att ha sett Jesus i funktion under tre år år, på närmare håll än de flesta, gör han det genom att säga att ”han var full av nåd och sanning” (Joh 1:14).

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 13:24

IB-affär utan slut

Arkiv: Sydsvenskan
Maria G Francke berättar om sin kärlek till Ingmar Bergman. Och om hur förförståelse både kan förhöja och fördärva en kulturupplevelse.
Fredrik Gunnarson står och famlar efter orden i sin bruna glansiga pyjamas och med peruken käckt på svaj.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 30 minuter sedan

[PLUS] Umeå får proffshjälp för att sänka sjuktalen: ”Ingen quick fix”

Sjukfrånvaron i äldreomsorgen är hög. Nu ska Umeå kommun få proffshjälp för att försöka sänka....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

”Kommer man behöva vara prepper för att fixa en kris?”

Jag har sett de första avsnitten av nya serien i SVT, ”Nedsläckt land”. Det hypotetiska scenariot är att en solstorm har slagit ut elen för stora delar av Norden. i Programmet ska tio deltagare bo tillsammans i två hus, fem personer i varje, under två veckor.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Vilhelminabo vann årets största måltipsvinst: ”Jag började gråta”

Under lördagens omgång av Måltipset var en Vilhelminabo ensam om åtta rätt och tog hem årets hittills största vinst med 1,9 miljoner kronor. – Jag har inte kunnat sova, säger miljonvinnaren till Svenska spel. Det har varit ett tursamt år för Vilhelminabon, som redan innan den lyckosamma vinsten hade fått in sju rätt fyra gånger tidigare i år.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Trafikolycka på E12

En trafikolycka inträffade på E12 på måndagseftermiddagen. Det var vid 16-tiden som två personbilar kolliderade i korsningen vid Shell i Lycksele. Skadeläget är än så länge oklart.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Strejkande hamnarbetare får stöd: ”Vill ge tillbaka”

De strejkande hamnarbetarna i Holmsund får nu stöd av andra lokala fackföreningar. – Vi har själva....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Varnar för renar på E4

Polisen varnar för renar på E4. Det är på E4 vid Ljusvattnet, Skellefteå som flera renar strax efter klockan 15 på måndagen befann sig på fel sida om viltstängslet. Renarna har setts norr om Ljusvattnet.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Beskedet om Lövenfansens pengar

Björklövens supportrar samlade in 222 000 kronor till en spelarförstärkning. Någon sådan kom aldrig....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Tegs SK värvar rivalens kapten

Teg förstärkte laget i sista stund inför slutspurten av säsongen. Sent på fredagen, då transferfönstret stängde vid midnatt, gjorde Tegs SK klart med länsrivalen tillika ligakonkurrenten SK Lejons kapten Mattias Törnqvist. Den 25-årige forwarden har stått för sju mål och sex assist på 20 matcher denna säsong.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Anmälan: Patienten avled efter blödning

Patienten visade symptom på att ha drabbats av en blödning men hamnade sent på intensivvårdsavdelningen. Där avled patienten och nu har händelsen Lex Maria-anmälts. Patienten som vårdades på ett sjukhus i länet visade symptom på att ha drabbats av en blödning och fördes därför till röntgenavdelningen.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Larm om brand på skolan i Umeå

Elev tände eld inne på en Umeåskola. Larmet om branden inkom vid 12.24 under måndagen och gällde Linneaskolan på Röbäck i Umeå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.