Sydsvenskan > IT

Monday, 18 February, 18:02

Liknande nyheter

Taggar: Särskilt, Malmöljud, låtersom , finansierat, flum
Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 14:00

Mitt Malmöljud 8: ”Det är musik som verkligen låter som Malmö känns för mig”

John Dunsö, Anya Trybala och Jonathan Jörnfalk väljer sina favoriter från Malmös musikscen..

Sydsvenskan - 14 nov 18 kl. 14:00

Mitt Malmöljud 3: ”Låter som att cykla in i en vägg på högsta volym”

Loljud, Henric Claesson och Oscar Kangro väljer sina favoriter från Malmös musikscen..

Skånskan - 03 maj 18 kl. 14:00

Hästklubb bemöter boendes kritik

BJÄRSJÖLAGÅRD Ljuset kommer att vara svagare än tidigare och ljud från högtalare kommer att riktas från grannarna.
Det svarar Öveds jakt- och fältrittklubb när man nu bemöter synpunkter på idén att bygga en hästanläggning på gamla idrottsplatsen.I mitten av mars kunde SkD berätta att en av intressenterna att köpa gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård är Öveds jakt- och fältridklubb som vill bygga en hästanläggning.

Kristianstadsbladet - 09 feb 13 kl. 07:00

Fördomar väcks av ljud i tom lägenhet

Foto: Scanpix
En vanlig kväll. Dramatiker Gertrud Larsson är hemma, gör inget särskilt. Så hörs det ljud från den tomma lägenheten intill.

BT - 07 feb 14 kl. 16:34

Man i Malmö häktades för mordbrand i Borås

En 51-årig man häktades på fredagen som misstänkt för mordbrand på Bergsäter, men inte för ett drygt 15 år gammalt mord i Malmö. Enligt Malmö tingsrätt finns inte tillräckliga skäl att häkta honom för mordet som inträffade i december 1998. Mannen nekar till allt han anklagats för, men häktades som på sannolika skäl misstänkt för mordbrand i Borås och för försök till mordbrand i Hisingsbacka.

Sydsvenskan - 04 apr 16 kl. 04:00

Hur lyckas svenskar leva utan att ge ifrån sig ljud?

Nollställda bortvända ansikten, blickar som stirrar stint ut i intet, stängda munnar utan skymten av ett uttryck. I Azita Ghahremans korta berättelse "The blind-city project" håller den svenska tystnaden på att driva en kvinna med utländsk bakgrund till vansinne. Hon bestämmer sig för att göra ett socialt experiment för att bryta distansen och upprätta kontakt, och börjar med ett glatt leende.

Sydsvenskan - 11 apr 16 kl. 04:00

Hur lyckas svenskar leva utan att ge ifrån sig ljud?

Nollställda bortvända ansikten, blickar som stirrar stint ut i intet, stängda munnar utan skymten av ett uttryck. I Azita Ghahremans korta berättelse "The blind-city project" håller den svenska tystnaden på att driva en kvinna med utländsk bakgrund till vansinne. Hon bestämmer sig för att göra ett socialt experiment för att bryta distansen och upprätta kontakt, och börjar med ett glatt leende.

SR - 03 dec 13 kl. 06:00

Stort ljud från liten koala

Brittiska, tyska och australiensiska forskare har i gemensamt projekt specialstuderat koala-hannars läten och upptäckt att de låter betydligt dovare än de borde göra. Särskilt när man tar i beaktande att koalan bara väger 8 kilo och har ett stämband som är knappt en centimeter långt. Ljuden ni just hörde rörde sig på frekvenser man vanligtvis hittar hos elefanter.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 15 kl. 04:00

Helsingborg – och hör sen!

En stads ljudpersonlighet skapas av en mängd faktorer. Inte minst antalet större trafikleder, naturens beskaffenhet i och runt staden, reflekterande eller dämpande ytor som berg, sjö, skog, slätt. Detsamma gäller för hustäthet samt höjd och material.

Skånskan - 12 feb 19 kl. 06:00

Här skapas magi i det svarta scenrummet

Del 2 Vi fortsätter att följa arbetet med Sara Bergmark Elfgrens pjäs Oscar Liljas försvinnande som har premiär på Hipp i Malmö 9 mars. I denna del möter vi Stefan Stanišic och Emma Bexell från scenkonstgruppen Bombina Bombast som har ansvar för föreställningens videodesign och tekniska koncept.Bombina Bombast om …
… vad som händer för Bombina Bombast efter premiären: ”Redan tre dagar efter premiären är det kollationering för vårt nästa projekt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Quiz: Vad vet du om matlagning, råvaror och fine dining?

Testa dina gastronomiska kunskaper här..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hämta hem IS-fararna. Så kan de i bästa fall straffas.

Sverige har ett moraliskt ansvar för vad svenska medborgare gör i andra länder..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Paret ville sälja dvärgsilkesapa – men den verkade vanvårdad

Dvärgsilkesapa funnen – vanvårdad i en lägenhet på Seved..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Replik: SJ investerar miljarder i ökad kapacitet

Vd Crister Fritzson menar att bristningsgränsen är nådd.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Spelare slipper avstängningar för agentbrott

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd ger två damallsvenska spelare tillrättavisningar efter att ha utrett dem för brott mot de nya reglerna kring agenter och förmedlare. Totalt är det tre spelare, som alla använt sig av samma agent, som har utretts.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Krismöte i Nigeria efter uppskjutet val

Nigerias president Muhammadu Buhari och högt uppsatta företrädare för landet styrande parti APC ska hålla ett extrainsatt krismöte med anledning av helgens uppskjutna presidentval. Valkommissionen fattade beslutet bara några timmar innan vallokalerna sk.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Protester mot bekämpningsmedel

Kemikalieinspektionens beslut att ge dispens för användning av ett förbjudet insektsbekämpningsmedel överklagas nu av Naturskyddsföreningen (SNF). Tidigare har biodlare och ekoodlare protesterat. Medlet som inspektionen har godkänt är ett av de giftigas.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Nilssons glädjebesked – kan bli en VM-start

Stina Nilsson ser ut att starta i torsdagens sprinttävling i skid-VM. Enligt landslagschefen Rikard Grip har Nilsson kunna träna obehindrat efter skadan hon ådrog sig i januari. – Just nu finns det inget som säger att hon inte kommer att starta på torsd.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Nick Cave vill diskutera med svenska publiken

Rockstjärnan Nick Cave återvänder till Sverige i vår. Men den här gången lämnar han bandet hemma och bjuder i stället på diskussioner. Den 31 kommer han till Cirkus i Stockholm för ett slags samtalskväll, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

L kan få ny partiledare i juni

Liberalerna kan komma att välja ny partiledare redan i slutet av juni. Därmed kan den som väljs debutera på politikerveckan i Visby. Liberalernas valberedning kommer i dag att skicka ut ett förslag på tidtabell för partiledarvalet till partiets länsförb.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.