SVT > Utrikes

Thursday, 21 February, 08:26

SVT - 12 feb 19 kl. 09:36

Rysk ögrupp invaderad av isbjörnarBelusja Guba i Ryssland har fått ovälkommet besök sedan december. Över 50 isbjörnar har tagit sig in i bebyggelsen och jagat människorna i staden. Enligt Tom Arnbom, arktisexpert på Världsnaturfonden, är en av anledningarna förändringar i klimatet. – Havsisen mellan Svalbard och Novaja Zemlja har inte frusit, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Guba, Ryssland, Tom Arnbom, Världsnaturfonden, Svalbard, Novaja Zemlja

Dela artikeln

1078 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, ögrupp, invaderadav , isbjörnar
YLE - 25 jul 17 kl. 10:16

Varför säljs souvenirer med isbjörnar på i Helsingfors?

Souvenirer med isbjörnsmotiv säljs till turister i Helsingfors. Enligt en försäljare görs det för att det finns turister som tror att det finns isbjörnar i Finland. Ute i världen cirkulerar många stereotyper om Finland.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 07:52

"Isbjörnar" tar över Shellanläggning


En grupp aktivister från Greenpeace tog sig på onsdagsmorgonen in på Shells oljeraffinaderi i Fredericia på Jylland. Enligt ett pressmeddelande från miljöorganisationen deltar aktivister från bland annat Sverige i aktionen."Vi är här för att visa Shells sanna ansikte, eftersom bolaget leder jakten efter oljan i Arktis", säger en svenska i utskicket, där det också förklaras att aktivisterna är utklädda till isbjörnar.

BT - 28 aug 13 kl. 07:54

"Isbjörnar" tar över Shellanläggning

En grupp aktivister från Greenpeace tog sig på onsdagsmorgonen in på Shells oljeraffinaderi i Fredericia på Jylland. Enligt ett pressmeddelande från miljöorganisationen deltar aktivister från bland annat Sverige i aktionen. "Vi är här för att visa Shells sanna ansikte, eftersom bolaget leder jakten efter oljan i Arktis", säger en svenska i utskicket, där det också förklaras att aktivisterna är utklädda till isbjörnar.

SR - 02 sep 15 kl. 08:52

Rysk forskningsstation belägrad av hungriga isbjörnar

En grupp meteorologer på en forskningsstation i norra Ryssland har inte kunnat göra de dagliga avläsningarna av sina instrument eftersom de är belägrade av ett gäng hungriga isbjörnar..

Supermiljöbloggen - 17 sep 15 kl. 10:04

Smältande isar gör att isbjörnar svälter ihjäl

Bilden på den svältande isbjörnshonan som fotografen Kerstin Langenberger tog under en av sina resor till Svalbard chockar nu omvärlden. Förhoppningsvis blir det en ögonöppnare för samhället att tiden håller på att rinna ut.  Dagligen kommer alarmerande forskarrapporter om ökad medeltemperatur, höjda havsnivåer och torka runt om i världen.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 15 kl. 15:21

Hungriga isbjörnar slukar delfiner

Klimatförändringarna har gett nästan isfria vintrar i norska Arktis, vilket fått nya arter att lockas allt längre norrut. Det har också inneburit ett nytt inslag i dieten för isbjörnar — som vid ett flertal tillfällen setts sluka delfiner.— Det innebär nog ingen stor omvälvning för rovdjurens kost.

Sydsvenskan - 12 jun 15 kl. 15:21

Hungriga isbjörnar slukar delfiner

Klimatförändringarna har gett nästan isfria vintrar i norska Arktis, vilket fått nya arter att lockas allt längre norrut. Det har också inneburit ett nytt inslag i dieten för isbjörnar — som vid ett flertal tillfällen setts sluka delfiner.— Det innebär nog ingen stor omvälvning för rovdjurens kost.

DN - 09 feb 19 kl. 17:29

Hungriga isbjörnar invaderar rysk by – undantagstillstånd utfärdat

På ögruppen Novaja Zemlja i norra ishavet i Ryssland har man inlett undantagstillstånd.  Detta efter att stora grupper av hungriga isbjörnar invaderat flera byar i området. .

UNT - 28 aug 13 kl. 07:52

"Isbjörnar" tar över Shellanläggning

En grupp aktivister från Greenpeace tog sig i morse in på Shells oljeraffinaderi i Fredericia på Jylland. Aktivisterna, delvis utklädda till isbjörnar, protesterar mot oljeborrning i Arktis.(TT).

Supermiljöbloggen - 18 sep 14 kl. 14:26

Antalet isbjörnar i världen ligger på en stabil nivå

Att bevara den biologiska mångfalden är en av alla utmaningar mänskligheten står inför och mycket glädjande skriver nu den internationella organisationen Polar Bear Specialist Group att antalet isbjörnar nu är detsamma som de var 1993, det vill säga ungefär 25 000. Forskargruppen Polar Bear Specialist Group började  1993 att räkna på antalet isbjörnar fick man ett spann på mellan 21470 och 28 370.  Från 1993 till 2005 har den samlade forskarkåren debatterat siffran och rundats av till 20 000-25 000 isbjörnar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Lastbilar med civila lämnar IS-fäste i Syrien

Minst tio lastbilar med män, kvinnor och barn har lämnat terrorrörelsens IS sista fäste i östra Syrien, byn Baghouz. Konvojen övervakas av den kurdisk-arabiska SDF-alliansen..

SVT - 3 timmar sedan

Amerikan misstänks ha planerat massmord – inspirerades av Breivik

En man anställd av USA:s kustbevakning misstänks ha planerat ett massmord. Han uppges ha studerat den norske massmördaren Anders Behring Breivik.

SVT - 7 timmar sedan

Flera döda efter brand i flerfamiljshus i Bangladesh

Över 40 personer har omkommit i samband med en brand i Bangladeshs huvudstad Dhaka, uppger lokala myndigheter.

SVT - 10 timmar sedan

Koldrivet ånglokomotiv lockar passagerare i Ryssland

Den ökade miljömedvetenheten har gjort att fler väljer att åka tåg. Men i Ryssland har det mindre miljövänliga alternativet koldrivet ånglok sedan i höstas börjat rulla igen..

SVT - 11 timmar sedan

IS-tonåringen Shamima inte välkommen i Bangladesh

Shamima Bagum, som för fyra år sedan reste till Syrien för att ansluta sig till terrorgruppen IS, har fått sitt brittiska medborgarskap indraget. Hon är inte heller välkommen till Bangladesh där hon har sina rötter. – Det kommer inte på fråga, säger landets utrikesminister Shahrial Alarm till brittiska The Guardian..

SVT - 14 timmar sedan

Stort internationellt intresse för SVT:s Swedbank-avslöjande

Under onsdagen kunde Uppdrag granskning och SVT Nyheter avslöja att Swedbank kan ha använts för omfattande penningtvätt i nästan 10 år. Publiceringen väckte stort intresse utomlands, och flera stora utländska medier har plockat upp nyheten..

SVT - 15 timmar sedan

Putin hotar USA – om USA placerar robotar i Europa

Rysslands president Vladimir Putin varnar USA för att placera kärnvapenbestyckade robotar i Europa. – Ryssland kommer att svara på all utplacering av kärnvapenbestyckade medeldistansrobotar i Europa, inte enbart gentemot länderna de placeras i utan mot USA självt, sa han i sitt tal till nationen på onsdagen..

SVT - 16 timmar sedan

Amnesty: Maduro mördar sin egen befolkning

Nya vittnesmål visar på ett systematiskt mördande av Maduroregimen i Venezuela. En del av morden ska ha skett i fattiga områden av en militär specialstyrka. Det framgår av en färsk rapport från Amnesty International..

SVT - Igår: 05:26

Insats mot illegala Amazonasgruvor

Peru har inlett en insats för att sätta stopp för illegala guldgruvor i Madre de Dios i Amazonas..

SVT - Igår: 03:50

Brasilianska Vogues modechef fick avgå efter kalasbild

Modechefen på brasilianska utgåvan av modemagasinet Vogue stötte på en kritikstorm efter att bilder från hennes 50-årskalas spreds i sociala medier. Kritikerna menade att bilderna –bland annat på modechefen sittandes i en tronliknande stol omgiven av svarta kvinnor– leder tankarna till koloniala skildringar av slaveri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.